-
Oksana
>weronika napisała:
>czytamy, ogolnie wszystkie. kupuje w secondhandach za 1 pln
Weroniko a jakie to secondhandy? W Warsaw? -
www1
witam. ja tez przybieram sie zeby zaczac cos czytac. moj angielski jest slaby. jaka bedzie najlepsza ksiazka na start. wielkie dzieki za podpowiedz
Wojtek -
Anonim
-
Joanna Wiszko
-
-
Justyna
Dla tych którzy jeszcze nic nie czytali polecam The Sun Also Rises Hemingway'a
przy okazji sprzedam książki z mojej biblioteczki;)
Bridget Jones The Edge of Reason
Danielle Steel Toxic Bachelors
Douglas Kennedy Temptation
-
Anonim
a ja czytam Wyznania Gejszy in inglisz; )
Jaki macie sposob na czytanie? ja dopiero skonczylam A2 i mam duze zaleglosci w slownictwie, z tego wzgledu zaczelam czytac ksiazke. Najpierw tlumacze wszystkie nieznane mi slowka ze strony a potem czytam :D tez tak macie? -
Oksana
Gratuluje cierpliwości! Ja czytam w ten sposób że nie tłumaczę ze słownika lecz staram się rozumieć z kontekstu, jeśli jakieś słowo się powtarza lub ma ważne znaczenie dla zrozumienia danego zdania czy akapitu to wtedy sięgam po słownik. -
Judytta
Kupuję i czytam książki po ang. często w ciucholandach są za bardzo niską cenę, po przeczytaniu daję do biblioteki chyba że na jakiejś książce mocniej mi zależy wtedy się z nią nie rozstaję.
ps. Również w bibliotece centralnej przeglądam zasoby bo mają więcej pozycji anglojęzycznych choć przyznam że wolę mieć własny egz. i czytać w takim tempie w jakim lubię.
-
Anonim
-
ella
-
Ania!
Polecam ksiazki Hauraki Murakami. Sa napisane w ciekawy sposob, i sa bardzo latwe do czytania po angielsku. A szczegolnie the Wind Up Bird Chronicle. Sa do dostania w empiku. -
Dominika Niemczuk
zaczynam przygodę z czytaniem książek po angielsku, zakupiłam dzisiaj " The undomestic goddess" Sophie Kinsella w sklepie All That Stuff. Zobaczę jak mi pójdzie, może się do tego przekonam. Dla mnie jest to dobry dodatek do nauki języka angielskiego :) -
Anonim
Czytam, czytam dużo i podziwiam tych tłumaczących każde słowo. Ja robię to tylko z tymi natrętnymi, inaczej nie cieszyłaby mnie lektura.
Tutaj można znaleźć przeczytane, które oddam za grosze:
http://allegro.pl/show_user_auction...
< w tym cecelia ahern, jeffery deaver >