-
Martino
-
Anonim
heh, a jednak można nie zaliczyć ustnego :D:D, a pisemny mi tak ładnie poszedł 70/80 :D wrzesień już na mnie czeka... -
Maciejo Andrzejo
>Martino napisał
>hej a wiecie kiedy mozna wziasc wpis?
>
eeee wpisy? przeciez na ustnym odrazu te babki daj.
sprawdz moze nawet nie wiesz ze dostales :D -
matti123
Ma ktoś jakieś konkretne materiały? Czy ten B2 z PW jest jakoś powiązany z Toeflem FCE albo jakimś innym certyfikatem? -
-
BuuL
B2 jest niezależnym egzaminem wewnątrz uczelnianym. Można się z niego zwolnić mając FCE przynajmniej na 4 zaliczone. -
Pingwin
Mam pytanie. Jak wygląda teraz egz ustny z b2? Chodzi mi dokładnie o to czy jest jeszcze losowanie tematu i opowiadanie o nim? Ewentualnie jakie tematy sie pojawiają?
W SJO znalazłem coś takiego:
"EGZAMIN USTNY: krótka wypowiedź zdającego na pytania zadane przez egzaminatora oraz rozmowa w parach na tematy związane z życiem codziennym, uczelnią, zainteresowaniami i wydarzeniami bieżącymi." -
norba
najpierw jest seria krotkich pytan (chyba 5) typu jakie sporty uprawiasz gdzie byles na wakacjach.
nastepnie losujesz temat i przygotowujesz dyskuje na ten temat. wymieniasz z 2 osoba swoje poglady na dany temat a potem jest zamiana. ogolnie to chodzi o to zeby caly czas mowic niekoniecznie skladnie ale nie dobrze jest sie zastanawiac np yyyy.... mhmm.... itp
trudno jest nie zdac
powodzenia -
Leszek
Jak coś to kolejny egzamin jest 29 stycznia i można się zapisywać na niego od około końca października (przynajmniej tak mówiła babka w SJO).
Wszystkie podejścia są BEZPŁATNE! -
Anonim
-
RudziK
Mam prośbę, jeżeli posiada ktoś przykładowe testy B2 to niech podeśle na maila: rudzik9@op.pl -
krzysiek
>MIHAU napisał
>Mam prośbę, jeżeli posiada ktoś przykładowe testy B2 to
>niech podeśle na maila: rudzik9@op.pl
Witam, najlepiej gdyby ktoś podał przydatne informacje publicznie - WSZYSCY skorzystalibyśmy na tym .
Pozdr -
co tu dużo pisać, część pisemna jest dla mnie jak matura z angielskiego, oczywiście rozszerzona a część ustna to już formalność jak umie się nawijać w miarę płynnie i na temat, mi na ustnym trafiły się takie tematy jak praca dla studentów (nie pamiętam czy w czasie studiów czy po studiach i czy gdzie by się chciało pracować) i 2 temat pt. zalety i wady mieszkania w akademiku lub na stancji czy coś w ten deseń, w każdym razie banał, podobno mogą się trafić tematy odnośnie UE ale to chyba rzadkość, w tym wypadku ciężko mi powiedzieć
-
...:::Kozi:::...
dokladnie, jeżeli potrzebujecie powtorzyć to spróbujcie sie z egzaminami maturalnymi z jezyka (dla mnie rozszerzona byla trudniejsza niz B2) . pierwsza czesc egzaminu czyli sluchanie bylo w miare latwe (w tej sali co pisalem w kazdym razie) - uslyszec mozna wszystko, potem czytanie ze zrozumieniem i wstawianie w odpowiednie miejsca paragrafy, slowa etc. na koncu wybieracie se temat i piszecie "wypracowanko" czy to list czy opowiadanie to zalezne co trzeba zrobic. o ustnej nie wiem bo bylem zwolniony ale pewnie jakis banal do opowiedzenia :P -
tosterovsky
Egzamin ustny składa się z dwóch części:
I. Egzaminator zadaje studentowi pytanie indywidualne np. jakie lubisz czytać gazety, jak dojeżdżasz do uczelni, jak Ci się podoba Warszawa i takie tam.
II. Każdy zdający, a jak wiadomo jest ich dwoje, losuje po jednym temacie. Ma chwilkę czasu (może porobić notatki) i musi poprowadzić dyskusję ze współzdającym na swój temat. Później role się odwracają i bierzemy udział w dyskusji, którą prowadzi osoba z którą zdajemy egzamin.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne