-
Anonim
az załoze temat. bo lubie tu rozmawiac z ludzmi. a ze Polska PiłKA nas dotyczy to gadajmy tu o reprezentacji, polskiej lidze, itp
oby temat sie przyjał -
Anonim
-
Brzoza
http://grono.net/forum/topic/134988...
To tak jezeli chodzi o reprezentacje.;)
Ale rzeczywiście o polskiej lidze nie bylo tematu wiec mysle ze ten powinien wypialic.;) -
Anonim
-
-
Anonim
-
Ase/ / Wróg ludu
-
Anonim
a nieprawda. jest mnóstwo tematów związanych z ligą, które można ciekawie obgadać i podzielić się wnioskami. tylko trzeba najpierw tę ligę naprawdę żywo obserwować i się nią interesować. pierwsze dwie kolejki wiosną i już więcej niespodzianek niż niekiedy przez całą rundę. kilka młodych ciekawych twarzy, zaskakująco słaby początek Lecha i Legii, planowo Korona (w stylu Legii z zeszłego roku, czyli jedną bramką, ale zawsze to takie same 3 pkt.), Bełchatów (w wielkim stylu zresztą) i Zagłębie, które akurat najmniej mi w tym wszystkim pasuje. frekwencja powinna powoli iść w górę, bo i pogoda lepsza i coraz bliżej do ostatecznych roztrzygnięć. a na dobrą sprawę jeszcze niewiele wiadomo. poza tym, że Wiśle Płock i Odrze będzie zdecydowanie najtrudniej. między Bogiem a prawdą - nie żałowałbym tego, ani trochę, jak polecą. -
BOT to mnie po prostu rozwala :/
4 mecze,4 wygrane,bramki 17-0... o co kaman??
O Legii nie będę nic pisał,bo.... po prostu nie.
Jestem bardzo ciekawy weekendowego spotkania BOT-u z Legią w Bełchatowie,bo jak dobrze pójdzie to odjadą na 11 pkt... -
Ase/ / Wróg ludu
piorunujacy poczatek sezonu
no coz, zobaczymy jak bedzie wygladal mecz Legii z BOT-em ... -
Anonim
a zeby z tego tematu nie zrobil sie temat tylko o Legii, to ja tez dorzuce swoje 5 groszy :)
najpierw o druzynie, ktora dotyczy mnie najabardziej - tj. Lech, jakby ktos nie wiedzial :)
w sobote, zanim wbijem z ziomkami do pubu na GD, poszlismy na Bulgarska, na Lech-Zaglebie. Oczywiscie mecz z podtextem, wiadomo tu Michniewicz, tu Smuda. Eleganckie przywitanie Czesia, jak mowi sie w Poznaniu i teraz tez Lubinie na Michniewicza, pieknie przywitany, oklaskany. Dawno nie bylo w Poznaniu, tak lubianego trenera. Sam bardzo zaluje, ze nie jest juz coachem naszych. Ale to inna kawestia. Jak zakonczyl sie mecz wszyscy wiedza. W czasie meczu i po, skandowane bylo nazwisko. Czyje? A no Michniewicza. Wielu w Poznaniu juz przekreslilo Smude, poza tym od poczatku byl malo lubiany. Teskni sie u nas za Czesiem. Mega talent trenerski w naszym kraju. Jeszcze spedzil prawie rok na szkoleniu w Tottenhamie, wrocil i objal Zaglebie. I co? I od tego czasu Lubinianie jeszcze nie przegrali! Ja zycze im mistrza.
Smuda dostal rok na "sklepanie" druzyny. Podejrzewam, ze po tym roku, czyli po sezonie wyleci. Nie wyszlo mu najlepiej ulozenie zespolu. Dostal wuchte kasy na transfery i tez nie bardzo z nimi trafil. Quinteros i Injac to jedyni, jakich uwaza sie tu za db dobranych graczy. Reszta. Nielepsza niz poprzednicy.
