Etnologia UW [529]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ja i Ja

Chciałem tylko zauważyć, a poniekąd też sprostować, że słowo "gender" wprowadziłem ja:) W nazwie labo Anny Marii go brak. A przy okazji - o ile dobrze ją kojarzę, to swego czasu zajmowała się religijnością ludową i prowadziła badania gdzieś w górach <Beskidy?>, więc myśl, że swoje labo może mieć gdzieś dalej niż na Bródnie, nie jest tak całkowicie pozbawiona sensu;] Dalej będąc przy okazji, myślę, że to może być jedna z ciekawszych grup. Z tą propagandą genderową to chyba, mimo wszystko, trochę dziewczyny przesadzacie - wymieniłyście dwa zajęcia prowadzane przez tę samą prowadzącą. Trudno żeby nie przemycała w nich swoich poglądów. Oprócz pani Hryciuk podobne skrzywienie ma jeszcze dr Kościańska. I tyle. Ja tej tematyki nie lubię i unikam lekcji przez nie prowadzonych (co teraz jest jeszcze prostsze, bo połowy właścicielek wspomnianych nazwisk przez jakiś czas nie ma w Polsce). Nie przypominam sobie, żeby Mróz, Wasyl, Smyr, Szałygin etc. jakoś nagminnie lansowali tę tematykę. Że o kpiącym z niej Perzanie nie wspomnę:D

• Girl with no name

ja przyznaję, jestem przewrażliwiona i w jakichkolwiek okolicznościach by się ten temat nie pojawił, od razu się jeżę. może nie jest tego dużo, ale jak już się gdzieś gender pokazuje, to szczególnie rzuca się w oczy i prowokuje. pamiętam chociażby waszą prezentację grup labo, kiedy całą dyskusję zdominowała właśnie grupa genderowa...

>Ja i Ja napisał
    >Ja tej tematyki nie lubię i unikam lekcji przez nie prowadzonych (co teraz jest jeszcze prostsze, bo połowy właścicielek wspomnianych nazwisk przez jakiś czas nie ma w Polsce).

Za to druga nadrabia za obie;) ja ciągle mam nieszczęście na nią gdzieś trafiać:P
  • Lady Midday

>Ja i Ja napisał
    >Że o kpiącym z niej
    >Perzanie nie wspomnę:D
    O przepraszam, w zeszłym roku na Metodologii Nauk Społecznych mieliśmy co najmniej jedne zajęcia o gender. To się po prostu robi nudne. W naszym Instytucie są dwa upierdliwe tematy: gender i Ukraina. Można by kiedyś urozmaicić nieco zajęcia. Marzę o innych zajęciach, niż te o Europie Wschodniej i Bliskim Wschodzie. "Etnografia Krajów Europy Północnej" Kalinowskiego i Ameryka Łacińska Hryciuk to godne wyjątki, ale naprawdę chciałabym, żeby były zajęcia o Chinach, Japonii, Indiach, reszcie Europy Zachodniej, coś więcej o Afryce etc....
  • orgolga

Hahaha... Mnie całkiem rozbawiło.
  • poranna_kawa ♣

gender to zło

>Girl with no name napisała:
    > ale gdyby
    >te badania nie wychodziły, to chyba studenci nie
    >jeździliby przez tyle lat na Ukrainę?
    >

no pewnie właśnie dlatego. przez tyle lat tyle grup labo jeździło na Ukrainę, że te niewielką grupkę obywateli tego państwa, którzy jeszcze nie zostali przebadani przez warszawskie etno jakaś organizacja pewnie wzięła pod ochronę, jako gatunek zagrożony wyginięciem, jeśli nawiedzi ich jeszcze jedna ekipa z jejaka.

sorry za składnie. śpię.
| |

Ludzie, integrujmy się! Pokażmy studentom innych kierunków, że warszawscy etnolodzy to potęga;)...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)