Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • NoЯmaN™

w srode zaliczenie systemow informacyjnych u dr slonimskiego.

moglby mi ktos powiedziec jak to w ogole wyglada? moze jakies pytania albo cale egzaminy z poprzednich lat?
  • Anonim

Ty a ten doktor Słonimski ??? nie jest czasem doktorem Sławińskim ????
  • mortan

dr Maciej Sławinski, tzw Travolta :)

Warto sciagi zrobic, ciezko zaliczyc na zerówce, to głupie strasznie jest :) Jak sie nie zda mozna do oporu na konsultacje chodzic, kiedyś sie uda. A tutaj zawsze on duzo gada, jak mu sie zle odpowie, to zada pytanie z innej strony i praktycznie naprowadzi na odpowiedz :)

Co do materialów, to ja sie uczylem z ksiazki UML w kropelce.
  • NoЯmaN™

moze faktycznie i slawinski ... mala pomylka ... LoL :]

nie za wiele razy widzialem sie z nim dlatego chyba mi jego nazwisko nie utkwilo w glowie.

cos mu sie w glowie pomiszalo i strawdzal kilka razy liste na wykladach podobno ... wiadomo po co mu to i co z tego pozniej wynika?
  • Miszaq

Travolta... polecam przejrzeć przynajmniej notatki z wykładów:P
    Część pytań dotyczy teorii - np jak sie coś oznacza na diagramach, w skrócie trzeba wiedzieć który symbol do czego...
    Druga część poleceń to praktyczne rysowanie diagramów, np "narysuj diagram przedstawiający twoją drogę na uczelnie" i inne głupoty w tym stylu.

Na samych pytaniach teoretycznych (np. SMART) i oznaczeniach można nałapać troche punkcików.
  • atea

żeby jeszcze sam sprawdzał..

ja słyszałam, że ktoś z sali mu to zaproponował,

o jak fajnie;>
  • atea

znaczy listę oczywiście:)
    i nie sprawdzał tylko robił, żeby być precyzyjnym. a w umlu chodzi przecież przede wszystkim o precyzjyjne wyrażanie się!;>
  • inżynieruję się :)

A kojarzy ktoś czy sam zbiera pracę czy na koniec zanosi się jemu tak jak Celińskiemu?? Może da się zrobić mały myk...
  • NoЯmaN™

calkiem prosty byl ten egzamin jesli sie ktos uczyl. ja niestety tego nie zrobilem dlatego bedzie trzeba jeszcze raz to napisac.

jesli pamietacie swoje pytania napiszcie je, bo pewnie to samo bedzie w sesji!!
  • marian_ka

GRUPA B
    - cos odnosnie SMART chyba chodzilo o rozszyfrowanie opisanie czy cos takiego
    - napisac model spiralny systemu informacyjnego
    - zrobic klase z bytow: samochod, kolor....motocykl, kolor....rower, kolor....
    - zasady zarzadzania jakoscia
    - jak sie oznacza: przypadek uzycia, czynnosc, wezel, egzemplarz
    - cos z implementacja w modelu kaskadowym (wyjasnic opisac czy cos)
    - narysowac diagram stanu twojego dnia
    - cos w stylu co jest czym na diagramie stanu
    - co opisujemy za pomoca diagramu przebiegu a co za pomoca diagramu wdrozenia
    - ( no i ostatnie ktorego nie pamietam ale jak sobie przypomne to napisze:D)
  • atea

zarządzanie jakością:)
  • M@ ®[|N

Grupa C ( z tego co pamiętam... )
    1) zasady tworzenia dobrego projektu?! ( ale tu chodzi o zasadę abstrakji, klasyfikacji itd ); -)
    2) to z tymi samochodami, rowerami i klasami i bytami...
    3) opisać swój dzień via diagram czynności
    4) róznica między rozwidleniem instrukcją warunkową ?!; -)
    5)czym się różni diagram stanu od diagramu klas
    6) podać oznaczenia: klasy, komponentu, interfejsu
    7) nie pamiętam; -/
    8) napisać model kaskadowy systemu informacyjnego
    9) na czym polega faza testowania i powiązanie z systemem jakości
    10) opisać fazę wdrożeniowa

Kiedy poprawa ??; -)
  • zbyszek

Odświeżam temat. Czego można się spodziewać na kolosie z Systemów Informacyjnych u dr Sławińskiego? Wystarczą same notatki czy potrzebne są też wiadomości z tej książki o UML-u?
  • CeZaR

dobre pytanie. potok I mial juz kolo we wtorek. Niech koledzy podziela sie informacjami
  • Łukasz

Potok 1 Ma kolo dopiero w przyszły wtorek!!! To my czekamy na wiadomości od was potoku 2:)
  • Michał

Standardowe pytania daje. Przynajmniej na laborce bardzo książkowe. Mam do sprzedania książkę UML 2.1 wyd. PWN.
  • Lenin

Wie ktoś, ile materiału obowiązuje na wtorkowym kolosie?
  • Mblack

Ma ktoś może przykładowe pytania na jutrzejszy kolos?? Może ktoś z II potoku by coś podrzucił ??
  • Bogdan

Pytanie do pierwszego roku czy oba potoki mają wykład z dr.Sławińskim i jeśli tak to kiedy drugi potok ma kolokwium bo słyszałem że pierwszy potok ma 7.04 . Z góry dzieki za info
  • Żylak

tak, dnia następnego tj 08.04; )
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)