Teraz czekaja nas mega trudne 3 meczem. W dodatku wszystkie z tym samym rywalem - Korona. Jutro w ramach Pucharu Polski, w sobote na Bulgarskiej ligowy i potem w tygodniu (prawdopodobnie sroda) rewanz pucharowy. Sadze, ze o wiele bardziej powinni sie zawodnicy skupic na meczach w PP, bo w lidze spadek nam nie grozi, a na mistrza, czy nawet 1sza "pucharowa" 3ke szans nie mamy. A wiadomo - win w PP = start w pucharach europejskich.
odnosnie ciekawie zapowiadajacego sie meczu GKS BOT - Legia. Sadze, ze wiekszosc z Was, jako kibice Legii, bedziecie musieli poczekac na 1sze zwyciestwo w rundzie wiosennej, conajmniej do nastepnej kolejki. Czemu? Po 1sze to co wyprawia GKS to cos niesamowitego. Bardzo dobra druzyna i udowodnili, ze nie byl nia tylko Matusiak, ale maja zespol, monolit. Odszedl jeden jego skladnik, ale sa nastepcy - swietnie spisujacy sie Nowak. A Legia w tym sezonie nie potrafi grac z druzynami z czolowki - przegrana i to u siebie, wlasnie z BOTem, przegrana z Korona, przegrana z Zaglebiem, remis z Wisla, przegrana z LKSem - to druzyny z 1szej 5tki. Wy jestescie 6. Z zadna z druzyn, ktora jest przed Wami w tabeli, nie wygraliscie! Ba! Zanotowaliscie tylko jeden remis. Swietnie tu widac, ze Legia nie potrafi grac z druzynami z czolowki i wg mnie to zawazy na Waszej porazce w meczu z GKSem i niezdobyciu przez Legie Mistrzostwa Polski.
pewnie mnie zjedziecie, ale takie mam zdanie. Nie jako kibic Lecha - bo to prawie tak, jakby mowil do kibica Barcy, kibic Realu - ale jako kibica i obserwatora polskiej pilki. pozdrawiam. -
co tu jechac, liczby, wyniki a nawet opinie Calaka i Hristo i fakty mowia same za siebie
ale coz, wiadomo jak to jest, trzeba byc dobrej mysli i dopingowac swoich :)
mistrzem Polski jest Legia... Legia najlepsza jest :) -
Anonim
>100łeczny Vario/[*]NIE ZAPOMNE napisał
>
>mistrzem Polski jest Legia... Legia najlepsza jest :)
nie wiem, czy po 30. kolejce bedziesz mogl z czystym sumieniem napisac to samo. chyba nie :) -
>Phil napisał
>>100łeczny Vario/[*]NIE ZAPOMNE napisał
>>
>>mistrzem Polski jest Legia... Legia najlepsza jest :)
>
>
>nie wiem, czy po 30. kolejce bedziesz mogl z czystym
>sumieniem napisac to samo. chyba nie :)
zawsze z czystym sumieniem to spiewam :)
Legia to potega... Leeegia CWKS :) -
Anonim
-
Anonim
Co do "polskiej piłki" w ujęciu globalnym to już kiedyś o tym dyskutowaliśmy chyba w temacie "O wszystkim i o niczym" - o problemach ją trapiących i metodach wyjścia z kryzysu. Trochę się od tego czasu pozmieniało - nie zawsze na lepsze, ale przynajmniej reprezentacja jest dobrze kierowana i pod tym względem wszystko idzie w dobrym kierunku.
A co do ligi: BOT rzeczywiście wymiata, ale chyba daruję sobie jej mecz z Legią bo nie chcę oglądać tej masakry i zamiast męczyć się z sopcastem obejrzę sobie jakiś film.
I jeszcze jedna obserwacja - to będzie chyba pierwszy sezon, odkąd pamiętam, kiedy walka o mistrzostwo może odbyć się pomiędzy drużynami z "drugiego rzędu" . Zazwyczaj o krajowy czempionat rywalizowały "uznane firmy" - Widzew, Legia, potem Wisła i Legia. Później dołączył Groclin, jak okazało się później tylko na dwa sezony.
Drużyny takie jak Amica, Zagłębie, Odra Wodzisław w jednym sezonie, Polonia Warszawa, ŁKS czy Kolporter dołączały do tego wyścigu i najczęściej odpadały po drodze (wyjątkami Polonia i ŁKS).
A teraz i Wisła i Legia okupują miejsca za czołówką i wcale nie sprawiają wrażenia jakby miały zaraz rozpocząć pościg. Wręcz przeciwnie - to GKS włączył "drugi bieg". A kto może och dogonić?? Ewentualnie Zagłębie pod wodzą "Czesia" (jak familialnie nazywa go Phil) lub Kolporter. Legia i Wisła rozmieniają na drobne swój potencjał.
Czy to dobra tendencja?? Sam zastanawiam się jak zaprezentują się w Pucharach te trzy zespoły jeżeli utrzymają swoje pozycje w tabeli. Jak patrzę na wystepy Lecha czy Amici to się poważnie zastanawiam, ale z drugiej strony blamaże z Valerengą, Dynamem Tibilisi czy Austrią Wiedeń też nie należą do miłych wspomnień.
