-
Matthew Ave.
Widzisz, ja oprócz dziennych studiów jeszcze pracowałem praktycznie na pełny etat stąd te małe problemy. Ale jestem pewien, że szybko je zażegnam i po wakacjach będę się cieszył dyplomem i cała masą wyniesionych umiejętności i doświadczenia po tych studiach inżynierskich :) -
Bogdan
>Matthew Ave. napisał
>Widzisz, ja oprócz dziennych studiów jeszcze pracowałem
>praktycznie na pełny etat stąd te małe problemy. Ale
>jestem pewien, że szybko je zażegnam i po wakacjach będę
>się cieszył dyplomem i cała masą wyniesionych
>umiejętności i doświadczenia po tych studiach
>inżynierskich :)
Sam nie wierzysz w to co piszesz :D -
Leszek
Jak nie jest się głupim to sobie spokojnie można dać radę, póki co mam takie doświadczenie; )
Elektryczny dobry wydział wg mnie, jak szukałem przed studiami to ludzie chwalili; )
I właściwie po 1 roku poznałem może 2-3 osoby uczące, które mają swój świat i swoje zabawki, z reszta bez wiekszych problemów idzie się dogadać. Połowa ECTS na zaliczenie sema to nei tragedia chociaż w ten sposób wiadomo, że w końcu ich braknie zbierając tylko na styk; )
Czasu jest dużo wolnego, bo uczyć się trzeba na sesje czyli tydzień przed 1 egzaminem zaczynasz o tym myśleć + jak przyjdzie czas kolosów to nań trzeba poświęcić pare minut, w 2 semie np. marzec kwiecień to były dla mnie wakacje. Dalej z doświadczenia starszych łatwy dosyć 3 sem, ciężki 4.
Polecam EE, ale kobiet to się tu nie spodziewajcie... :( -
Adam
-
-
Leszek
Elektryków trzeba bez wątpienia i będzie trzeba więcej, nie mniej, a jaki kierunek skończysz to tam... w robocie dopiero się nauczysz co i jak, kwestia, żeby dobry papier Ci umożliwił się gdzieś wcisnąć.
Poza tym masz papier PW to inaczej od razu patrzą na Ciebie. -
Anonim
Witam, jestem nowy na forum i chciałbym zadać kilka pytań:
1. Jak oceniacie moje szanse dostania się na Elektrotechnikę (mam 126,75 pkt., dla porównania w zeszłym roku trzeba było mieć 123 pkt.). Matury ogólnie poszły w tym roku gorzej, średnio o 5 % z matematyki i 12 % z fizyki (rozszerzonych). Co 4 maturzysta poza tym oblał maturę.
2. Czy oprócz nerwów i stresu są jakieś inne niedogodności z dostaniem się na ten kierunek w drugiej lub trzeciej turze rekrutacji.
3. Gdy dostanę się już na dany kierunek, trzeba złożyć kserokopię dowodu osobistego. I tu mam problem... Ostatnio okradziono mnie, skradziono portfel, w którym był dowód i prawo jazdy. Czy gdy w formularzu rekrutacyjnym jako dokument potwierdzający tożsamość podałem paszport, to od biedy mogę w dziekanacie złożyć jego kserokopię (zamiast dowodu)?
Z góry dziękuję za odpowiedź... -
Sokół
1. Sam odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie
2. Jeżeli nawet nie dostaniesz się w pierwszej turze, dostaniesz się już napewno w drugiej, bez żadnych konsekwencji
3. Wydaje mi się, że nie będzie z paszportem żadnego problemu, od biedy możesz zadzwonić do dziekanatu pani zawsze pomocna rozwieje Twoje wątpliwości. -
Leszek
>Wiktor napisał
>Witam, jestem nowy na forum i chciałbym zadać kilka
>pytań:
>
>1. Jak oceniacie moje szanse dostania się na
>Elektrotechnikę (mam 126,75 pkt., dla porównania w
>zeszłym roku trzeba było mieć 123 pkt.). Matury ogólnie
>poszły w tym roku gorzej, średnio o 5 % z matematyki i 12
>% z fizyki (rozszerzonych). Co 4 maturzysta poza tym oblał
>maturę.
