Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • -=AnDrEw=-

Moze ktos moglby przyblizyc temat? Z czym to sie wiaze, jakie sa tego skutki, co jest wymagane?
    Prosilbym o jakies info, bo poza zaliczaniem zaleglosci, to nie wiem co z tym zrobic i czym to moze sie skonczyc :D
  • LKay

ale o co chodzi ? pijesz co trzeba miec, zeby zaliczyc semestr ? musisz miec z przedmiotow odpowiednia ilosc ECTS.
  • Anonim

Oj ziombo... rejestracja na 1 sem oznacza, iż nie miałeś wystarczającej ilości pkt. Dali Ci szanse na odrobienie zaległości bez cofki. Proponuję spiąć poślady, pozaliczać ile się da i po krzyku...
  • Anonim

Czyli nie spełniłeś wymagań (X semestrów na czysto i Y punktów po Z semestrach studiów) na rejestrację warunkową (a co dopiero bezwarunkową) na kolejny rok. Niemniej jednak Twoja sytuacja (życiowa czy uczelniana - np. zabrakło Ci 1 punktu do limitu) sprawia, że istnieje inne wyjście poza powtarzaniem roku (co się dzieje albo na życzenie studenta lub po totalnym zawaleniu danego roku). Dlatego zamiast rejestrację na kolejny rok dostałeś rejestrację na semestr zimowy i w trakcie tego semestru musisz być grzecznym studentem :) Tzn. zaliczyć z bieżącego jak najwięcej i spełnić w 100% warunki do rejestracji na semestr letni. Czyli np. po drugim roku trzeba mieć I i II semestr bez warunków i 90/120 punktów żeby przejść na trzeci rok, a Ty miałeś 3 punkty za mało i warunek z II semestru. Teraz musisz się ogarnąć i po semestrze zimowym mieć zaliczony II semestr i co najmniej 90 punktów z poprzednich 2 lat studiów. Jeżeli tego nie spełnisz to zostaniesz skreślony, chyba że coś wynegocjujesz - np. czasem nie da rady zaliczyć w trakcie semestru zimowego przedmiotów z letniego i na odwrót. Takie sytuacje się zdarzają, ale bieżący semestr musi być po prostu pracowity :)
  • -=AnDrEw=-

Hehe, punktów mam 163/180. Niestety w regulaminie jest napisane, iz trzeba miec zaliczony caly 3 semestr i tu jest pies pogrzebany... Mam 4 przedmioty w plecy, a w tym 3 z trzeciego semestru (+ jeden z czwartego). Szczerze mowiac troche watpie, iz zalicze wszystkie 3 w jednym semestrze ale... Co by nie bylo to dzieki za odp; ) Bedzie trzeba sie sprezyc...
  • Anonim

Tym bardziej, że takie rzeczy jak TOiS II, Podstawy Elektroniki czy Optymalizacja poznikały z planu II roku, bo zostały przeniesione na wyższe semestry (może w letnim będą). Musisz kombinować - inaczej nie da rady. Już lepiej oblać rok bieżący i mieć zaliczone zaległości. Inaczej mogą Cię wywalić , atak przynajmniej można wziąć dziekankę i robić awansem kolejny rok. Mając zaległości z 3 semestru nie będziesz mógł robić awansem i tylko zostanie Ci do wyboru powtarzanie roku. Gadałeś z dziekanem, czy tak po prostu dostałeś tą rejestrację na VII sem.?
  • Mate0

Ale wy marudzicie :P ja tez dostalem rejestracje na 7 sem, mialem podobnie jak kolega punkty, ale nie zaliczone magnesy jeszcze z 2 sem (nie bylo czasu :P) :/ gadalem z dziekanem i spoko :) opracz tego mam jeszcze utc z 3 sem (pewnie Andrew tez) i moja rada jest taka - olej utc i zalicz te 2 przedmioty co Ci zostaly i nie bedzie problemu. Idziesz tylko pozniej do dziekana, walisz sciemy, ze suprona juz nie dalo rady i wpisze Ci tylko w indexie ",8w". moj kumpel tak mial rok temu, ze dostal warunek na jeden sem, zaliczyl ze 2 przedmioty z zaleglosci i spoko bylo. Wogole dziekan jest spoko koles i rozumie studentow :) i chwala mu za to! pozdro i nie ma sie co przejmowac, ale tez nie mozna calkowicie olac...
  • -=AnDrEw=-

Heh, dzieki za pocieszenie; )

U dziekana nie bylem, po prostu zostawilem index i taki byl tego efekt. UTC faktycznie mam w plecy, to chyba dosyc popularne; ) Dodam tylko, ze qmpel ma tylko UTC w plecy i dostal rejestracje na caly rok. Chyba tam w dziekanacie nie zwracaja zbytniej uwagi na ten przedmiot. W skrocie mowiac bedzie trzeba nadrobic zaleglosci (w szczegolnosci TOBy) i isc do dziekana.

Dzieki ludziska za odpowiedz! W dziekanacie przeciez nikt czlowiekowi nie udzieli pomocy :p

Pozdrawiam
  • Anonim

Nikt tu nie marudzi. Pamiętaj tylko, że to że ktoś dostał potem rejestrację na kolejny semestr z zaległym warunkiem, nie oznacza że inny też dostanie. To jest dość indywidualne często.

Poza tym w czerwcu wybieramy nowego dziekana i jeżeli się zmieni, to co poniektórzy mogą się we wrześniu mocno zdziwić że jest inaczej niż było dotychczas...
  • ChrustAA

my nic nie wybieramy z tego co wiem to dziekan sam sobie prodziekanow dobiera
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)