Farmacja-Kastracja WUM WYDZIAŁ FARMACJI [1611]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maja

Czy naprawde tak duzo zalezy od humoru profesora??? Myslalam , ze tylko kobiety miewaja wahania nastrojów, a faceci bywaja zestresowani.
  • Anonim

To juz ostatni rok, bo w przyszłym zmienia sie kierownik:P
  • Anonim

Maju,trudno powiedziec na jakiej podstawie Paruszewski wystawia oceny...kolezanka mowila,ze zdawala przed nia dziewczyna,ktora dosc slabo umiala i myslala,ze ta dziewczyna dostanie 2,a tym czasem dostala 4,5... najwazniejsze,bys pamietala nazwy lekow.na wzory mniej patrzy-jak Ci sie jakis podstawnik pomyli,to spoko.

czasem czepia sie totalnych szczegolow,np. ktory aminokwas w insulinie wieprzowej jest inny niz w ludzkiej..i jaki...albo ile dokladnie jest chorob wskaznikowych w AIDS...

pociesze Cie,ze ponoc faworyzuje dziewczyny...;)

trzymam kciuki:)
  • Maja

a jakie mialas pytania?
  • Anonim

1.leki immunosupresyjne-jedyne pytanie,na ktore wlasciwie nic nie umialam...;

2.AIDS-przebieg choroby,metody leczenia...kiedy dzialaja proteazy w cykly infekcji wirusowej,metody diagnostyczne- ile jest limfocytow w krwi wtedy;

3.przeciwzapalne cytostatyki,oksykamy i pochodne pirazolidynodionu-wzory,mechan izm dzialania-pytal mnie ktory jest mniej,a ktory bardziej toksyczny,w jakiej formie sie je podaje(sic!);

beznadziejne..tematy sa albo fajne,malo wzorow, duzo do powiedzenia,np podzial hormonow,albo po prostu histamina.inne maja strasznie duzo wzorow...kwestia szczescia...
  • Maja

ale zestaw fuck.............
  • Anonim

Humulus...zmienia sie tez kierownik mikrobiologii...juz takiego lajtowego egzaminu miec nie bedziecie...:/
  • MC

o! serio? a kto teraz bedzie? eza moshe?
  • Anonim

wiem tylko,ze jest ogloszony konkurs na kierownika zakladu...
  • MC

a czemu jest konkurs? starosciak rezygnuje, rezygnuja z niego czy po prostu konczy mu sie kadencja? dodam jeszcze, ze gosc jest zajebisty!
  • Anonim

Teraz kierownikiem będzie prof. Mazurek, który dotychczas był kierwonikiem Instytutu Leków. Jest to bardzo dobry naukowiec. Myślę, że wniesie nieco świeżości na nasz wydział.
  • Anonim

ale Mazurek ma byc zdaje sie w Katedrze Chemii Leków..a na mikro? kto?
  • Anonim

Ja słyszałem ze jest to koleś zajmujacy się do tej pory biochemią.
    Generalnie z tego co wiem, chodziło o zatrudnienie ludzi ambitnych, rzeczowych i że tak powiem prawdziwych naukowców, a nie jakiś pseudoprofesorów, którzy obrzucają sie nawzajem błotem na radzie wydziału i nic nie robią dla wydziału i dla uczelni.
    Co z etgo wyjdzie zobaczymy. Mazurek na pewno spoko, a tego drugiego nie znam osobiscie, wieć nic nie powiem:(
  • Kasia

Mam pytanie: jak wyglada dokladnie seminarium i co trzeba umiec? No blagam, nie mowcie ze beda pytania w stylu ile gramow do czego dodac przy kazdym oznaczeniu...
  • Anonim

Napisz nazwisko asystenta, to Ci napiszemy czy trzeba coś umieć, czy trzeba mieć skrypt i z niego czytać. Jeśli ktoś trafił na dr Pawińskiego to ma totalny light i NIC nie musi robić na seminaria.
  • dzikusek

ja mam z dr (czy prof. nie doslyszalam) Jaworskim
    zna ktos?

• Kasia

Ja mam z dr Goldnik. Nie wyglada na taka, u ktorej mozna powiedziec tylko "eeeeee......"
  • ...

A jak u takiej Gwar... (coś od Gwardii?! czy coś ) z małej sali wydaje sie bardzo fajna.
  • Anonim

Kasia przecież napisała, że Goldnik :P
  • Dziunia

a ja mam z dr Pilianowicz(?) czy do seminariów trzeba czytac cos wiecej niz skrypt? bo coś czytalam o biotransformacji a z tego co zauwazylam nie ma tego slowa w skrypcie :)