Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Coraz mniej czasu do podjęcia decyzji dot. studiów, a ja mam coraz większy mętlik w głowie. Od wielu lat jestem nastawiony na informatykę, ale ostatnio zacząłem się też zastanawiać na automatyką i robotyką. Punktów z matury będę miał ok. 150-160 więc jeżeli chodzi o informatykę to na PW wchodzi w grę tylko wydział elektryczny. Tu się pojawia pytanie. Czy warto?
  • kobik

jesli cos lubisz to pewnie ze warto, nikt ci nie odpowie na twoje pytanie jesli nie ty sam; ) te kierunki sa zblizone, w zestawieniu perspektyw po nich, trudnosci zaliczania
  • Adam

Dołączę się do pytania :) Będę miał ok. 176 pkt. Boję się składać na wydział elektroniczny bo mogę zostać do lutego przydzielony :/ Do wyboru mam więc Informatykę na EE lub Budownictwo :)
  • silv3str

Nie idź tu bo się zmarnujesz, wątroba Ci siądzie i inne organy... <LoL>
  • Anonim

>kobik napisał
    >jesli cos lubisz to pewnie ze warto, nikt ci nie odpowie na
    >twoje pytanie jesli nie ty sam; ) te kierunki sa zblizone, w
    >zestawieniu perspektyw po nich, trudnosci zaliczania

Może niepotrzebnie wplatałem w swój post wiadomości o AiR. Bardziej chodzi mi o to, czy jeżeli mam iść na informatykę, to czy warto wybrać elektryczny na PW, czy może lepiej iść na jakąś inną uczelnię?
  • Herman

Dołączam sie do pytania
  • Kłamliwa Świnia.

ja z perspektywy lat...
    poszedłbym na pw; ]
  • Herman

A jak się ma infa ee vs makro weiti pod względem programowania(ogólnie pracy z komputerami)/elektroniki? Gdzie i czego będzie więcej?; )
  • Adam

Może ktoś tu wie jak to jest z tymi studiami od lutego np. na informatyce eiti pw... czy jeżeli nie dostanę się od października to mogę bez konsekwencji przejść na dalszy wybór np. inf ee? Może wiecie jaki w zeszłym roku był próg na luty na inf eiti.
  • Esi

ja 2 late temu dostałam sie na eiti od lutego stwierdział ze mam to gdzies i poszłam na elektryczny, bez problemu mnie przeniesli tyko musiałąm chwilke czakac aż znajda moje dokumenty przeprawia i wysłali na stoisko ee;] teraz oczywiscie nie załuje:) Polecam:)

mysle ze przez 2 lata sie to nie zmieniło i nadal tak mozna:)
  • Adam

Trafiłaś się nam jak ślepej kurze ziarno:P Ale jak już mamy tyle szczęścia to mam kilka pytań :) Czy grupy na kierunku dzielone są wg zdobytych punktów? Czy na ee więcej matmy czy fizyki? Programowania jest dużo czy przedmioty techniczne i typowo pod fizykę? No i ostatnie pytanie czy budynek wydziału to tylko na zewnątrz taki okazały?:PP
  • Żylak

wydział ma we władaniu 4 gmachy dla siebie i 1 dzielony, tzn Pod Kominem, Stara Kotłownia, Gmach Mechaniki, Gmach Elektryczny i Gmach Główny.

a grupy są dzielone raczej losowo, ale nazwiskami od A do Z, a nie jak bywa na innych wydziałach, że są osoby tylko np na K, L, M.
  • Adam

Heh.. czyli, że zajęcia są w różnych budynkach i trzeba będzie latać od jednego do drugiego?:P
  • Żylak

dokładnie. ale da się przyzwyczaić. ale w sumie zależy jak przydziela i może to też od kierunku zależy, bo ja z elektrotechniki.
  • Adam

Czy na informatyce na elektrycznym jest więcej matmy czy fizyki? Dużo programowania czy przedmiotów technicznych (tzn. pod fizykę)? Może ktoś z informatyki się wypowie:PP
  • Herman

Może jakieś porównanie w stosunku do makro?
  • Esi

jeśli chodzi o przedmioty to najepiej sobie poczytać:
    http://informatyka.ee.pw.edu.pl
    i program studiów gdzies jest

co do porónania z makro to raczje problem bo ja na makro nigdy nie byłam, ale z tego co gadam z kumpelm to niektóre przedmioty podobne są, ale u nas łatwiej zaliczyć chyba:P
  • Anonim

A jak to jest dokładnie z tą rekrutacją? Chodzi mi o nabór w lutym. Jeśli teraz składam i powiadomią mnie że nie jestem przyjęty to dają mi możliwość czekać do lutego? A i czy np. łatwo się jest przenieść z inf. na elce na infe na eiti czy trzeba wykazać się np. super wynikami czy po prostu jeśli będzie miejsce bo ktoś zrezygnował to biorą?
  • Żylak

elka i eiti to to samo...
  • Anonim

Chodziło mi o infe na wydz. elektrycznym i na wydz. elektronicznym
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki