-
Łukasz Sadowski
Czesc
mam mala prosbe. czy mozecie mi napisac jak wyglada praca w empiku, tzn co sie robi, czy jest duzo roboty, jaka jest stawka godzinowa, jak wyglada praca przy dziennych studiach, jaka jest atmosfera w pracy itp? i gdzie moge zlozyc swoje CV?
dzieki za odpowiedzi :) -
cookie
hejka,ja robie w juniorze i u mnie sprawy wyglądają tak: jak masz kierownika człowieka tak jak ja to spokojnie można pogodzic studia i prace-tak ja robie-zajecia rano po południu praca. Teraz w empiku przyjmuja na 3/4 etatu czyli teoretycznie praca po 6 godz.Dostaje 900 zl brutto+ tzw premia produkcyjna czyli rzadne kokosy ale zawsze coś(nie wiem jak jest teraz ale chyba na czas próbny dostaje się mniej kasy).W pracy jest naciska na trzymanie standardów obsługi czyli wciskanie ludziom shitu za kosmiczną kase. W empiku najważniejsza jest KASA a właściewie jak najwięcej kasy.Praca jest mało ambitna i rozwijająca, totalne odmóżdzenie, klienci to debile, ćwiercmózgi.... ale za to ludzie z pracy są zajebisci, wspólne imprezy i takie tam. Dobra praca na czas studiów ale nie dłuże- jeśli jesteś AŻ tak zdesperowany że chcesz wstąpić w nasze szeregi to najlepiej zostaw CV w Punkcie Obsługi Klienta -
PeGaS
Musisz jeszcze pamiętać, że niestety (albo stety) w Juniorze zarabia się więcej niż w innych salonach. Rzeczywiście fajna praca na okres studiów. Mi przydawały się książki na zajęcia; ) Mnóstwo zależy od ekipy na jaką trafisz, u mnie (Nowy Świat) ta była rewelacyjna!!! Poza tym można złapać trochę doświadczenia w obsłudze klienta, prowadzeniu baz danych (Halo), wbijania faktur, etc, etc. Zauważyłem, że wpisanie w CV pracy w Empiku jest mile odbierane i pomaga, w każdym razie mi pomogło.
Ps: Pozdrówcie Zbycha ode mnie; ) -
Łukasz Sadowski
czyli na mniej niz 3/4 etatu nie da rady?
ja teraz pracuje w multikinie, ale za 100 godzin pracy dostaje 430 zl (lol :P), a dodatkowo czesto trzeba siedziec do 24:30 a nastepnego dnia do szkoly. list motywacyjny tez trzeba pisac czy mozna sobie darowac? :)
ps. gdzie jest junior? :P w centrum czy w galeri mokotow? -
-
Łukasz Sadowski
i jeszcze jedno pytanie: jak wyglada rekrutacja i co jaki okres czasu jest przeprowadzana? :)
pytam bo w kinie caly czas ktos odchodzi i w sumie co 2 tygodnie nowe osoby dochodza -
PeGaS
Tutaj też jest spora rotacja... no ale nie aż tak. List motywacyjny soie daruj. Możesz od razu udeżyć na Nowy Świat, tam jeszcze tydzień temu były spore braki osobowe na książce. Nie wiem jak jest teraz, ale spróbować można. Dobrze by było żebyś wiedział kto dostał Nobla z lit. ostatnio (i przed ostatnio;)), laureatów paszportów polityki z lit, nagrody Asów Empiku. Poza tym, jakieś wydawnictwa etc etc. Nie istnieje też coś takiego jak nabór w danym okresie. Ludzie przychodzą i odchodzą... niektórzy zostają. A, jeszcze jedna (niezbyt fajna) informacja. Na początek stoisz na kasie. Przez to przechodzi każdy. Gdybyś chciał pół etatu (nie wiem czy obecnie da radę) to stoisz tylko na kasie... -
-=grisza=-
a ja tam nie stalem na kasie a na swoim stoisku pracuje 4 lata i jestem najstarszym tam pracownikiem:D
-
kRupka
Junior to junior czyli sciana wschodnia hehe. Tzn na Marszałkowskiej.
Mozesz tez sie rekrutowac przez strone empiku, w zakladce kontakt jest odnosnik dołacz do nas. I rzucą cie wtedy do któregokolwiek w wawie. Treaz pewnie chetnie przyjmną bo sie zbliża swiateczna gorączka i głownie kasjerow szukają. Są empiki gdzie kasjer to oddzielne stanowisko, a w mniejszych głownie raz stoisz na dziale raz na kasie. Mozna pracowac na pol etatu ale to sie chyba całkiem nie opłaca.
Ja na 3/4 etatu mialam brutto 750 plus premie (nie zawsze) i po próbym okresie nic nie podniesli :( -
kRupka
-
kRupka
tylko nie wiem czemu w wymaganiach dla sprzedawców sa wymagania dla kierowników, hehehe
-
cookie
fakt fajna jest opcja z wypożyczaniem płytek z filmami, muza i książek;)) W juniorze(to ten przy galerii centrum) będą teraz przyjmować dodatkowe osoby na święta ale jest szansa że jak ktos sie sprawdzi to zostanie- w nowym roku bliżej wiosny bedzie małe przetasowanie bo duża grupa ludzi przejdzie do złotych tarasów(i pani Krzysia też hehehehehe) -
Łukasz Sadowski
kRupka studiujac dziennie nie jestem w stanie wyrobic 3/4 etatu... a na kasie nie strach mi siedziec, bo w multikinie caly czas siedze :) -
kRupka
No ja kasą nie straszę (choc czasem na wspomnienie kliku mank mam dreszcze). U nas byla dziewczyna która studiowała dziennie i byla na pol etatu ale szybko zrezygnowała bo sie nie wyrabiała i a to co zarabiała jej niesatsfakcjonowało. Wszystko zalezy od tego ile masz zajec i na ile mialabys elastycznego kierownika i wspolpracownikow. W czasie studiow nie jest to praca najgorsza w kazdym razie -
Anonim
-
Marcel
Ja mam identycznie. Rano zajęcia, potem praca. 3/4 etatu. Jeszcze żyję :P -
Grono.Net
-
dQ.Isis
ja może tylko dodam, że praca w empiku jest zajebista...
Pozdrawiam
Xavier M -
cookie
NIE JEST zajebista, mogla by być gdyby nie ta żałosna pensyjka, zadatek, zasiłek bo trudno to nazwać pensją i wcale nie jestem zachłanny po prostu znam wartośc swojej pracy i wkurza mnie gdy sprzedawca w markecie(Leroy Merlin) zarabia kilkaset zł wiecej niż ja -
Łukasz Sadowski
z ciekawostek moge powiedziec ze w Multikinie mialem podpisana umowe na 1/4 etatu a w pazdzierniku wyrobilem 125 godzin :P
dzisiaj napisalem wymowienie, w czwartek zabieram papiery wszystkie i przywioze CV do Was :) -
**ByleNieOn**