Coś ożywczego zaczyna się dziać w polskiej piłce. Za głównego inicjatora tego nowego powiewu uznaję Beenhakkera. On nie wahał się sięgnąć po piłkarzy z "drugiego rzędu". Dał im szansę i pokazał, że można dostać się do reprezentacji grając po prostu dobrze a nie grając dla Legii czy Wisły. I to nastawienie przenosi się na naszych oczach do zespołów z Lubina, Kielc i Bełchatowa.
Jakby to powiedział Jan Dobrowolski: "I bardzo dobrze niestety!!!!" -
Anonim
jeśli Bełchatów, Zagłebie czy Korona będzie mistrzem to już teraz niemal pewne, że po raz pierwszy nasza drużyna odpadnie w drugiej rundzie eliminacji LM. nikt z nich nie byłby rozstawiony, a to daje rywalizację ze Szkotami, Belgami, Serbami itp. ja wciąż wierzę w jakiekolwiek przebudzenie Legii i Wisły, bo po prostu to jednak minimalna gwarancja uciułania jakiś punktów do rankingu UEFA. -
ejtaM™
e tam wyniki liczby... i tak Legia Mistrz :)
Wyniki Korony świadcza ze gra bardzo podobnie jak Legia rok temu, ale Legia grala duzo inaczej..Korona gra bardzo nowoczesny futbol ,a wyniki to na razie tylko kwestia nieskuteczności. Zrobili swietny transfer jakim jest sprowadzenie Sobolewskiego z Jagiellonii, ktory nota bene od bodaj 2-3 lat byl gwiazda zaplecza ekstraklasy i w koncu trafil sie zespol z "gornej polki", ktory go kupil.
BOT wymiata, ale spokojnie bym poczekal na mecze z druzynami, ktore pokazaly w tym roku, ze sa mocne (na razie niestety,ale Legia nie jest mocna, wiec 3cia kolejka nie pokaze ich potencjalu calego, choc jesli wygraja na pewno to ich wzmocni, ale o Legii zaraz:p), choc na pewno 17 bramek chyba w 4ech meczach to wyczyn jakich malo. Gargula, Ujek kieruja calym zespolem naprawde dobrze, a wyniki mowia same za siebie..
Zaglebie chociaż ma trenera, którego nie trzeba nikomu przedstawiac ani nie trzeba go przed nikim chwalic to i tak chyba to nie jest zespol na 1sza trojke. Nie widze zespolu w takim kształcie w europejskich pucharach.
No i Legia. O Wdowcu i jego odejściu napisze po meczu z BOTem, jeśli będzie to farsa to out. Mecz z Cracovia dawal nadzieje, bo sama gra była dobra, ale szwankowala skuteczność. Po meczu z Groclinem nie można powiedziec nic jak : wstyd i dno. Zresztą moje nastroje od piatku do soboty to hustawka nie majaca konca. Od maxymalnego wkurwienia na Wdowca i innych grajkow (przeklinałem ich wnieboglosy) az po radość w sobote z bardzo dobrej gry Barcy. No nic takie zycie kibica….
-
august winterman
-
Anonim
a korupcja w poskiej piłce???to skandal jak ten listkiewicz może trzymac sie stołka przcież on chyba nie rozumie że wszyscy sie zniego smieja i płaczą zarazem.!>! -
Anonim
>Phil napisał
> A Legia w tym sezonie nie
>potrafi grac z druzynami z czolowki - przegrana i to u
>siebie, wlasnie z BOTem, przegrana z Korona, przegrana z
>Zaglebiem, remis z Wisla, przegrana z LKSem - to druzyny z
>1szej 5tki. Wy jestescie 6. Z zadna z druzyn, ktora jest
>przed Wami w tabeli, nie wygraliscie! Ba! Zanotowaliscie
>tylko jeden remis. Swietnie tu widac, ze Legia nie potrafi
>grac z druzynami z czolowki i wg mnie to zawazy na Waszej
>porazce w meczu z GKSem i niezdobyciu przez Legie
>Mistrzostwa Polski.
>
>pewnie mnie zjedziecie, ale takie mam zdanie. Nie jako kibic
>Lecha - bo to prawie tak, jakby mowil do kibica Barcy, kibic
>Realu - ale jako kibica i obserwatora polskiej pilki.
>pozdrawiam.
ale swietnie pamietam ze ograła Lecha :)
a to zwyciestwo cieszy mnie podwojnie powiem Ci; D