EMPIK [734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .: Яоьєято √ιק :.

Jak Wam się podoba nowy sposób premiowania pracowników? Dla mnie jest jakiś, że tak to ujme ''niedorzeczny". Zabrać premie za wykonanie planu a dać za frekwencje. Najdurniejsy jest pomysł dla mnie, że za to iż ktoś pójdzie na UNŻ nie dostaje się premii...; /

a co do podwyżek, ''dobra'' wiadomość. Podobno żadne się nie szykują do następnego roku; /

a tak z innej beczki:
    czym się zajmuje młodszy specjalista do spraw obsługi klienta w tej firmie [?], bo żem jest ciekawy :P
  • Tomek

Już wprawdzie nie pracuję, ale jak to czytam to wcale nie głupi pomysł. Nie wiem jak w innych empikach, ale zmorą, o której głośno się nie mówiło, były właśnie UNŻ. W większości biło to w kierowników, jednak po części w każdego pracownika, który musiał pracować za tego nieobecnego. Imho pomysł świetny, plusik dla góry :D

tak, rozumiem to. ale jesteśmy ludzmi i czasami tez cos sie moze komus przytafic lub cos komus wypadnie i musi sobie wziasc ten dzien i to nie powod by za to odbierac premie; /

juz lepszy pomysl bylby ze jak ktos wezmie 2 umz w miesiacu to wtedy
  • Tomek

A potem ktoś powie - czemu nie 3? Tak można się długo bawić. Po za tym zazwyczaj te ważne kłopoty to albo kac, albo po prostu lenistwo. Sorry, ale dla mnie wszystko jest na prawdę na miejscu, jak zawsze narzekałem na ich pomysły, to ten akurat na prawdę może się podobać. Ciekaw jestem tylko jak wysokie są te premie w stosunku do tych, które można było dostać kiedyś.

za tajemniczego klienta do 20% o ile sie nie myle jak wyrobicie 100% pktto chyba jest 22%
    a co do frekwencji to dopiero weszło 1 lutego wiec jeszcze nie wiem ile dokładnie, ale słyszałem że 200zł
  • Anonim

4 użetki przysługują pracownikowi zgodnie z kodeksem pracy i nie jest to żaden wymysł. A poza tym jesteście chyba niedoinformowani, bo o ile mi wiadomo premii frekwencyjnej nie będzie jedynie w przypadku gdy pracownik pójdzie na zwolnienie lekarskie. UŻetki nie mają nic do tego.
  • Anonim

potwierdzam, to samo dziś usłyszałam. tylko lekarskie.
  • Tomek

Ja tylko słuchałem kolegi wyżej, proszę nie bić, ogólnie nie znam akcji :)
  • ʗ'hατٱflαττ™

>.: Яоьєято √ιק :. napisał
    >a tak z innej beczki:
    >czym się zajmuje młodszy specjalista do spraw obsługi
    >klienta w tej firmie [?], bo żem jest ciekawy :P
    >

to jedno ze stanowisk w stopniach kariery empik.com,
    mł.sp.ds.ob.Kl siedzi "na słuchawce" i słucha bluzgów.
  • オラ

powiedzcie mi tylko ile salonów w miesiącu wyrabia cały plan???? więc jak dla mnie ten system premiowania jest lepszy niż za wykonanie całego obrotu
  • Anonim

mój wyrabiał, więc... :P

mój to różnie. grudzień i styczeń wyrobił. Wczesniej tak średnio na jeża, a luty idzie jak na razie całkiem nieźle; p
  • Kuba

Kurwa, jak ja pracowałem to z wyrabianiem planów był problem(kryzys i niedorzeczne plany) Ale przez półtora roku nie wykorzystałem żadnego UNŻ. To z takimi premiami miałbym przyzwoitą pensje nawet. Nawet jak mi ktoś umarł to się po prostu zamieniłem z kolegą. Serio, serio. Pensja by była już nie do pogardzenia, jeśli te 200 zł to realne pieniądze. I na lekarskim żadnym też nie byłem przez ten okres. W ogóle lekarzy nie lubię, bo mi z 10 lat temu powiedzieli, że mam guza mózgu i zostało mi 2 tygodnie życia. Od tamtego czasu nie byłem u lekarza.
  • オラ

>.: Яоьєято √ιק :. napisał
    >mój to różnie. grudzień i styczeń wyrobił. Wczesniej
    >tak średnio na jeża, a luty idzie jak na razie całkiem
    >nieźle; p

no właśnie różnie grudzień to u każdego wyrabia i to często ponad norme a reszta? wyobraźcie sobie że teraz dostajecie premie tak na prawde za nic... jak jest się na zwolnieniu to i tak premii się nie dostaje... dostajesz premie zawsze nawet jak planu nie wyrobisz...
| |

Empik "NIEpełna kultura"

Fotki

Miejsca grona (4)