>2. Czy oprócz nerwów i stresu są jakieś inne
>niedogodności z dostaniem się na ten kierunek w drugiej
>lub trzeciej turze rekrutacji.
>3. Gdy dostanę się już na dany kierunek, trzeba złożyć
>kserokopię dowodu osobistego. I tu mam problem... Ostatnio
>okradziono mnie, skradziono portfel, w którym był dowód i
>prawo jazdy. Czy gdy w formularzu rekrutacyjnym jako
>dokument potwierdzający tożsamość podałem paszport, to
>od biedy mogę w dziekanacie złożyć jego kserokopię
>(zamiast dowodu)?
>
>Z góry dziękuję za odpowiedź...
1. Dostaniesz sie.
2. nie, nie ma różnicy z której tury.
3. call 911 tzn. do dziekanatu lepiej zadzwoń, jak masz daleko do Wawy to po co ryzykować? -
Crux
-
Anonim
-
Crux
-
Sokół
Kolejki najprawdopodobniej jak rok temu, przede mną były 2 osoby chyba. Nie zapomnijcie o ksero dowodu CHYBA. -
Adam
ksero robią na miejscu za friko w tym samym punkcie gdzie je poświadczają, kolejek praktycznie nie było jak ja byłem, a było koło południa -
Anonim
Jeszcze jedno pytanie: Jak byłem 12 papiery składać, to otrzymałem skierowanie do lekarza i potwierdzenie przyjęcia na studia. Z tego co potem słyszałem, ci którzy składali dokumenty na Wydział Elektryczny, dostali również kartkę z nrem konta gdzie można wpłacać pieniądze za legitymację i indeks wraz ze wszystkimi instrukcjami. Ja tej kartki nie dostałem. Możliwe, że w pośpiechu zapomnieli mi jej dać (kolejka była bardzo duża, ok. 30-40 osób), albo utkwiła gdzieś pod stertą tych wszystkich papierów na biurku. Znalazłem nr konta na stronie ee.pw.edu.pl, ale informacja jest z zeszłego roku. Moje pytanie brzmi: czy to konto jest aktualne? Jak tak, to jakie dane podać w przelewie? Do kiedy najpóźniej można zapłacić. Z góry dziękuję za odpowiedzi. -
Jałbrzyk
Treść karteczki, którą dostawali "elektrycy" przy składaniu papierów:
Informacja dla osób przyjętych na I rok studiów stacjonarnych
w Politechnice Warszawskiej w roku akademickim 2011/2012
1. Przyjęcie w poczet studentów nastąpi 30 września w czasie inauguracji roku
akademickiego na wydziałach, gdy nowi studenci złożą ślubowanie.
Obecność na inauguracji wydziałowej jest obowiązkowa!
2. Bezpośrednio po inauguracji w dziekanacie Wydziału (Gmach główny p. 133)
będą wydawane indeksy i legitymacje. Warunkiem odebrania tych
dokumentów jest przedstawienie potwierdzenia wniesienia opłaty w kwocie
21 zł (legitymacja - 17 zł, indeks - 4 zł) oraz złożenie zaświadczenia od
lekarza medycyny pracy wystawione na podstawie wydanego skierowania.
Badania te są bezpłatne i wykonywane przez przychodnie, których adresy
podajemy na naszej stronie internetowej i na tablicy ogłoszeń Biura ds.
Przyjęć na Studia. Opłaty za legitymację i indeks należy wnieść na konto nr
25 1240 1053 5111 1040 0010 0091
3. Informacje dotyczące zakwaterowania w domach studenckich, rejestrowanie
i składanie podań w Bazie Kwaterunkowej na stronie
https://kwaterunek.pw.edu.pl
Pozdrawiam :) -
hola hola :D
-
O.R.L
-
hola hola :D
-