-
Czarna perła
podobno dyrek regionalny na warszawe Dariusz W. juz nie pracuje bo sobie kupił hotel na majorce czy to ktos słyszał -
Tomek
-
Anonim
-
Czarna perła
zastanawiam sie nad tym po co sa te szkolenia, staze kierownicze, pelniocy obowiazki kierownika czyli po jak i tak to jest niepotrzebne jeśli chcą kierownika robia z osoby ktora nie ma stażu a na dodatek pracowala na 3/4 etatu nie całe poł roku to jest chore zielona pod kazdym wzgledem osoba jestem zaszokowana SZOK.......................... .............................. .......
-
-
Karex
ja słyszałem, że książki kupione w EMPIKu można zwrócić w ciągu tygodnia. Czy to prawda? -
Rowerzysta
-
Rowerzysta
-
Karex
No co wy? I tak po prostu ide do kasy i oddaje, a oni mi zwracają forse? -
|>Mery<|
jesli jest nie zniszczona, nie pobrudzona i wyglada na nowa, to tak, powinni :] -
ʗ'hατٱflαττ™
nie wtedy kiedy ja jestem kierownikiem dyżurnym :D zawsze odmawiam :P -
Karex
-
Anonim
>ʗ'hατٱflαττ™ napisał
>nie wtedy kiedy ja jestem kierownikiem dyżurnym :D zawsze
>odmawiam :P
jak ktos byl mily to nie odmawialam, bo w sumie co mnie to obchodzi ^^ -
Kometa
Zasada jest taka, że jeśli klient posiada paragon, a książka nie nosi śladów użytkowania to wręcz mamy psi obowiązek dokonać zwrotu. Troche gorzej prezentuje się sytuacja ze wszelkiego rodzaju płytakami (filmy, muzyka, gry), bo tutaj nie mamy pewności czy klient sobie tego zwyczajnie nie przegrał. Oraz wszelkie gry z kodami. U nas wyznajemy zasadę że przyjmujemy do zwrotu taki towar nierozfoliowany. Jeśli jest rozpakowany i klient twierdzi że mu "nie chodzi" to odmawiamy. Na pudełku są wyraźnie napisane wymagania sprzętowe, nic nie poradzę, że niektórzy nie potrafią czytać. Względnie jeśli płyta jest zwyczajnie źle nagrana tak samo na płycie jest podany kontakt do producenta. Nie Empik ją nagrywają i nie Empików wina, a zweryfikować czy klient mówi prawdę często nie ma jak. Raz jak się kolega uparł i odtworzył film na plaźmie w salonie, bo klient twierdził, że ma skopany dźwięk i nie chciał słyszeć o wymianie na nowy tylko chciał zwrot pieniędzy, okazało się, że film chodzi świetnie, to usłyszeliśmy, że on nie ma takiego Bóg wie jakiego sprzętu w domu. To też nie nasza wina, że ten pan ma kiepskie dvd, wcale nie wiemy jakie ma i czy zwyczajnie sobie tego nie przegrał... -
Rowerzysta
Wymiana nie jest naszym obowiazkiem, w prawie konsumenckim nie ma wzmianki o tym ze jestesmy zobowiazanie zwrocic klientowi pieniadze za towar. Jedynie reklamacja. Zwroty i wymiany to tylko i wylacznie nasza dobra wola. -
Nierzw
Zwrot towaru na zasadzie "Bezpiecznych Zakupów" jest naszym obowiązkiem. I nie jest to uregulowane w prawie konsumenckim tylko w zasadach jakie oferuje EMPiK kupującemu.
Natomiast jeżeli klientowi "nie chodzi" produkt zakupiony u nas wówczas ma on prawo reklamować go na podstawie gwarancji lub niezgodności towaru z umową. Jesteśmy zobowiązani przyjąć towar do reklamacji. Sporządzić protokół oraz, w przypadku niezgodności towaru z umową, rozpatrzeć takową reklamacje w terminie 14 dni.
Kilkakrotnie zdarzało mi się reklamować towar zakupiony w innych sklepach. Od butów po rower. Procedura reklamacyjna wyglądała mniej więcej w sposób jaki opisałem powyżej.
Inna sprawa to to czy reklamacja jest zasadna. Jeżeli klient nie ma sprzętu żeby odczytać płytę z grą lub filmem to jest to tylko i wyłącznie jego problem.