Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Żylak

zeby przeniesc sie na elke to chyba bys musiał miec srednia min 4.5 jak nie 5... (elka czyli elektronika, tak sie mowi).

przy rekrutacji, jak wybierzesz makro czy infe na elce to dostajesz zapytanie czy wyrazasz zgode na luty jeśli nie wejdziesz na listę październikową. no jak dasz tak to czytaj wyzej ze jest szansa przeniesc sie wtedy z lutego, bo z pazdziernika juz nie.
  • Anonim

Rozumiem, dzięki
  • Rafał

To dziwne, bo jak dzwoniłem do biura ds. przyjęć na studia, to poinformowano mnie, iż jak dostane się na luty na eiti (z opcji a) to nie można się przenieść na elektroniczny (opcja b). Nie powiedziano nic o wyrażaniu zgody na luty. Po prostu jak będę w drugiej połowie przyjętych to albo idę na luty albo rezygnuje. To jak to w końcu z tym jest??
  • Żylak

wejdz w rekrutację, wybierz przedmiot z luteog i sam zobacz. do któregoś tamlipca możesz to zmieniac jak chcesz.

eiti to elektronika; | eiti, elka, elektronika.
  • Rafał

Sorki, za szybko pisałem. Z opcją B to oczywiście chodziło o wydział elektryczny. W internetowej rekrutacji nie ma rozdziału na luty i październik. Do wyboru jest: Informatyka; Elektronika, Informatyka i Telekomunikacja; Inżynieria Biomedyczna oraz studia w języku angielskim. Kiedy twoim zdaniem powinienem dostać zapytanie o zgodę na luty?
  • Żylak

jak wybierzesz infe lub makro to wtedy przy zatwierdzaniu tego wyboru masz wybór i zgodę lub nie zgodę na luty.
  • Rafał

Albo coś z tym nie halo albo ja nie wiem. Nie miałem do tej pory zapytania w tym systemie o zgodę na luty, a zarejestrowałem się już dawno i praktycznie codziennie loguje się na moje konto. Może pojawi się dopiero po 6 lipca?
  • Anonim

1. Pojaw się po 6 lipca
    2. Czy na pewno jest ta dodatkowa rekrutacja w lutym na elke?

Słyszałem tylko że np. na mechatronice połowa zaczyna w październiku a druga( gorsza połowa) w lutym
  • Żylak

o to ciekawe, bo o mechatro nie słyszałem żeby było dzielone.

wybraleś kierunki?
  • levy

przypadkiem nie pomyliliscie gron/tematow odnosnie wypowiedzi wyzej ? Rozmawiacie o elektronice na eiti na gronie wydzialu elektrycznego? Po drugie watek nazywa sie informatyka czy warto, a nie "Mam problemy z rekrutacja".
  • Paweł

Trafna sugestia Levusku :)
  • Marcin

hej, mam pare pytan odnosnie informatyki na elektrycznym, poniewaz sie juz dostalem , na elke tez mnie nie przeniosa, to zapytam o pare kwestii technicznych:

1. jest jakis ogolnodostepny serwer z oprogramowaniem dostepny dla studentow gdzie sa np. systemy(np. linux, vista, xp...), programy(te za ktore normalnie trzeba placic) itp.
    2. wifi - jest dostepne na terenie calej politechniki czy w poszczegolnych budynkach? czy moze jeszcze nie ma? :P
    3. jak to jest z notowaniem na wykladach - mozna miec dyktafon/przyniesc laptopa i pisac/pisac tylko w zeszycie :> ?

no to tyle pytan co mi do glowy przychodzi; )
  • Anonim

1) Pobieranie oprogramowania? MSDN AA: http://www.ee.pw.edu.pl/~elms/
    Ja wysłałem zgłoszenie w kwietniu i do teraz nie dostałem odpowiedzi... może miałem pecha.

2) Wi-Fi nie jest dostępne wszędzie, ale w wielu miejscach tak - m.in. w Gmachu Głównym (tu 1. rok ma większość zajęć) czy w Gmachu Elektrycznym. Trzeba posiadać konto (w trakcie roku należy wysłać stosowny mail, informacje są na stronie naszego wydziału).

3) To zależy. Jeśli chodzi o laptopa, to na niektórych przedmiotach można (np. na Prawie Gospodarczym), na innych koszystanie z komputera czy telefonu podczas wykładu nie jest wskazane (PTMiMD - wykładowca nie przepada za sprzętem elektronicznym), a na jeszcze innych nie opłaca się notować na laptopie ze względu na rysunki i wzory (TOiS-y czy Analiza). Z kolei na fizyce nic się nie notuje, bo na stronie wykładowcy wiszą slajdy z większością informacji. Podobnie jest na PIO, ale tam jednak warto trochę notować.
  • Anonim

W punkcie 3. wypowiadałem się na temat pierwszego roku tak BTW; )
  • Jogi Not Dead

Ad.1 W przypadku nieotrzymania odpowiedzi w "deterministycznym czasie wielomianowym" trzeba napisać do gościa jeszcze raz. Ja otrzymałem konto właśnie za drugim podejściem i bardzo mi się ta strona spodobała (tak samo jak mojej rodzinie i znajomym, ale o tym szaa).
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)