-
Jak Wasze pensje po "podwyzce"? Ja wlasnie otrzymalem za luty, porownalem do paska z zeszlego roku gdzie wylatalem dokladnie tyle samo godzin i wyszlo 150 PLN mniej. Oczywiscie nikt nie wspomni ze w grudniu inflacja wyniosla 4%, w styczniu 4,3% oraz w lutym 4%... Czyli powinni zmienic nazwe z "podwyzki" na obnizke.
-
miśka
a ja jeszcze nie mam pensji na koncie, ostatnio za duzo nie latam wiec moze dlatego? :) -
Anonim
Przez to ze nie latasz to nie masz na koncie kaski i jeszcze bedziesz musiala doplacic :D hehhehehe -
-
-
miśka
Grzybciu napisałam, ze za dużo nie latam- czasami zdarza mi sie mimo wszystko :) -
camelia
-
Anonim
-
-
Mała nicki
-
-
miśka
ja wlasnie spojrzalam na stan konta...nie starczy na oplaty normalnie- bo kupilam juz wacikii :) zarobilam tyle co kilka lat temu, jak pracowalam na pol etatu :)to chyba jakis zart.... -
Mała nicki
>! Jaro ! napisał
>ale patrzysz na stan konta :)
staram się nie; ) robię przelewy i tyle; )
-
Anonim
Tak, ale oprocz przelewów trzeba od czasu do czasu jeszcze coś zjeść :) -
Mała nicki
-
Anonim
Luzik ludzie. Niedługo dostaniemy na rękę 2500, tyle tylko że razem z dietami. Jaki ten świat piękny. -
Normalnie bym powiedzial zebys nie krakal ale wszystkie znaki na niebie na to wskazuja. Ponoc te "x" godzin nie mialo dotyczyc systemu motywacyjnego, opstatnio slyszalem ze jednak dopiero od iksa zaczynaja sie liczyc godziny do pensji...
-
Anonim
Niestety fakty są takie że sami jesteśmy sobie winni i sami musimy sobie pomóc (no może z małą pomocą kolegów-Jarek wysłałem ci kilka plików, resztę wypalę na płytce i wrzucę ci do fajla). Pozdrawiam. -
-
Marko$
wczoraj pojawiła sie kartka dotycząca nowych umów bo jak sie okazało tamte są nie do końca zgodne z prawem :) ( zaskakujące nieprawdaż ? ) termin podpisywania 1.04 - ciekawe czy treść umów bedzie ściśle powiązana z datą ich podpisywania która to (data) mówi sama za siebie :) -
Kacha
Umowy ktore podpisywalismy w styczniu sa zgodne z prawem tylko niekorzystne dla firmy. Konsulotowalam sie w tej sprawie z prawnikiem. Jak zwykle jakas "kompetentna" osoba dala ciala. Oczywiscie w kadrach beda mowic ze obowiazujacy aneks jest niezgodny z prawem aby "zmobilizowac" wszystkich do podpisania kolejnej umowy, ktore z kolei nie jest korzystna dla pracownikow. Tak naprawde od nas zalezy czy jak zwykle damy sobie w kasze dmuchac czy wreszcie sie zbuntujemy i zawalczymy o siebie. Jak sami sie nie bedziemy szanowac to nikt nas nie uszanuje. Oczywiscie decyzja nalezy do kazdego z nas.