Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jesli ktos mial do czynienia z tym egzaminem [przygotowywuje sie do niego badz tez zdawal go juz] prosze o jakakolwiek pomoc, wskazowki, doswiadczenie itp.

z gory dziekuje

data egzaminu - 24 czerwca [min. 6.5pkt]
  • Velma Kelly

już chciałam zakładać temat o IELTS ale jednak znalazłam.
    mam jedno proste pytanie: IELTS= poziom CAE czy wyżej?
  • Velma Kelly

no więc?
  • Romantystka

No więc - pytanie sformułowane nieodpowiednio względem IELTS, zdaje się. Moim zdaniem: może być równoważnym CAE, jeśli napiszesz go na odpowiednią ilość punktów. Poza tym - ma inny wymiar niż CAE, bo tenże jest ważny bezterminowo, a raport IELTS - 2 lata. No i często wymagany jest przy wyjazdach.
    Istnieją 2 typy: general i academic.
    Oceny: w skali 1-9 za każdą z 4 części+ocena ogólna.
    Odpowiedniki:
    5-6 pkt = FCE
    6-7 = CAE
    8-9 = CPE

Po szersze informacje odsyłam na strony British Council (chyba...)
    Powyższe - z materiałów z BC, które posiadam.
  • Anonim

To moze jeszcze dodam do tego co powyzej, ze na licencjat (BA/BSc) wymagaja na brytyjskich uniwerytetach level 5 a na magistra (MA/MSc) level 6
  • Dexter

W wersji generalnej jest bardzo prosty, wrecz moze byc zabawa. W wersji akademickiej trzeba umiec pisac essays i dobrze rozumiec tekst pisany (pisanie i czytanie jest inne, sluchanie i mowienie takie samo jak na general).

Zdawalem ten egzamin, gdy staralem sie o rezydenta Australii, ani razu nie zszedlem ponizej 6, zas miewalem 8 zarowno z sluchania jak i z mowienia. Ogolna ocena byla 7 - przy czym w obu przypadkach byl to egzamin akademicki. Zapewne przy generalnym mialbym duzo wyzszy wynik.
  • Chocolatelover

IELTS szczególnie sie przydaje, jesli chcesz sie dostac na brytyjska lub ausrtalijska uczelnie wyzsza. Wtedy wymagany jest academic i zeby zdac na MSc trzeba miec minimum 6 pkt. W celach akademickich wazny jest przez 2 lata.
  • kaska

Zdaje IELTS jutro (czyli 12.05)... pierwszy moj taki egzamin; O...mam ooogromnego stresa. Musze zdac na 6.0 minimum bo taki warunek otrzymałam przy decyzji brytyjskiego uniwersytetu o przyjeciu mnie na studia. trzymajcie kciuki; ), jutro napisze jak bylo;)
  • Aguś

a ja mam pytanie na z jakim wyprzedzeniem trzeba się rejestrować na egzamin??
  • kaska

okolo miesiaca, na stronie british council masz wszystko napisane...
    a co do egzaminu, to nie umiem sie wypowiedziec, listening latwy, reading trudniasty, pisanko dziwne a rozmowa bezplciowa :(, zobaczymy za 2 tyg...
  • Aguś

ja ostatnio widziałam reading przykładowe i nie wydawały mi się aż tak trudne. a chodziłaś gdzieś na kurs przygotowawczy?
  • kaska

przygotowywałam się prywatnie. a co do trudnosci to jest na serio roznie...ja np. w moich materialach niegdy nie spotkalam sie w czesci pisemnej z porownywaniem dwoch obrazkow zamiast grafu w jakiejkolwiek postaci...a wlasnie tak bylo. przed egzaminem najbardziej balam sie sluchania, a okazalo się ze bylo najlatwiejsze, no coz, zobacze wynik za 2 tyg...oby bylo te wymagane 6.0 ...
  • Miss Parker

Witam
    Czy ma ktoś może najnowsze materiały do IELTS?
    (I mieszka/przebywa w Warszawie)
    Proszę o kontakt na priv
  • Anonim

Ja obecnie przygotowuje sie do IELTS w Anglia Ruskin Univeraity w Cambridge. Potrzebuje 6.0 zeby zaczac studia na tej uczelni. Mamy w grupie dziewczyne z Hiszpanii, ktora potrzebuje 7.5 zeby studiowac w Londynie- masters in Town Planning.
    W Anglii egzamin kosztuje 105 GBP. Moj termin to 27.06.09.

IELTS jest rowniez NIEZBEDNY jezeli chcesz wyjechac na stale do Australi.
  • iwi

Mam do sprzedania książki (skserowane, czyste, z dołączonym audio) do przygotowania sie do egzaminu IELTS:

1. New Insight into IELTS Student's Book; wyd. Cambridge
    2. New Insight into IELTS Work Book; wyd. Cambridge
    3. IELTS 7 - wyd. Cambridge (2009)

4. inne podrukowane testy
    5. Materiały w wersji elektronicznej: książki z testami (szczegolnie polecam Official IELTS Practice Materials, które są przygotowane przez twórców egzaminu IELTS) oraz ksiązki do rozwijania słownictwa. Także przykładowe pytania na speaking i wiele innych.

Odbiór osobisty w Warszawie.
    Proszę o kontakt mejlowy lub telefoniczny.
| |

It's the first English forum on grono.net This forum is for you, if you like English, use it! We sp...

Fotki

Miejsca grona (1)