-
Anonim
Czy zna ktoś mkoże pyatania jakie trafiają się na egzaminie z metod numerycznych u Sikory (np. z zeszłych lat)? Jak ogólenie wygląda zaliczanie u niego? Na jakim poziomie jest zdawalność?
Pozdrawiam -
Anonim
1. Metodą bisekcji wyznaczyc pierwiastek rownania y=x^2 - 2.
2. Metoda SOR. Rozwiazac uklad 3x3.
3. Algorytm Kaczmarza. Rozwiazac uklad x1=x2 i x2 = 1.
4. Różniczkowanie numeryczne.
takie pytania byly ostatnio na zerowce -
owiec
Pytania są tendencyjne. U nas dał 10 pytań. W sumie proste, ale napisanie poprawnie 9/10 nie było jednoznaczne z zaliczeniem. Po pisemnym był ustny, na którym trzeba było opisać to, czego się nie napisało na pisemnym.
Najtrudniejsze było chyba sklejanie funkcji. 12 równań z 12 niewiadomymi, można się pogubić.
Zdawalność bliska 100%. -
przemo
>Zdawalność bliska 100%.
No kurczę... A ja to sobie odpuścić chcę.
TA matma to dla mnie prawie czarna magia.
Ewnetualne dalsze przykładowe pytania mile widziane :) -
-
ChrustAA
To nie wina matmy tylko chaosu w tych przykladach wykladow w powerpoint'cie :< -
Ulka
>przemo napisał
>>Zdawalność bliska 100%.
>
>No kurczę... A ja to sobie odpuścić chcę.
>TA matma to dla mnie prawie czarna magia.
>Ewnetualne dalsze przykładowe pytania mile widziane :)
Nie ma ja sobie odpuszcze. Tylko sie uczyc. Chyba nie zamierzasz czekać na mnie do pazdziernika. A tak na marginesie to czy Sikora robi jakies poprawki po pażdzierniku :) -
Patogen
-
Anonim
jak ktos chetny to jutro tj. piatek o 9:00 w SK w sali 102 ma byc kolejny pierwszy termin dla tych co niby przyszli na 15 ale moga wszyscy wiec zapraszam :) -
ChrustAA
hm na bank jest jutro (tj 21go?) Wczoraj wisialo cos u sikory ze termin jest 29go...
Pewnia beda obydwa ale gosc tak miesza ze lepiej sie upewnic; ] -
Anonim
no niby 29go tez jest ale to jest drugi termin a jutro pierwszy dla tych co niby nie wiedzieli ze o 14 jest no ale moze kazdy kto nie zaliczyl :) -
przemo
> Nie ma ja sobie odpuszcze. Tylko sie uczyc.
No nie... nie zamierzam czekać...
Tylko weź powiedz, jak pogodzić:
9:00 numerki (2h)
10:00 Przemiany (2h)
11:00 Spotkanie na PW
12:00 wibra...
Dzwonię do szefa i prosze o łaskę na przyszly tydzień :) -
ChrustAA
Co masz za sotkanie na PW? czy jutro rzypadkiem sa te w sprawie wyboru magisterki ? (ogolnie jakies na trakcji)? -
Anonim
Pan Sikora sie zachowal bardzo ładnie przyszedl i sie nawet nie spoznil a ze duzo osob wyszlo z sali to kto zostal dostal wpis :) -
przemo
>-=ChrustAA=- napisał
>Co masz za sotkanie na PW? czy jutro rzypadkiem sa te w
>sprawie wyboru magisterki ? (ogolnie jakies na trakcji)?
Aparaty miały spotkanie (szedłem w zastępstwie), Szeląg to nie wiem czy cokolwiek zrobi, chłopaki chodzili do niego już i wybierali...
>Pan Sikora sie zachowal bardzo ładnie przyszedl i sie nawet
>nie spoznil a ze duzo osob wyszlo z sali to kto zostal dostal
>wpis :)
No... a kto nie wszedł ,bo nic nie wiedział, najpierw nie żałował, jak ktoś wyszedł z tematami (akieś nieco trudniejsze jak poprzednio) a potem żałował, jak dostał telefon z jakże radosną nowiną.
To był kurczę egzamin.... -
ChrustAA
To bylo troche inaczej...
sporo osob wyszlo poczatkowo gosc sie irytoala potem chyba go to zaczelo smieszyc i mowi ze jak jeszzce 2 osoby wyjda to daje wpisy gratis. Wyszedl czlowiek Mkol i mowi ze jeszzce jeden wyjdzie i reszta ma trojki. siedze sonbie lookam naokolo i nikt nie wychdozi baa wszyscy (poza 1 osoba z tylu) cos dziobaja i ni zamerzaja wyjsc. Lookam na sikore a ten ciagle sie na mnie jopi to i ciezko sciagac zaczac wiec myslew yjde sobie niech reszta sie cieszy i maja te 3ki.
Mam nadzieje ze nastepny termin tez bedize lajtowy i suma sumaru i tak zalicze
sorry ja zwykle za literowki ale spiesze sie na bauns
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne