-
Pyziu
Czy moze ktos opisa doklandie jak nalezy skonfigurowac konto naszego wydzialu na Thunderbirdzie? Ja mam problem z smtp... wysylanie wiadomosci.. :/ -
Żylak
-
Pyziu
>Żylak napisał
> http://www.ee.pw.edu.pl/text/VPN
>
>;)
widzialem to... i tak tez mam ustawione i mi pobiera wiadomosci ale nie moge wysylac... czy moze jakis konkrenty port trzeba ustawic czy smtp ? -
silv3str
-
-
Pyziu
>silv3str napisał
>a spróbuj ustawić port 665 i szyfrowanie na SSL
tez nie dziala :/
Mam taki komunikat: "Wysylanie wiadomosci nie powiodlo sie, poniewaz polaczenie z serwerem poczty wychodzacej SMTP smtp.ee.pw.edu.pl bylo niemozliwe. Serwer moze byc niedostepny lyb moze odrzucac polaczenia. Nalezy sprawdzic poprawnosc ustawien serwera poczty wychodzacej w Konfiguracji Kont, a nastepnie nalezy sprobowac ponownie lub skontaktowac sie z administratorem sieci." -
bRs
ten thunderbird jest czasem jakis dziwny. kolega z akademika nie moze pisac wiadomosci na koncie grup dyskusyjnych(a ustawienia ma jak kazdy inny czlowiek z grup), ja ustawilem konto mailowe wydzialowe jak kolega silv3str przykazal i dziala. . -
silv3str
>Pyziu napisał
>tez nie dziala :/
>
>Mam taki komunikat: "Wysylanie wiadomosci nie powiodlo sie,
>poniewaz polaczenie z serwerem poczty wychodzacej SMTP
>smtp.ee.pw.edu.pl bylo niemozliwe. Serwer moze byc
>niedostepny lyb moze odrzucac polaczenia. Nalezy sprawdzic
>poprawnosc ustawien serwera poczty wychodzacej w
>Konfiguracji Kont, a nastepnie nalezy sprobowac ponownie lub
>skontaktowac sie z administratorem sieci."
To ja w takim razie proponuję skontaktować się z Majstrem od sieci, albo zmienić klienta poczty...
Grzegorz Swiatek
Pelnomocnik Dziekana
d/s Sieci Komputerowych
tel.: +48 22 234 5126, GE519B
e-mail: Grzegorz.Swiatek@ee.pw.edu.pl
-
Salwer
a nie jest czasem tak że jak chce się wysłać maila na adres spoza domeny ee.pw.edu.pl to jest to mozliwe jedynie przez pine'a na login.ee.pw.edu.pl ?
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne