FC Barcelona [7198]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kęd ®

Sezon realowskich transferów uważam za otwarty. Na początek:

Mou w Realu na 3 lata + 10 mln ojro za sezon; w poniedziałek zwolnienie Pelle.
  • Anonim

właśnie, chodźcie sobie pogadamy o Mourinho. co myślicie o nim za sterami madryckiej łajby? łajba, fajne słowo. ja się jaram :) w chuj go nie lubię, nie trawię i gardzę jego podejściem do świata. dlatego właśnie idealnie mi pasuje do realu. no kurwa teraz będzie kosa, napinka na 10 w skali beauforta. męczy mnie ta pseudoprzyjazna polityka Laporty, niby dobre stosunki, sztama z realem, a gdzie może tam przypierdoli wstawkę "2:6" czy "triplet" :) mi tam się podoba tylko druga część zdania złożonego- wstawki różne, szpilki takie, a te czułości to niezrozumiałe. no nie lubimy się, życzymy sobie jak najgorzej- co [teraz genialne odkrycie] równoznaczne jest z naszym jak najlepiej no i po co sztucznie pompować balonik miłości. czuję, że z Mou tego nie będzie i naprawdę mi z tym dobrze. z drugiej strony, to genialny trener, który w derbach albo ukaże wszystkie nasze słabości, albo pokaże jak jesteśmy zajekurwabiście mocni. poza tym, to co dla mnie najważniejsze, real wreszcie będzie zgrany, poukładany i piekielnie mocny. nie taki śmieszny, nieporadny i chaotyczny pan podwórka jak w tym sezonie. jedno jest pewne, zwycięstwa w przyszłym sezonie przysporzą nam olbrzymiej satysfakcji, bo nie ma nic lepszego niż wygrać z realem prowadzonym przez tego genialnego pajaca.
  • Mars; )

ciekawe co się stanie jeśli Mou nie wygra z Realem Ligi albo CL... Trenerem jest wyśmienitym i tego negować nie wypada, ale czy 'filozofia futbolu' Portugalczyka będzie pasowała Perezowi o kibicom na Bernabeu ? To nie jest trener, który ustawi drużynę aby wygrywała po 3:0 i grała przy tym efektownie, szybo, z polotem, to gość który chce, żeby jego drużyna strzeliła o 1 bramkę więcej niż przeciwnik i nie ma tu miejsca na efektowność, tylko na żelazną taktykę. A Capello przecież mimo, że wygrał ligę dla Madrytu to poleciał, ciekaw jestem co z tego wyjdzie, ale mam nadzieje, że La Liga pozostanie jedyną niezdobytą mocną ligą na świecie przez The Special One, no i dla Blancos wygra co najwyżej CDR :P
  • Kęd ®

przede wszystkim należy obiektywnie powiedzieć, że bardzo dobre posunięcie ze strony Realu. Zatrudnienie Mou to nie lada wyczyn. Real jednak będzie teraz podobny do tego za Capello. The Special One po przygodach w Anglii i Włoszech, na pewno nie zrezygnuje z tego doświadczenia i będzie próbował z Realu zrobić mieszankę catenaccio i siły. Będą grać efektywnie, a nie efektownie. To jest jeden z najlepszych trenerów, ale czy ja wiem że pod jego wodzą Real coś zdziała konkretnego? Łajba, jak to określil ejcz ti (swoją drogą rzeczywiście świetne) , dopiero co się poznawała z Pelle, a teraz przyjdzie jej poznawać się ze stylem jaki wprowadzi Mou. Przypominam że tam dalej jest skupisko gwiazd i do tej pory nie ma przypisanych twardo pozycji dla danego gracza... to wróży dobrze dla naszej drużyny :)

ja jestem bardziej ciekaw kogo Jose ze sobą przyprowadzi. Mówi się że np. Majkona ma za sobą i ten z chęcią opuściłby Mediolan.

