-
Anonim
Taka idea mi przed chwilą wpadła do głowy.
Aby znaleźć osobę o tym samym stopniu języka angielskiego co ja, a następnie spotkać się gdzieś na mieście i począwszy od powitania rozmawiać tylko po angielsku.
Wiadomo, że tematów związanych z polityką czy naukami ścisłymi poruszać nie będziemy, ale czemu by nie porozmawiać o ulubionych filmach, książkach, o szkole, o ciekawych znajomych, o wakacjach itd., wiecie o co chodzi. :)
Mój poziom angielskiego?
Mocno średni. Nie mówię płynnie, często nie mogę sobie przypomnieć jakiegoś słowa i muszę się zastanawiać.
Ale właśnie o to mi chodzi. Żeby się zmusić i kombinować. I przy okazji zaoszczędzić na szkołach językowych. :)
Jeśli komuś się ta koncepcja podoba, to niech da mi znać (tutaj lub na PW). Jak coś to mam 19 lat i jestem z Warszawy.
Pozdrawiam
-
aleks
nie uda sie. dobry pomysl ale nie raz i nie dwa w takiej sytuacji bylam...zaczelibyscie mowic po polsku bo byloby niezrecznie. ja juz mowie po angielsku ale jak jestem z moja najlepsza kolezanka i nikt poza nami nie mowi po polsku (szkola) tak czy owak mowimy po polsku. chodziaz z innymi wole po angielsku ale tylko dlatego ze maja taki akcent lub brak wiedzy o polskim mimo ze sa polakami i po prostu tylko po angielsku sie dogadamy.. pretty awkward. but oh well..it actually thought me english. having ONLY enlish speaking people as your friends DOES help =] i recommend going to another country where you have no choice BUT speaking english..