Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Adrian

Poszukuje osób chętnych do wzięcia udziału w kursie AutoCad'a.

Szczegóły kursu:
    http://www.zkue.ime.pw.edu.pl/autod...

Zapisy: Jerzy Osiecki - pok. 210 Gmach Główny Politechniki Warszawskiej
    fet./fax.: (0-22) 621-98-25
  • <<-Koras->>

A wiadomo orientacyjnie kiedy ten kurs by się zaczął?
  • Oko

i ile by trwał, jaka by była częstotliwość spotkań?
    Jakby co to ja jestem chętny
  • Adrian

Osoby chętne zapisują się na kurs w pokoju 210 gmach główny PW. Trwa to kilka minut. Podajemy imię i nazwisko oraz numer kontaktowy, na który będą dzwonić aby potwierdzić czy nadal dana osoba jest chętna.

Kurs może zostać zorganizowany jak tylko zbierze się minimalna wymagana ilość chętnych. Facet który to organizuje powiedział że najwcześniej kurs zacznie się zaraz po feriach, bo nie sądzi aby wcześniej zebrała się wystarczająca ilość chętnych.

W tamtym roku wymagali około 15 osób. Gdy mnie zapisywał na listę (25 stycznia) było już około 9 osób. Poinformowałem o tym kursie znajomych z grupy. Wiem że dopisało się już na pewno 2 osoby. Dwie inne odezwały się do mnie na priv. iż są chętne.

KURS ma się odbyć w cztery dni, są to soboty i niedziele. Do wyrobienia jest 30 godzin. Jak to rozplanują dokładnie nie wiem. Mówił że przeważnie odbywa się w godzinach od 9 do jakieś 16.
    Wyczerpujące informacje można właśnie w 210GG
  • hooody

hmm a to ciekawe pewnie byłbym chętny, a czy ten kurs oferuje jakieś podstawowe szkolenie z zakresy 3d?
  • Adrian

REWELACJI raczej bym się nie spodziewał...
    Osobiście znam dobrze autocada. Zresztą każdy student na elektrycznym poznawał autocada, w mniejszym lub większym stopniu (zależnym od prowadzącego). Myślę że nie można liczyć na jakiś szerszy zakres materiału w ramach kursu.

Mam nadzieję że nauczę się nowych rzeczy, aczkolwiek dla mnie najważniejszy jest certyfikat który jest "mile widziany" w niektórych firmach: Autodesk Authorized Training Centre Certificate

dzisiaj papierek się liczy... szczególnie jak ma się małe plecy...

Formalny zakres kursu:
    * - wprowadzenie do programu AutoCAD 2009PL
    * - wprowadzenie do wykonywania rysunków,
    * - tworzenie, otwieranie i zapisywanie rysunków,
    * - ustawienie rysunku i standardy,
    * - wykonywanie rysunków z wprowadzeniem współrzędnych punktów,
    * - użycie warstw,
    * - polecenia wyświetlania widoków rysunku,
    * - sterowanie kolorem obiektu i rodzajem linii,
    * - linie konstrukcyjne i linie o nastawianej szerokości,
    * - polecenie modyfikacji - tworzenie nowych obiektów,
    * - edycja polilinii i uchwyty,
    * - informacje i dane statystyczne,
    * - użycie wzorów kreskowania,
    * - edytowanie bloków kreskowania,
    * - opisy rysunku,
    * - edytowanie tekstu,
    * - umieszczanie wymiarów,
    * - edycja wymiarów i tworzenie nowych stylów wymiarowania,
    * - kreślenie rysunków na drukarce i ploterze,
    * - umieszczanie bloków na rysunkach,
    * - polecenia użytkowe.
  • kobik

wydaje mi sie ze kiedys byly dwa poziomy tych kursow, podstawowy i troche bardziej zaawansowany, juz tak nie ma? Jest do wyboru ten zasadniczy i tyle? bo troche kiepska ta lista
    jesli po prostu sie zapisales na ten kurs to nie widze powodu zebys musial przekonywac ludzi jako ze chyba dosc szybko sie zapelniaja te listy
  • Adrian

Podkreślam jeszcze raz, informacje są na stronie internetowej:
    http://www.zkue.ime.pw.edu.pl/autod...

Bardziej szczegółowe informacje w pokoju 210 Gmach Główny PW. Jeżeli ktoś chce się zapisać, zapisuje się osobiście w 210gg PW.

Jeżeli ktoś nie chce, to się nie zapisuje i chyba jest to OCZYWISTE!
  • Kamil

Czy coś wiadomo czy rusza kurs w tym semestrze??
  • speedy

witam, też jestem bardzo ciekawy.
    gdybyście mieli jakieś informacje na ten temat to czy mógłbym prosić o jakąś wiadomość?
    ale w tygodniu i tak się przejdę do GG i sam zapytam. :)

Pozdrawiam
  • Oko

kurs sie zaczyna dzisiaj chyba o 12 i trwa przez ten weekend i nastepny
  • Rerton

Odświeżam temat. Wiecie może czy w tym roku akademickim też będzie organizowany ten kurs ?

Pisałem mail na jurek@zkue.ime.pw.edu.pl ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.
  • Michał

Byłem u niego i powiedział, że nie ma w weekendy wolnych pracowni, bo zaoczni są cały czas i że nie da rady, dlatego nie odpisuje na maile z zapytaniem.
  • Rerton

Hmmm czy to oznacza ,że w tym roku akademickim nie będzie tego kursu czy można mu się przypomnieć na następnym semestrze ?? mówił cokolwiek na ten temat ??
  • Michał

w tym semestrze na pewno nie ale jakby zaproponować na przykład w ferie przecież wtedy wszystkie sale wolne hmm?
  • Rerton

W sumie dobry pomysł. ciekawe tylko czy jest taka możliwość i ile osób by było chętnych w ferie. Ja na pewno mógłbym. Masz jakąś możliwość zapytania go o to ??
  • :)

ja osobiscie zapisywalem sie na ten kurs jakies tydzien albo dwa tygodnie temu. aktualnie sa zbierani chetni wiec w tym semestrze jeszcze da rade to zorganizowac. Jesli jest jeszcze ktos zainteresowany kursem to prosze sie dopisac do listy w ww.pokoju...pamietam ze w GG.pozdro!
  • Matthew Ave.

A ile to kosztuje?
  • :)

400pln to jest numer kontaktowy do osoby ktora sie tym zajmuje:621-98-25. mozna sie zapisac przez telefon i dowiedziec sie o szczegolach kursu
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)