Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • !:! ŠËŃŠËÎ !:! 8)

udało mi się zebrać w końcu i przyjść do matysa to mówię jak to wygląda:

- najlepiej mailem go powiadomić, że chce się przyjść. Napisać, że tylko elektronika w plecy jest i czy indywidualnie nie można by było tego zdać, bo do czerwca daleko. Prawdopodobnie odpisze, żeby w terminiach konsultacji do niego wpaść.

- jak się już przychodzi i się mówi, że jest się gotowym to podaje ze 2 polecenia. mi dał: narysować układy na wzmacniaczach odwracające i powtarzające fazę + wzory ( trzeba umieć wyprowadzić np: U2=(-Z2/Z1)U11 z tego co się narysowało) i różnice między tranzystorami bipolarnymi i unipolarnymi.

- generalnie to nie masakruje jakimiś szczegółami, a jeżeli ktoś się pogubi to naprowadzi ( nie wnerwia się ), a po daniu wpisu jeszcze sobie z nim gadkę o diodach można uciąć i gitara. Było w sumie w porządku, chyba, że dobry humor akurat miał.

jeszcze taką spoko stronę kumpel mi podesłał jakby ktoś chciał. W miarę tam po ludzku jest kilka tematów wytłumaczonych: http://elportal.pl/ea/wstep.html

pozdro !

• Sandman

dzieki za info, tez sie teraz musze zebrac i przejsc do niego
  • Misha

czy ktoś mógłby napisać terminy egzaminów w tej sesji? miał być jakoś nastego,ale nie jestem pewien
  • ♥Tygrysek :)♥

21.06 i 25.06 godz. 10-12, GG 219
  • Sandman

ma ktoś może zdjęcie testów które były na poprzednich terminach? Bo z tego co kojarzę dawał to samo
  • !:! ŠËŃŠËÎ !:! 8)

jeżeli przyjdzie matys to nie da tego samego... wtedy we wrześniu przylazł tylko fabijan bo matys gdzieś wyjechał to zrobił xero tego co było w czerwcu z nudów... teraz pewnie co innego wykombinują.
  • Sandman

no moze i tak bedzie jak mowisz, ale warto by te testy miec
  • Sandman

Ma ktos jakies materialy na jutrzejszy egzamin? poratujcie
  • Misha

podpisuje sie pod prosba. jak ktos ma niech sie podzieli
  • dr3du

i jakie były dzisiaj zadania?
  • Tylko do oglądania forum

1. Wypisz znane ci diody i scharakteryzuj je.
    2. Był schemat układu, dla którego trzeba było narysować dwie konkretne charakterystyki, bodajże U1=f(Uo) oraz U1=f(Io). (mogłem pomieszać indexy)
    3. Był stabilizator napięciowy dla którego też trzeba było jakieś charakterystyki narysować.
    4. Narysować schemat ze wzmacniaczem operacyjnym wybranych przez niego przypadków: np. sumatora. I napisać które z nich mają sprzężenie zwrotne ujemne a które dodatnie.
    5. Narysuj znane ci przekształtniki DC/DC oraz scharakteryzuj je.

Nie było Fabjańskiego, był sam Matysik. A pytania jak widzicie, trudne tak naprawdę nie były, ale kto by się takich spodziewał...
  • dr3du

W sesji wrześniowej termin z elektroniki pokrywa się z EMC Łobody. Ponieważ dr Łoboda swój termin zapowiedział już w czerwcu może ktoś ma maila albo się będzie widział z Matysikiem żeby przesunąć np na następny dzień?
  • Sandman

a kiedy to jest dokładnie, egzamin u matysika we wrześniu?
  • dr3du

na stronie wydziału masz harmonogram
  • Sandman

dobra a teraz pytanie czy moze ktos sie orientuje czy mozna jakos teraz zastac Matysika na uczelni? Bo pracuje i nie mam kiedy pojawic sie orientacyjnie na uczelni
  • Tylko do oglądania forum

Najbliższy termin jest dopiero w sesji, czy ma być coś wcześniej?
  • Misha

byłem u niego ok miesiaca temu, to mowil,ze w sesji. trzeba by sie wybrac do niego i dowiedziec cos dokladniej
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)