Esperanto [198]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Karinn

Jest moze tu ktos z Wrocławia??; )
  • Tobiasz

Chyba nie ma, ale esperantyści we Wrocku są na pewno. Na pewno będą też na Artystycznych Konfrontacjach Esperanckich w Poznaniu :) :) :). Zapraszam. http://www.arkones.org

PS> Czy mam przesłać Ci kontakt do wrocławskich esperantystów???
  • Karinn

znalazłam adres klubu i sie próbuje skontaktowac, ale myslałam ze znajde tutaj kogos; ) no ale nic; D
  • ponypony.

ja od jakiegoś czasu interesuję się językiem esperanto - póki co robię sobie kurs na lernu.net i jestem bardzo zadowolona z wyników; )))).
  • Karinn

no ja tez kursy z lernu robie, czytam co sie da; D fajny jezyk :D ale pogadałabym z ludźmi, na zywo to zupełnie co innego; )
  • ponypony.

ja jeszcze nie czuję się na tyle dobra, żeby swobodnie pogadać po esperancku, ale to wszystko kwestia czasu, tak myślę; ))).
  • Karinn

jak dowiem sie czegos o tym klubie esperanto we Wrocku to dam znac; ):) szybciej sie uczy w towarzystwie; ):)
  • Anonim

Hehe, no to jestem :) Byłam na ArKoneEsie :) Już ktoś do mnie trafił interretowo; ) cieszę się, że w moim mieście młodzież się budzi. Trzeba jakoś skumulować siły i do roboty:D
  • Anonim

Witam serdecznie,

Jeśli jakaś młoda zbłąkana dusza studiująca bądź też mieszkająca we Wrocławiu zainteresowała się Esperantem i chciałaby bardziej aktywnie działać w tym kierunku, proszę o kontakt ze mną:

Justyna -> gg: 5480588, mail: junjo@wp.pl, kom: prześlę mailem zainteresowanym :)

Póki co klaruje się nieduża lecz mocna grupka, zapraszamy więc serdecznie. Spotkania w środy wieczorkiem. Proszę wziąć coś smacznego ze sobą (ja bardzo lubię holenderskie w czekoladzie/ żadnej sugestii/).

Gxis revido!!
    Amike,
    J.
  • śmiertelna cisza

Jakbyś zapytała jeszcze w sierpniu to bym Ci powiedziała, że ja z Wrocławia, ale się wyprowadziłam; P Do Poznania :D
  • wiaterna

Nadeszła wiekopomna chwila, by rozpocząć regularny Kurs Języka Esperanto połączony z ubarwianiem wspomnień dzieciństwa i młodości!

Podczas Kursu będziesz mieć okazję, nie tylko nauczyć się międzynarodowego języka, ale również przekoloryzować najbarwniejsze lata socjalizacji twojej i każdego innego obywatela RP – lata szkolnej nauki. Prowadzący (twoi rówieśnicy) wcielą się w stereotypowych nauczycieli z dziennikiem pod pachą, okularami na nosie i czujnym wzrokiem... Nie przepuszczą żadnej okazji, byś mógł przyswoić wiedzę niezbędną do życia w międzynarodowym towarzystwie. Będziemy więc wędrować przez poszczególne szkolne przedmioty ubogacając znajomość języka międzynarodowego. Każdą lekcję uczynimy miłym wydarzeniem - w sali, na dworze, na wycieczce, przez kontakty z obcokrajowcami itp.

Wyłuskane z tekstu:
    ~ Co -> Podstawowy Kurs Języka Esperanto: lekcje języka w kontekście lekcji wychowawczej, geografii, religii, wiedzy o kulturze, biologii, plastyki i innych; Wszystko na wesoło i ku pożytkowi!
    ~ Kto: Justyna i Kamil
    ~ Dla kogo -> dla każdego, kto chce poznać język esperanto, nowych ludzi i dobrze się bawić
    ~ Gdzie -> Siedziba Śląskiego Związku Esperanckiego, ul. Dubois 3/1
    ~ Kiedy -> marzec – czerwiec 2009
    ~ Jak często -> raz w tygodniu po 90 minut
    ~ Za ile -> 15 zł/miesiąc

Spotkanie organizacyjne w sprawie kursu, odbędzie się dnia 4 marca o godz. 18 w siedzibie Śląskiego Związku Esperanckiego, ul. Dubois 3/1.

Aby lepiej dopasować lekcje do indywidualnych i grupowych potrzeb, prosimy o wysłanie zgłoszenia, które znajduje się na stronie http://www.vroclavo.pej.pl na adres: wiaterna@gmail.com lub dostarczenie papierowej wersji do siedziby Śląskiego Związku Esperanckiego, ul. Dubois 3/1. Pod podany adres mailowy możecie kierować też pytania dotyczące Kursu. Na wszystkie odpowiem rzetelnie :)

Do zobaczenia!
    Justyna
  • Tomasz Jurek

Próba
  • Tomasz Jurek

Mi estas tre scivila cxu Karin parolas jam esperante?
  • Tomasz Jusz

Czy esperanto można zdawać na maturze?
| |

Zapraszamy wszystkich znających, uczących się i zainteresowanych Esperantem :) http://pej.pl

Fotki

Miejsca grona (0)