-
malvi frank
wiadomo, nie chodzi mi o tulmaczenia z anglika :) tylko jak wy odbieracie to okreslenie...negatywnie , pozytywnie... czy oznacza ono poprostu szczere zainteresowanie moda czy moze uleganie wszelkim trendom proponowanym przez projektantow :) no... :) ??? -
prinz
jesli zakladasz wysokie, skorzane buty, do tego pejczyk, a na glowe firmowa torba od Yves Saint Laurenta, to znaczy ze jestes fashion victim. no chyba olaf nie moze sie mylic :) -
malvi frank
no dobra.. ale to jego propozycja, zilustrowal temat... pieknie.. :) czyli co? dla ciebie Prince to tez jest uzaleznienie od metek, calkowite poddanie sie kreatorom inich wizji? -
Anonim
dla mnie to znaczy tyle ze kwestia ubioru, wygladu, stylu, mody czy aktualnych trendów, jest niepokojąco; o) wysoko w czyjejs hierarchii waznosci ; -)
osobiscie tego nie lacze z poddawaniem sie czemukolwiek, ale wlasnie z waznoscia w zyciu tych kwestii...
metka = bardzo chetnie, zwlaszcza ze czesto przeklada sie to na ciekawszy ciuch po prostu, ale nie ma obowiazku (kogo bylby na to stac...)
-
-
Krzysztof
metki są passe :)
Chociaż z drugiej strony odrobina (tona; -) ) hedonizmu jest urooooocza -
Anonim
Ja zawsze myślałam, że fv to źle - że to ludzie, którzy ślepo podążają za modą, są w stanie ubrać się jak straszydło, tylko dlatego, że w ftv widzieli coś takiego na wybiegu u D&G...
Aż ktoś tak określił mnie (a przecież ja jestem, zaraz, jak to się teraz... 'jazzy'; ) ) dlatego, że noszę markowe ciuchy i kupuję po kilka par butów miesięcznie. A ja nic nie poradzę na to, że jestem niewolnikiem jakości (zakupy na 'macane' najpierw dotykam i jeżeli materiał jest milusi to oglądam. twardej bawełnie mówimy nie!), że jeansy Diesel'a leżą na mnie sto razy lepiej od tych z Big Stara a zegarek Gucciego jest... niepowtarzalny? Nigdy nie założę czegoś, co mi się nie podoba tylko dlatego, że jest modne. Ale jeżeli coś modnego podoba mi się, jest dobrej jakości, a mój debet na koncie wytrzyma kolejny wydatek to nie widzę powodu, żeby się powstrzymywać. Jeżeli to czyni mnie fashion victim to określenie to nabiera dla mnie zupełnie nowego znaczenia. O. -
Barry the BAPTIST
A dla mnie fv znaczy być trochę badziej do przodu niż inni, wyglądać lepiej i ciut bardziej elegancko,
postawić na styl i klase. Wybierac rzeczy dobre i eleganckie a nie wybierrac dobrych lub eleganckich. -
コム・デ・ギャルソン
fashion victim dla mnie ma dwa znaczenia.
jedno jest np we francji obelgą, czyli znaczy tyle co człowiek uzależniony od shoppingu i markowych ciuchów.
a drugim znaczeniem jest osoba zawsze wyprzedzająca masę swoim wyglądem do tego ubrana z gustem<!>
metki nie graja dla niej roli nadrzednej. -
ola
hmm
właśnie
klasa i styl.
niektórym niestety to nawet
metki w niczym nie pomogą. -
Krzysztof
Uasic, ale jakby jedną dać na czoło to przynajmniej było by ostrzeżenie... -
Anonim
-
deadkennedy
-
Grono.Net
pozytywne i negatywne...
to tak samo jak byc wiezniem wlasnych marzen:)
bez sensu pisze ale to dlatego ze od 4 nie spie:)
Prince ta sesja Olafa jest cudowna:) kocham te zdjecia... tak jak "Royal blood"