Egipt [2298]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ina Saratus

jak sama nazwa wskazuje ...
    piszcie jesli znacie jakies fajne restauracje knajpki filmy a moze nawet kina literature muzyke i wszystko co zwiazane jest z Egiptem a jest dostepne w Polsce :) Bo chyba nie tylko grono Egipt jest jedynym przejawem pamieci Polakow o Egipcie :)
  • Anonim

Ja tez chetnie wybralabym sie do jakiejs fajnej knajpki, gdzie mozna zapalić shishe. Nie moge doczekac sie juz urlopu w cieplutkiej Hurghadzie. Moze znajde gdzies w Warszawie chociaz jej namiastke.
    Pozdro dla Ciebie Cinamon Girl; )
  • ♪100%nasza-klasa.pl♪

we wroclawiu jest gdzies knajpka na placu spolecznym; > sisha; )
    no i london town, zawsze blizej niz do kairu czy sharmu :)
  • Anonim

co do ktajpek, to się przyznam, że jakoś rdzenniej egipskiej w Wawie nie kojarze - chętnie się przejdę jak ktoś cos rzuci :) .. a co do muzyczki, to u nas można kupić dużo świetnej egipskiej muzyki... pytanie tylko czy interesuje Cię "nowoczesna", czy folklorystyczna.. czy może cos na pograniczu mistyki :P ??
  • Anonim

jest w Warszawie arabska knajpa SHISHA przy ul.Sienkiewicza, nr niestety nie pamietam ale uliczka jest mala wiec nie bedzie problemu ze znalezieniem (na lewo od ul.Jasnej).
    nie bylam tam ale polecali mi ja koledzy z Egiptu- mozna zapalic shishe, posluchac arabskiej muzyki, cos zjesc, podobno bardzo fajna... musze sie wybrac
  • Oveja Negra

jesli podają koktajle z guavy to sie wybiore hehe:)))
  • Anonim

jest sheesha lounge w warszawie wlasnie na ulicy sienkiewicza. dobra muza arabska i sheesha, ale jedzenie nie za bardzo. Natomiast jest jeszcze sheesha w kafefajce na foksal, fajna choc turecka; )
  • Terrorystka Pokoju

Jedzonko w sheeshy jest suuuuuper tylko że troszke drogo...
  • Anonim

W Katowicach jest restauracja Ramzes. Jedzenie przypomina egipskie, choć mam wiele do zarzucenia, na przykład część potraw jest z wieprzowiny :-)
  • Anonim

ramzes i sphinx sa wszedzie juz teraz..
  • Anonim

ale w Katowicach są dwa ramzesy, ten sieciowy i taki niesieciowy :-)
  • Anonim

jak dla mnie te sieciówki, tak naprawdę nie stały obok prawdziwego egipskiego jedzonka!
  • Anonim

..no może z wyjatkiem bułeczek; )
  • Anonim

jasne, że nie :-)
  • Terrorystka Pokoju

Ja nigdy nie byłam w Egipcie, ale jedzonko w Sphinx jest PYYYCHA :) A co dopiero by bylo jakbym spróbowała w Egipcie :)
    Już bym chyba nie wróciła :)
  • Think With Power

no super to juz wiem co zrobie dzisiaj na obiad;)
    kus kus z baranina
  • Terrorystka Pokoju

Szkoda, że wcześniej nie weszłam, może bym się wprosiła; )
  • Anonim

mam dla miłośników mięska "kebabowego" wiem, wiem zaraz powiecie, że to nie jedzonko sensu stricto egipskie, ale wierzcie mi warto się tam wybrać jeśli jeszcze nie byliście :

ul. Francuzka 1 (Saska Kępa)

Mmmmniami jedzonko, nawet z prawdziwej baraninki & wszelkie oryginalne potrafki 100% real!

POLECAM GORĄCO

• Think With Power

nie jechac na kebaba przez cala warszawe....umarl bym z glodu;)
    al-hayat ....twoja strata:P
  • Anonim

wierz mi .. na to jedzonko warto by byloo jechać duuuuużo dalej; ) ....

a jak tak super gotujesz, to zaproś nas kiedyś wszystkie na obiadek :D

p.s. apropos skąd znad znasz Madziorka?
  • 1
  • 2
| |

Tajemniczy, fascynujący, piekny, brudny, podniosły, zadziwiający, gorący, piasczysty ... ach to ...

Fotki

Miejsca grona (0)