Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

W ostatnim numerze "Popcornu" znalazłam artykuł pt."Kto rzadzi w emo"Naliscie najlepszych zespołów wymienione są min.Billy Talent, My Chemical Romance i Fall Out Boy. NO dobra do tych dwóch sie zgadzam (zreszta sama ich słucham) ale stwierdzić że FOB jest zespołem emowym(wiem że nie ma takiego słowa ale i tak wiadomo o co chodzi)???NO a może to ja mam złe info i Fob wcale nie jest zespołem pop-rockowym lub rockowym(zależy od żródła)?A co wy o nich wiecie???
  • kasia

Może nie znam sie na muzyce, ale jak dla mnie trochę emo są...
  • Fluorescent Adolescent ^^

Oni nie grają muzy emo :/ To jest pop/punk/rock (niepotrzebne skreślić :D). Chociaż przyznaję - uważam, że Pete Wentz jest trochę emo, ale tylko troche. Ale żeby od razu całemu zespołowi dawać plakietkę emo. Przesada ...
  • kasia

No grunt, że napisali "najlepsi"; )
  • Anonim

No jednak odrobinę są :) Ale to rzeczywiście "zasługa" Pete. Dla mnie pozostają wyjątkowi jacy by nie byli :)
  • aluzja.

Spotkałam się z określeniem FOBów jako emo zespół, ale wydaje mi się, że niegrają takiej muzyki. Może Pete jest trochę emo...
  • Kuba

Tak Pete i ta jego grzywa :)))
  • Fluorescent Adolescent ^^

Hehe xD
  • Anonim

Ej sorry ale nie wydaje wam sie, że w takich komercyjnych gazetach jak Bravo czy POPCORN...przypominają sobie o zespołach rockowych/punk-rockowych, emo itp...kiedy do sklepu zara czy innego wchodzi kolekcja wzbogacona o czaszki i gwiazdki?? bo to im sie z takim stylem kojazy i chcą po prostu być na tobie?? Moim zdaniem to jest totalnie nie fair bo F.O.B powinno być na okładkach caaały rok!!:P
  • Katie

>M@dziK napisała:
    >Ej sorry ale nie wydaje wam sie, że w takich komercyjnych
    >gazetach jak Bravo czy POPCORN...przypominają sobie o
    >zespołach rockowych/punk-rockowych, emo itp...kiedy do
    >sklepu zara czy innego wchodzi kolekcja wzbogacona o czaszki
    >i gwiazdki?? bo to im sie z takim stylem kojazy i chcą po
    >prostu być na tobie?? Moim zdaniem to jest totalnie nie
    >fair bo F.O.B powinno być na okładkach caaały rok!!:P

o taaaak zgadzam sie;P
  • Katie

>Riot napisała:
    >No jednak odrobinę są :) Ale to rzeczywiście "zasługa"
    >Pete. Dla mnie pozostają wyjątkowi jacy by nie byli :)

i z tym tez.
  • p.

czy tylko ja uważam że emo to głównie muzyka a nie wygląd i fob nie jest emo?
    bo czuje że jestem w mniejszości?
    ktoś się może ze mną zgadza? chociaż 1 osoba?

btw. jak chcecie wiedzieć coś o emo to poczytajcie coś ambitniejszego a nie tylko bravo i popcorn

• brzesiaa.

Dla mnie e,o to muzyka i styl bycia, ja osobiscie nie mam nic przeciewko emo'wcom, bo muszę stwierdzić , że ten styl bardzo mi się podoba już od dłuzszego czasu, lecz jak dla mnie FOB nie jest emo, to jest zahebisty zespół rockowy, o którym takie szmiry jak popcorn czy bravo nie powinni pisac ponieważ FOB jest ponad nimi
  • p.

no! w 90% się z tobą zgadzam.
    a już myślałam, że całe grono kocha 'ZaJeBiŚCiE iMoł" grzywe pete'a.
    uff.
  • brzesiaa.

CO ???? Czy ja czegoś nie rozumiem, to jest grono FOB ?? richie, us5 ..........????? <aaaaa!!>
  • Anonim

Prawda, że Emo to głównie muzyka. Ale teraz niestety cała lansiarnia jest "emo", a objawia się to właśnie w ubraniach ala Pete i pedalskim zachowaniu. Ludzie mylą różne rzeczy, a co za tym idzie znakomita "gazeta" bravo myli różne pojęcia.
  • p.

to że inni twierdzą że emo to tylko ubranie nie znaczy że musisz się z nimi zgadzać. a ty kilka postów wyżej napisałaś że pete jest emo, nie?
  • Anonim

Biorąc pod uwagę co emo znaczy obecnie, to tak, jest emo. Co nie oznacza, że muzyka FOB jest :)
  • Anonim

EMo? - to słowo kojarzy mi się raczej żle :/ (ale tylko w pewnym sensie)
    FOB- emo . Nie.!.
  • Black Whisper

Znowu to emo... Moda nastała, potem przeminie, prawdziwi emowcy zostaną, a pozerzy z wiedzą na miarę Bravo zapomną.