Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Czaros

Temat ten nie jest zwiazany ze znanym i lubianym prof.Supronowiczem :P lecz...

... mam pytanie, JAKIE ZRODLO TELEWIZJI CYFROWEJ (nie) polecacie najbardziej?
    Cyfre+
    Canal+
    Cyfrowy Polsat
    inne

i ewentualnie ktore dekodery, np do polsatu te srebrne nowe, czy stare czarne, albo czy lepiej cos z satelita kombinowac, i np z "hackownym" dekoderem :) CO SIE OPLACA?:)

jak ktos ma jakies wrazenia z tej dziedziny, to bede wdzieczny za rady:)

• Anonim

:):):):):):):):) rozwaliels mnie:P
  • Czaros

wiem wiem:P
    Ale serio przydalyby mi sie jakies rady , o nie wiem co lepsze , a szykuje mi sie zakup :)
  • Anonim

Powiem Ci jedno- olej Polsat bo tego akurat jestem pewien, ze jest shitowaty. W mojej pracy jest troche ludzi co to obsluguja i wiem, ze sa same reklamacje:)
    PS. najlepiej hackuj:P
  • Czaros

:) No takei mialem wlasnie wrazenie ze dekodery polsatu sa uciazliwe , duzo reklamacji ludzie skladaja, wolno przelaczaja sie kanaly..
    A z tym hackowaniem, to nie wiem jak sie za to zabrac, sa jakies firmy; )?
  • mortan

Za malo napisałes, wszystko jest zalezne od Twoich potrzeb, bo mozliwosci jest duzo.

1. Canal + to program w ofercie Cyfry+, wiec albo tego nei mozna zalozyc oddzielnie; )

2. Nie znam dokladnej oferty cenowo programowej Cyfry, ale w tych tanich abonamentach nie ma tego co jest jaciekawsze czyli programow filmowych i sportowych ( hbo i canal+ - kilka rodzajów), wiedz zeby sie tym cieszyc trzeba miescicznie troche placic :)

3. Polsat cyfrowy jest za 35 zł miesiecznie w pakiecie podstawowym no ma wszyskie podstawowe programy typu TVP1,2 TVN i pochodne, kilka muzcznych i Polsat sport i wszystkie discovery.

Trzeba dopacic za bonoswe pakiety z filmami sportem oferta w linku)

http://www.cyfrowypolsat.pl/index.p...

czyli za full opcje ( nie licze kanalu playboya :P ) wychodzi ok 55-60 zl miesiecznie, to i tak sporo taniej niz Cyfra + jednak oferta programowa jest nadal ubozsza.

Zarowno filmowa jak i sportowa. Tylko zeby miec Cyfre + z czyms senswonym trzeba co miesciac placic min 100 zł ( tak mi sie wydaje, jak sie mye to niech mnie ktos poprawi, bo jak wyjdzie powiedzmy 70 zl to polsat mozna olac )

Co do jakosci tunerów to nie wiem, ja mam polsat cyfrowy od kilku miechów i jakos działa bez problemow, wbrew tej perfidnej propagandzie Dawida :) nie jest tak fatalnie jak on mowi, no chyba ze akurat ja niemam problemow.

4. Istnieje cos takiego takiego jak karty DVI do kompa, kupujesz karte + antente i masz iles tam kanałow na kompie za darmo bez miesiecznego abonamentu. Nie znam sie na tym, a nie chce mi sie o tej porze czegos szukac na googlach :)

5. Szybkie łacze internetowe bez limitów i masz wszystkie filmy, muze i mecze na zywo bez zadnych ograniczen :) ( oboiazkiem wtedy nagrywarka dvd ), odwaracz dvd ( jak np Bellwood 301A ) i jakies kolny z amplitiunerm i dzy telewizor - kino za niewielkie pieniądze ze wszystkimi nowosciami :)

No ale mowie wszystko zaleznoe od potrzeb, ale wrózką nie jestem i tego nie wiem :P

ps za wszystkie literowki sorry, ale mi sie nie chce nic poprawiac :)
  • Anonim

Zebys Ty Krzys choc raz tyle wnioskow do jakiegos sprawka napisal...........rotfl
  • mortan

