Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • TJD

Witam!
    Mam takie pytanie. Ponieważ mam sporo różnych zaległości rozważam alternatywne opcje dalszych studiów. Teoretycznie mogę się zebrać i pogonić we wrześniu tak, by dostać rejestrację, ino nie wiem czy ma to sens.

Druga opcja jest taka, żeby wziąć urlop dziekański i pozwolenie na zalicznie warunków (i może czegoś awansem). W tym czasie mógłbym już pisać pracę mgr.

Stąd mam do Was, szczególnie do Tych doświadczonych w tej materii, pytanie. Jak nasz dziekan podchodzi do próśb o urlopy w przypadku licznych warunków i czy daje możliwość ich odrabiania w między czasie?

PS. Właśnie jestem między 4 i 5 rokiem (jeśli to ma jakieś znaczenie).

Z góry dziękuję za rady.
  • Anonim

Może Ci dać powtórkę roku (tak rok temu robił) i tym sposobem masz czas na zaliczenie zaległości. Żeby zaliczać awansem musisz i tak wcześniej złożyć pismo w tej sprawie (o poszczególne przedmioty). Wszystko zależy od Twojej przeszłości, ale problemów raczej nie robi.

Inna sprawa, to taka, żebyś się zastanowił i może się spiął (dużo Ci brakuje?), bo do sesji jeszcze trochę, trwa ponad 2 tygodnie i chyba lepiej potem prosić o puszczenie na kolejny rok pomimo braku punktów niż tracić czas na powtórkę - wybije Cię to z rytmu, wiem z autopsji i trochę żałuję. Przynajmniej spróbowałbym zaliczyć parę rzeczy i potem poprosił o puszczenie na V rok (na prawdę ma to sens!), a jeżeli nie to powtórkę - w takiej kolejności.

Na tym etapie studiów raczej się Ciebie nie pozbędzie :)
  • Anonim

PS. Zawsze może Ci dać rejestrację na 1 semestr i potem jak dostaniesz punkty, to na letni. W przypadku braku rozbijają wykłady i ćwiczenia i próbują tak liczyć, żeby Cię przepuścić. Przynajmniej tak to wyglądało - przy mnie z dziekanatu nikt w złym humorze nie wyszedł rok temu :)
  • Anonim

Mam podobny dylemat, ale związany z problemami rodzinnymi. nie wiem czy będę w stanie pozaliczać warunki chociaż pkt na rejestracje pewnie by mi wystarczyło i bez tego(chodzi o 2 rok). Nawiasem mówiąc jak to jest z tymi warunkami, nei chce porzucać studiów, ale jeśli będzie tego wymagała sytuacja; / Jest coś takiego jak urlop ze względów na problemy natury rodzinnej? Z góry dzięki za odp.
  • ChrustAA

Jesli chodzi o predmioty robione awansem to lajcik mozna robic wsystko i nie trzeba zadnych pism...
    Czasem jak sie robi awansem i nie zaliczy laborki to treba placic (ale nie zawsze :>)
    rok w plecy nic nie daje i tak wiele nie nadrobisz (Wiem z doswiadczenia) a mozna sporo stracic (rytm i wystskie checi jakie zostaly)
    Ja po roku wolnym poszedlem na semestr 7 i nic nie zaliczylem prawie bo mialem lenia wiec nie polecam.
    Lepiej sie spiac od razu jak sie ma kolo 10ki niz brac urlop.
    Szczegolnie ze teraz sie placi chyba za kazdy wyklad niezaliczony (nie dam glowy ale cos tak ludzie mowia)
    sorry za pismo ale nie mam za wiele czasu
    pzdr
  • Tybur

A do jakiego dziekana trzeba sie udać żeby go prosić o powtarzanie roku? Czy jak mam 1 przedmiot z 1 roku nie zaliczony to mogę wogóle powtarzać 2 rok? Prawdopodobnie mnie nie bedzie we wrześniu wiec nie bede mogl nic poprawic a brakuje mi jeszcze kilkunastu pkt. do przejscia na 3 rok. Miał ktos taką sytuacje?
  • ChrustAA

lol ludzie ogarnijcie sie...

1: po pierwsze cofka to nie nagroda wiec nie trzeba o nia prosic.
    Jesli chcesz byc cofnietym idziesz do Maciolka i mowisz ze potrzebujesz powtorzyc rok.
    Oddajesz karte z brakami i masz co chciales.

2: nie wazne jakie masz braki powtarzanie roku jest po to by je nadrobic.
    Nawet mozesz miec luki na swiadectwie maturalnym a i tak cofke dostaniesz

Reasumujac ZAWSZE z problemami z rejestracja zglaszasz sie do dziekana Maciolka NIGDY nie idziesz do kobiet w dziekanacie
    pozdro
  • Anonim

chyba ze jesteś na electrical engineering; )
  • Anonim

Co to za bzdury z opłatami za niezaliczone wykłady???
  • Anonim

nie wiem , nie slyszalem o czyms takim.
    na computer science pono trzeba coś płacić po jakimś czasie, ale to dla wyjątkowych szalenców .
  • animavilis

moj urlop juz dobija konca, ale z warunkami sie nie wyrobilem, wiec kombinuje zeby jeszcze psiedziec na urlopie zdrowotnym, bede wdzieczny za info jak to wszystko zalatwic
  • przemo

>ChrustAA napisał
    >lol ludzie ogarnijcie sie...
    >
    >1: po pierwsze cofka to nie nagroda wiec nie trzeba o nia
    >prosic.

Spoko spoko... znam takich, co mieli warunków po uszy, więc czasem musieli prosić o niewywalanie wręcz; )
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)