Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • k

No właśnie, wie ktoś w jaki sposób w tym roku nalezy wypełnić indeksy? Zgodnie z kartą ocen, tj wpisujemy np. Fizyka (ćw) i Fizyka (wykł) czy jakoś inaczej? Podobno jakieś oceny zintegrowane wprowadzili... Ktoś ma jakies pojęcie o tym? Gdzieś są jakieś dobre dokumenty mówiące o tym?

Najlepiej gdyby ktoś z pirewszego roku elektrotechniki się wypowiedział :P
  • STAMiNA™

do indeksu wpisujesz JEDNĄ fizyke. Na karcie zbierasz dwie oceny.
  • k

a GZK, jest lab i proj - to też razem?

Bo jak rozumiem z matematyką będzie identycznie jak z przykładową fizyką. I tak samo z Podst informatyki (na karcie egz. i lab.)
  • STAMiNA™

Wszystko co jest zdublowane na karcie ocen w indeksie ląduje jako jeden przedmiot.

Karty ocen są stare a wymóg nowy.
  • k

dzięki za odpowiedź, nareszcie ktoś coś wie.
  • Pyziu

dokladnie. mamy tylko jedna ocene za caly przedmiot nawet jezeli sklada sie on z laborek cwiczen i wykladow ( jesli chodzi o indeks) a na karcie wpisy sa tak jak tam jest napisane tzn za kazda czesc osobno
  • (: Alicja :)

>-=STAMiNA=- napisał
    >Wszystko co jest zdublowane na karcie ocen w indeksie
    >ląduje jako jeden przedmiot.
    >
    >Karty ocen są stare a wymóg nowy.

szczerze to moja sis jest na pierwszym roku ale nie ten wydzial , chociaz w tej sprawie to nie ma roznicy w sumie, i ma NOWĄ karte! a na niej co ciekawsze ma miescje na wszytsko oddzielnie to jest:
    jak ma laborke , cwiczenia i wyklad z przedmiotu jednego to ma az 4 rubryki na to 1 na lab, 1 na cw i 1 na wyklad + 1 na ocene skumulowana :)
    tak wyglada nowa karta ! z tego co ja widzialam :D
    a w indeksie wpisują wszystkie pozycje odzielnie każdą

• Lolek Loozak

Każdą pozycję z karty przepisuje sie do indexu i dostaje sie osobne oceny z laborek, ćwiczeń oraz wykładów. Pozdro!
  • Radek

A nam koleś od laboratorium kazał nie przynosić indeksów, bo ocenę wystawi wykładowca, a na kartę będzie wpisywać zal :D
  • Lolek Loozak

Ja skończyłem laborki z fizy kilka tygodni temu i mam ocenę w indeksie.
    Na poniedziałek indeksy kazał także przynieść koleś od laborek z informatyki, także chyba jednak wpisują oceny...
  • Pyziu

ale masz tylko laborki czy masz tez z tego wyklady?
  • Lolek Loozak

mam też wykłady...
  • STAMiNA™

>-=STAMiNA=- napisał
    >Wszystko co jest zdublowane na karcie ocen w indeksie
    >ląduje jako jeden przedmiot.

No ale jeżeli ktoś ma 3 pozycje z karcie ocen to w indeksie też ląduje jedna pozycja z tego przedmiotu!! (Profesorowie liczą z tego średnią ważoną i wychodzi jedna ocena do indeksu)

Sprawdzone!!!
  • Bartek

Prawda jest taka ze w dziekanacie co innego a wykładowcy co innego.
    W dziekanacie dzisiaj mi powiedzieli ze jak mam np. wykłady, laborki i ćwiczenia z teorii obwodów to wpisuje w pierwszej rubryce Toby dla wykładów a w drugiej Toby dla ćwiczeń i laborki (razem).
    Natomiast Bolkowski mówił że wszystko razem.
    Nikt nic nie wie!
  • Radek

Bolek ma rację. Jedna ocena za wszystko... bo i punkty masz naraz za wszystko :D Najlepiej spojrzeć na listę punktów ects i od razu widać ile pozycji ma być. Prowadzący zajęcia dostali niedawno pismo od dziekana Maciołka. Osobiście go nie czytałem, ale z tego co mówił prowadzący to do indeksu jedna ocena, a na karcie wpisuje zal. Inny chce robić tak samo bo nawet nie kazał indeksów przynosić.
  • Anonim

czyli np
    toby
    laborka + cwiczenia + egzamin
    w indexie jedna ocena za całosć
    a na karcie
    w rubryce gdzie jest ocena z egz wposuje wykładowca ocene z całego przedmiotu
    a w rybrykach dla cwiczen i laborki ma byc wpisane zal.?
    jeżeli tak to musze rowinskiego złapać:]
  • *Rubik*

A u nas Kowalik powiedział że wpisze nam laborki i egzamin oddzielnie i niech się dziekanat zastanawia co z tym zrobić, więc mam 2 wpisy. Poza tym za laborkę niektórzy wpisują ZAL. a niektórzy OCENE.... jedno wielkie BAGNO!!! :D
  • STAMiNA™

jak zawsze na tym wydziale - nic nowego po prostu nowy bajzel.
  • Radek

>QBX napisał
    >czyli np
    >toby
    >laborka + cwiczenia + egzamin
    >w indexie jedna ocena za całosć
    >a na karcie
    >w rubryce gdzie jest ocena z egz wposuje wykładowca
    >ocene z całego przedmiotu
    >a w rybrykach dla cwiczen i laborki ma byc wpisane zal.?
    >jeżeli tak to musze rowinskiego złapać:]

Właśnie tak; ) Ja już mam zal od Rowińskiego i jak na razie wszyscy prowadzący wpisują zal z laborek i ćwiczeń. Pozdro; )
  • *Rubik*

no a ja z 3 wpisanych tylko jedna laborka na ZAL. A mnie to wali co i jak .... to panie w dziekanacie beda miec zagwostke najwyzej ...hehehe
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)