ENGLISH [2519]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • K

nie wiem, czy był już taki wątek, ale nie mogę znaleźć, więc proszę o informacje, gdzie mogę wypożyczyć książki w języku angielskim w Warszawie. pozdrawiam wszystkich. zaznaczam że nie jestem już studentką.
  • Aguś

z tego co się orientuję to w szkole british council jest biblioteka, przynajmniej kiedyś była
  • K

dzięki, jest sprawdziłam, niestety płatna 120 zł rocznie, no ale zawsze jakieś źródło. może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?
  • Anonim

na mokotowie na bytnara jest biblioteka,o ile się nie mylę nr 63,może nie imponujący zbiór książek po ang,ale spory jak na "osiedlową bibliotekę"
  • K

dzięki za info, narazie w necie nie mogę jej znaleźć, ale jak taka mała pewnie osiedlowa (jestem z Targówka), ale będę miała jak coś na uwadze, zastanawiam się czy jak na kurs się zapiszę, to w niektórych szkołach językowych są książki. dzięki i pozdr.
  • Aguś

>Katrina napisała:
    >dzięki za info, narazie w necie nie mogę jej znaleźć,
    >ale jak taka mała pewnie osiedlowa (jestem z Targówka),
    >ale będę miała jak coś na uwadze, zastanawiam się czy
    >jak na kurs się zapiszę, to w niektórych szkołach
    >językowych są książki. dzięki i pozdr.

są, problem w tym że nie zawsze są ciekawe pozycje, ja kiedyś tez szukałam bibliotek, skończyło się na tym że kupuje sobie sama i już
  • K

a gdzie kupujesz, księgarnie, allegro? a moze kupujesz też jakieś gazety i możesz podać ciekawe tytuły
  • K

Agnieszko, bo myślę że jesteś obeznana w angielskim, a masz może CAE?
  • ola

ja kupuję w american bookstore, kiedys dawali takie karty ze znizka dla stalych klientow, nie wiem czy to funkcjonuje- no, zawsze mam troche taniej. ale ksiazki to ostatecznosc- mozna poczytac prase w necie za free albo sciaghnac wersje audio ksiazki przez e-muła.

A nie wiecie, czy w BUW-ie nie ma przypadkiem obcojęzycznych książek?
  • Aguś

ja kupuje w Empiku, z tego co wiem w księgarni Akademia też sprzedają, i na pewno w trafficu
  • Aguś

>Katrina napisała:
    >Agnieszko, bo myślę że jesteś obeznana w angielskim, a
    >masz może CAE?

nie :) aż tak obeznana nie jestem ale przez ostatni rok dużo czasu poświęciłam na naukę, i teraz się przygotowuję do IELTS
  • Anonim

ja np.kupowałam głównie w księgarniach,po jakimś czasie ze sporą stratą sprzedałam je na allegro,także polecam to ostatnie,zawsze trafisz coś ciekawego i często dużo tańszego niż w księgarniach.wyjściem jest też ściągnięcie książek w pdf-ie z netu
  • kaskusek

A czy mozecie rzucic tytuly ciekawszych, ktore czytaliscie?; )
  • Aguś

>kaskusek napisała:
    >A czy mozecie rzucic tytuly ciekawszych, ktore czytaliscie?
    >;)

to chyba zależy co się lubi :) The Devil wears Prada bardzo dobrze się czyta, ja lubie też thillery po angielsku, polecam też książki Sophie Kinselli, nie jest to oczywiście żadna głęboka literatura,ale bardzo fajnie się czyta
  • luki.super

http://www.amazon.de/Around-Grundw%...
    Around The World In 80 Days.
  • Weronika

Kiedyś czytałam jakąś książkę po angielsku.
  • UK all the way!give'em a beat!

W Empiku mają.
    Penguin Popular Classics.
    Jak się zdaje FCE to je polecają do czytania.
    Poza tym książki są naprawdę przyjemne i niedrogie.
    Np za 16 zł.
    :)
  • .

Ja w American Bookstore widziałam dużo fajnych książek. :)
  • Cz.

Penguin Readers można dostać w większości bibliotek, raczej nie tych malutkich osiedlowych, ale w nieco większych powinny być.
  • karol

Witam,
    Czy ktoś mógłby mi doradzić jakąś książkę(repetytorium) z tekstami po angielsku na poziomie fce. Spędzam sporo czasu w autobusie i chciałbym go jakoś spożytkować. Próbowałem czytać książki angielskie(np. Angels and demons ) ale wykładałem sie na opisach - ciężko zrozumieć opis wyglądu samolotu czy np. mimiki twarzy.
    Pozdrawiam!
| |

It's the first English forum on grono.net This forum is for you, if you like English, use it! We sp...

Fotki

Miejsca grona (1)