-
Patricia Wolf
czym są dla Was? co oznaczają? cierpienie, ból, szczęście, wzruszenie, strach, współczucie, stres, smutek, a może zupełnie coś innego?
mają w sobie coś pięknego, zarówno łzy szczęścia jak i te, które wypalają cierpieniu oczy...
dlaczego są takie kłopotliwe? dlaczego widząc, gdy ktoś płacze najchętniej ucieklibyśmy jak najdalej?
płaczecie sami czy z kimś? a może wcale?
czy facetowi przystoją łzy?
moja mama powiedziała mi kiedyś, żebym nie płakała, gdy nie mam powodu, bo jeśli naprawdę będę potrzebować łez, to wtedy mi ich zabraknie.
a mnie są potrzebne cały czas, choć nie płaczę wciąż.
oczyszczają, uspokajają. Was też? -
cinek
ostatnio placze na ulicy.... wsrod obcych... ale lzy chyba mi sie skonczyly juz dawno temu...... -
Patricia Wolf
z przerażeniem stwierdzam, że one się chyba nigdy nie kończą.
ale polubiłam je, jeśli nie można ich zatrzymać, niech zostaną przyjaciółmi :)
płaczę bo :
słyszę dźwięk, który jest na tyle piękny by zamieszkać w moim sercu.
jestem bezsilna.
jest mi smutno.
jestem szczęśliwa.
jestem bardzo zestresowana.
sprawdzam palcami lewej dłoni jaki kształt ma światło płynące z samego środka samotności.
bo nie można być silnym całe życie. łzy, płynąc w dół po policzku zbierają siły, żeby następnego ranka znów podać komuś rękę i pokazać słońce. pokazać że warto żyć tak jak nigdy przedtem.
i warto, bo : 'widać w Twoich oczach radość', więc sama w to wierzę.
:)
i chodzę bocznymi uliczkami mojego pokoju. żeby mój cień nie obraził się, że zostawiłam go na poduszce.
chciał pójść spać wcześniej niż ja.
ajaj, i po co znów całe wypracowanie -
Grono.Net
ja lubie łzy...ale tylko szczescia, a tych juz nie pamietam:(
...a statnio spowodowane sa smutkiem... :(
Osobiscie mysle, ze łzy nie sa kłopotliwe! Powinno sie płakac gdzie tylko i kiedy tylko najdzie ochota:)))) :P -
-
Lynd
Łzy czynią bezbronnymi i za to je lubię :) No, chyba że to takie wymuszane.
Ale pozostałe są bardzo miłe, niezależnie czy ze smutku, radości czy wzruszenia, bo otwierają serce :) -
Marishka
"łzy są kroplami krwi duszy" nie mam pojęcia kto to powiedział, ale coś w tym jest nie licząc łez szczęścia -
madalena
Łzy to okruchy diamentow..najprawdziwsze Brylanty naszego serca:))
Pojawiaja sie wtedy kiedy przezywamy silne wzruszenie..Nie zaleznie , czym spowodowane(strach , szczescie , bol , radosc).
Wazne , ze sa autentyczne , ze pomagaj nam sie pozbierac...bo tak jest..
Natomiast łzy wymuszane , grane, chocby wygladaly najprawdziej sa jak zwietrzale kamienie obok diamentu..Nigdy nie beda takie jak on... -
Anonim
Ja tam plakac lubie. Ale placze sam raczej. Lzy oczyszczaja. I chwala im za to. Dzien po lzach jest lepszy od dnia bez lez.
Lez wstydze sie w sumie tlko w wiekszym towarzystwie. Jak sie jest z kims zaufanym to no problem :-)
dobanoc -
Patricia Wolf
nie umiem wymusić łez. po prostu. płaczę tylko wtedy kiedy naprawdę silnie coś przeżywam. -
Patricia Wolf
coś mi się przestawiło chyba, bo jestem kosmicznie płaczliwa ostatnio. a teraz, kiedy śpiewa mi w tle Damien Rice to już w ogóle się rozsypałam w drobne kawałeczki...
rozsypać to mi się powinna raczej głowa, żeby wyleciało z niej wszystko. poukładałabym, a to, co niepotrzebne odstawiłabym na lepsze czasy. na półkę ze wspomnieniami. -
Anonim
> nie umiem wymusić łez. po prostu. płaczę
> tylko wtedy kiedy naprawdę silnie coś
> przeżywam.
A ja mam kumpla ktory potrafi. Po prostu jest wielki. Nie mam pojecia jak to robi, ale publicznie pragne wyrazic swoje uznanie dla nieco :-)
pozdrowka -
Anonim
Smutno mi dzis i czuje sie jakbym zostala sama i nie zamierzam mojego smutku dusic w sobie jesli tylko zajdzie taka potrzeba wole sie wyplakac, zawsze to jakos latwiej i czujesz sie jakby kamien spadl Ci z serca, nie ma co ukrywac uczuc. -
madalena
mmi tez dziś smutno...tak bez powdu...chyba..
Dobrze jest wtedy wesprzec sie anwet mentalnie na ramieniu Przyjaciela lub bliskiej osoby i porzadnie sie wypłakać..:) -
Patricia Wolf
chociaż czasem nie wiem czy trudniej płakać samemu, czy przy kimś. Ostatnio myślę, że trudniej samemu. Czasem chciałabym przełamać się i wypłakać przy kimś kto nawet jeśli nie zrozumie to będzie się starał. i będzie po prostu. -
Anonim
chyba najlepiej jednak w samotnosci.nie chce zeby ktos widzial jak placze.ale dzis juz mi lepiej i sie nie smuce.glowka do gory kochani
-
Valraven
narkotyk..
co jakis czas muszę wyrazić siebie i oczyścić przez łzy..
najlepiej w samotności
a lonely tear drop falls down from my eyes :p -
the tears are welling in my eyes again
i need twenty big buckets to catch them in
and twenty pretty girls to carry them down
and twenty big holes to bury them in
(n.cave)
tylko jak wyplakac lzy ktore sa suche -
Valraven
suche..
jak opanować panikę, które ogarnia całe ciało?
spazmy, dreszcze, niemożliwość złapania oddechu -
Anonim
Chyba tylko trzeba czekac az mina.
Przynajmniej ja nie znam sposobu, zeby to odgonic. Niestety. -
Anonim