-
Maja
Czy naprawde tak duzo zalezy od humoru profesora??? Myslalam , ze tylko kobiety miewaja wahania nastrojów, a faceci bywaja zestresowani. -
Anonim
-
Anonim
Maju,trudno powiedziec na jakiej podstawie Paruszewski wystawia oceny...kolezanka mowila,ze zdawala przed nia dziewczyna,ktora dosc slabo umiala i myslala,ze ta dziewczyna dostanie 2,a tym czasem dostala 4,5... najwazniejsze,bys pamietala nazwy lekow.na wzory mniej patrzy-jak Ci sie jakis podstawnik pomyli,to spoko.
czasem czepia sie totalnych szczegolow,np. ktory aminokwas w insulinie wieprzowej jest inny niz w ludzkiej..i jaki...albo ile dokladnie jest chorob wskaznikowych w AIDS...
pociesze Cie,ze ponoc faworyzuje dziewczyny...;)
trzymam kciuki:)
-
Maja
-
-
Anonim
1.leki immunosupresyjne-jedyne pytanie,na ktore wlasciwie nic nie umialam...;
2.AIDS-przebieg choroby,metody leczenia...kiedy dzialaja proteazy w cykly infekcji wirusowej,metody diagnostyczne- ile jest limfocytow w krwi wtedy;
3.przeciwzapalne cytostatyki,oksykamy i pochodne pirazolidynodionu-wzory,mechan izm dzialania-pytal mnie ktory jest mniej,a ktory bardziej toksyczny,w jakiej formie sie je podaje(sic!);
beznadziejne..tematy sa albo fajne,malo wzorow, duzo do powiedzenia,np podzial hormonow,albo po prostu histamina.inne maja strasznie duzo wzorow...kwestia szczescia... -
Maja
-
Anonim
Humulus...zmienia sie tez kierownik mikrobiologii...juz takiego lajtowego egzaminu miec nie bedziecie...:/ -
MC
-
Anonim
-
MC
a czemu jest konkurs? starosciak rezygnuje, rezygnuja z niego czy po prostu konczy mu sie kadencja? dodam jeszcze, ze gosc jest zajebisty! -
Anonim
Teraz kierownikiem będzie prof. Mazurek, który dotychczas był kierwonikiem Instytutu Leków. Jest to bardzo dobry naukowiec. Myślę, że wniesie nieco świeżości na nasz wydział. -
Anonim
ale Mazurek ma byc zdaje sie w Katedrze Chemii Leków..a na mikro? kto? -
Anonim
Ja słyszałem ze jest to koleś zajmujacy się do tej pory biochemią.
Generalnie z tego co wiem, chodziło o zatrudnienie ludzi ambitnych, rzeczowych i że tak powiem prawdziwych naukowców, a nie jakiś pseudoprofesorów, którzy obrzucają sie nawzajem błotem na radzie wydziału i nic nie robią dla wydziału i dla uczelni.
Co z etgo wyjdzie zobaczymy. Mazurek na pewno spoko, a tego drugiego nie znam osobiscie, wieć nic nie powiem:( -
Kasia
Mam pytanie: jak wyglada dokladnie seminarium i co trzeba umiec? No blagam, nie mowcie ze beda pytania w stylu ile gramow do czego dodac przy kazdym oznaczeniu... -
Anonim
Napisz nazwisko asystenta, to Ci napiszemy czy trzeba coś umieć, czy trzeba mieć skrypt i z niego czytać. Jeśli ktoś trafił na dr Pawińskiego to ma totalny light i NIC nie musi robić na seminaria. -
dzikusek
-
Kasia
Ja mam z dr Goldnik. Nie wyglada na taka, u ktorej mozna powiedziec tylko "eeeeee......"
-
...
A jak u takiej Gwar... (coś od Gwardii?! czy coś ) z małej sali wydaje sie bardzo fajna. -
Anonim
-
a ja mam z dr Pilianowicz(?) czy do seminariów trzeba czytac cos wiecej niz skrypt? bo coś czytalam o biotransformacji a z tego co zauwazylam nie ma tego slowa w skrypcie :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Ochota
- Załóż własne grono tematyczne