Moje osobiste zdanie jest takie, że Real zdoła wreszcie przełamać 1/8 CL, ale rozgrywek tych nie wygra, a LLiga? Będzie nasza :)
  • Anonim

nie doceniacie go chyba. Inter też był zbieraniną kopaczy i jak pisał Stec na dźwięk hymnu LM piłkarze tegoż klubu mieli kisiel w gaciach. kurwa a jemu 2 lata wystarczyły, żeby zrobić z nich tytanowy pakiet. albo czesia, no kim oni byli. czuję, że każdy będzie chodził jak w szwajcarskim, nawet Kaka zacznie grać. jedyna nadzieja w tym, że Perez będzie się wpierdalał w transfery i skład. chociaż mało prawdopodobne, bo Mou sobie nie pozwoli. ale zajebiście, że aferki będą:)
  • Kęd ®

ponoć odejście Gutiereza nie jest pewne, więc może jak zostanie to i on się odrodzi? :D

nie to że nie doceniam Mou, ale on nie przychodzi teraz do klubu w którym grają cieniasy (bądź co bądź należy się zgodzić że są tam dobrzy gracze) tylko do klubu w którym jest paru porządnych zawodników, więc wcale niepowiedziane że będzie jeszcze lepiej z tego powodu. On ma dar do budowania zespołu średniego w silny.

wiadomo że swoją grą Real nie porywa, że wielu się położyło przed nimi i że taki Lyon ich ojebał w CL, ale na papierze to średni klubik nie jest.

zobaczymy jak to będzie. ja pierwszego sezonu genialnego nie widzę :)
  • Mars; )

ja bym chciał żeby Guti został w Realu z 2 powodów:
    po 1sze dla mnie jest cienki, może ma przebłyski ale to i tak nic wielkiego więc niech gra jak najwięcej :P
    a po 2gie "pim pam" :D Crackovia straciła by mojego ulubieńca :D
  • Kęd ®

pim pam musi być :D ale jak to sam kiedyś Guti w jednym z odcinków powiedział:

"pim-pam, pim-pam, unos vienen, unos van" - jedni przychodzą, drudzy odchodzą :)
  • Advanced Weakness

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/li...

heh... Amerykę odkryli :)
  • Sheyn von Owieczkin

Wiadomo że takie rankingi to generalnie można o kant dupy potłuc ale jednak brak Realu w dwudziestce przy obecności takich "potęg" jak Fulham czy Lille jest jednak dość zabawny.No i na czele Barcelona a na dziesiątym "Los colchoneros" co też musi odpowiednio boleć "madridistas"; )

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ra...
  • Advanced Weakness

Ostatnio obiła mi się o uszy fajna wypowiedź polskiego kolarza. Nie interesuję się tym sportem za bardzo, ale jego zespół bodajże wygrał Giro d'Italia, a Polak powiedział coś na wzór:

"Nasz zespół to drużyna gwiazd. Jesteśmy jak piłkarski Real Madryt, tylko że odnosimy sukcesy" :)
  • Kęd ®

skoro mowa o takich przydomkach, to czy przypadkiem Skrę Bełchatów nie określano Realem Madryt polskiej siatkówki? Tylko że jak Real nic nie zgarnął w tym sezonie to to jakoś ucichło :PP
  • dummydam dummydam

Jose mourinho have joined real madrid and that is the best piece of transfer this season......it will be interesting how he setup his new squad....i think loads of players will arrive at bernabue and loads of current player will have to leave.... but as far as barcelona is concerend David Villa is a amazing signing...now we should sell Ibra and buy someone like Febregas...... http://fifa-world-cup-highlights.bl...
  • Sheyn von Owieczkin

Wygrywać z Realem bez Raula i Gutiego to już nie będzie to samo.Z drugiej strony,ograć "Królewskich" z naszym byłym tłumaczem na ławce też będzie miało swój smaczek...Czego sobie i innym życzę w nadchodzącym sezonie; )
  • Anonim

Dlaczego nie to samo? Pokażemy, że hajs nie buduje prawdziwej drużyny. Dla mnie to będzie piękny widok. Drużyna za
    465431848614685468465165418646 84151456446 mln € schodzi z boiska pokonana przez zespół w którym 3/4 wyjściowego składu to wychowankowie.
  • Kowal

ale po co w ogóle jest tutaj wątek o REALU.Myślałem ze to grono o Barcie?;p
  • Dadol

To patrz pomyliłeś się, to jest grono realu.
| |

Pierwsze i niepowtarzalne w swoim klimacie grono dla wszystkich kochających obecna mistrzynie H...

Fotki

Miejsca grona (0)