Zeby pisac duzo wniosków, strzeba miec pojecie o temaci cwiczenia, a jak mnie to nie interesuje to wole juz nic nie pisac, niz jakies glupoty :-)
  • Anonim

Hle hle:) to przez trzy lata do tej pory nic cie nie zainteresowalo???:)
  • mortan

Takie pierdoly mnie nie interesują; )
  • Czaros

Dzieki Krzyz za fachowe podejscie :) Duzo juz mi waznych informacjji przekazales :) Potrzeby moja sa takie zeby bylo jak najwiecej kanalalow, w tymi podstawowe (TVP1 , 2 , 3 , TVN, itp) , za nie za duzy abonament i dzialalo bez problemowo w miare.

Dobrze byloby zeby zestaw (dekoder+antena jakas) nie byl drogi, bo boje sie ze moga mi antene z dachu ukrasc :P

Ale i tak dzieki, juz mam ogolne pojecie teraz:)
  • ..::Szpilman::..

to może ja powiem coś:

-karty DVB do kompów jak się potrafi dobrze szukać i chce się oglądać TV z kompa czyli ciągle brzęczący wiatraczek to jest się w stanie oglądać wszystko praktycznie bo jest to możliwe.Niejest to aż tak tanie jak się wydaje. Antena 100 cm średnica + "zez" czyli dwa konwertery to ~150 zł. do tego karta taka żeby nie było problemów czyli około 400 zł i możesz jechać.

-tunery TV "pirackie" lepszy sposób bo wygodniejszy ale chwilowo dość droga sprawa bo aby oglądać poza anteną ( stały koszt ) tuner - 400-600 zł musisz kupić karte opos 1.05 180 zł plus moduł dostępu ~380 zł no i oglądasz :)

jak chcesz poczytać : http://laki.dvhk.pl i tam sobie poczytaj o wszystkim
  • Anonim

a ja się ogłoszę
    mam do sprzedania talerz cyfry z konwerterem, nówka za 50PLN :)
  • Jarek

ja Ci czaros polecam znalezc jakiegos goscia co Ci udostepni sharing Cyfry+ i masz najdrozszy abonament za ok.30 zl miesiecznie:):)
  • Czaros

Dzieki za wszystkie informacje :)

Ten talerz z konwerterem moze sie przydac..ale nie koniecznie ale przemyslec sobie musze, co bym mogl z tym zrobic :P

Z karty DVB , to chyba raczej nei skorzystam, bo jednak wole miec cos bardziej jak TV a nie kompa obciazac :)

A ten Sharing, to chodzi po prostu o np podzielenie sie z sasiadem?

Kurcze, a nie slyszeliscie o kims kto dekodery do anten satelitarnych tak przerabia zeby i taka cyfre mogly odbierac na piracko itp? :)
  • Krzysiek

Powiem tak w tej chwili nie da sie zadnego pakietu polskiego odpalic "edukacyjnie" (cyfra ani polsat) zadna karta ci opos tez nie pomoze, jedynie sharing jak chcesz taniej ale musisz miec do tego kompa i tuner, o wszystkim mozesz sie dowiec z forum.dvhk.pl, rowniez sa tam opinie na temat roznego sprzetu jak nie wiesz jaki kupic,
    Pozdrawiam
  • Krzysiek

a dodam ze karta DVB nie ma sensu bo niestety nie da sie ogladac na niej wszystkiego jak ktos wczesniej napisal :) to samo co na zwyklych tunerach.
  • Anonim

"Shit happens"
    ...ale mam nadzieję że ktoś w końcu rozwali to kodowanie i będzie można sobie jak kiedyś oglądać Cyfrę i Polsat za free przez kartę DVB...
  • Krzysiek

jak juz sie pojawi na dvb to i odrazu bedzie na wiekszosc tunerow :) narazie czekamy
  • ..::Szpilman::..

faktycznie przepraszam ale kartami DVB się praktycznie niezajmowałem , jedynie tunerami cyfrowymi i tylko sie "edukowałem" :D
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)