FC Barcelona [7198]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • BJN

Wiem, wiem byl podobny temat, juz kiedys dawno temu, ale dlatego ze sie skonczyl w 2005 jakos to nie chce mi sie go odswiezac:). Ponadto proponuje wpisywac tez te najmniej lubiane, zeby bylo jakies urozmaicenie. No i bedzie mozna tez o tych druzynach od czasi do czasu pogadac sobie tutaj- chociaz dlugiego zycia tego tematu nie przewiduje, bo:
    1)moze zostac zamkniety
    2)szybko sie wyczerpie sie sam temat.
    Podaje wiec jako pierwszy.
    FC Barcelona- wiadomo numer 1.
    PSG- chyba pierwsza milosc.
    OM- dziwne, ze tez tu jest ale jakos zawsze ich lubilem.
    OL- za styl gry i jak powyzej- tez dziwne:D
    Ajax- a moze to byla pierwsza milosc plus styl gry za Van Gaala.
    Juventus- bo wygrywal czasami z anglikami i z realem.
    Monaco- za dwie edycje LM.
    Arsenal- za porazke sprzed roku;) i czasy Anelki kiedy grali ladnie i ogrywali man utd.
    Inter- bo zal wiecznych przegranych i klub uchodzacy za "lewicowy".
    Roma- jak wyzej.
    Reprezentacja Francji- za najladniejszy styl gry ( nie liczac Barcelony )
    Reprezentacja Brazylii- praktycznie to samo.
    Reprezentacja Argentyny: -II-
    -II- Holandii- jak wyzej;)

Wiadomo, ze wiele z tych druzyn to tylko tak od czasu do czasu ( reprezentacje, Juve- gdy ogrywa real lub anglikow etc., ). Niektore mniej inne bardziej, w kazdym razie pierwsza piatka to bedzie:
    1. Barcelona
    2. Rep. Francji
    3. Ajax
    4. PSG
    5. OL
    to na chwile obecna. Nie dodaj rep. Polski ( bo to raczej oczywiste ). Zreszta z lokalnych zamilowan- to chyba jedynie Legia z czystego bratania sie z miejscem w ktorym aktualnie przebywam. LP nigdy mnie nie interesowala.
    Teraz najbardziej nie lubiani...a tutaj dlugie pole do popisu, wiec sie ogranicze do kilku druzyn:
    1. rep. anglii
    2. lfc
    3. man utd
    4. cfc
    5. cala reszta premiershit
    dawne antypatie przeszly, typu BVB 09, czy Schalke. wiec wlasciwie to tyle. No jeszcze Porto za mourinho:D

• BJN

aaa i zdaje sobie sprawe ze temat glupi, ale taki do zabawy. gdy kogos z was spotka to co mnie obecnie ( uziemienie przez gips ) i z nudow i pijackich rozmyslan komus sie zachce wypisywac w sumie bzdury. Ponadto to chyba dobry temat dla dzieci neo. A takim watkiem mialo tez byc "o wszystki i o niczym" na ktorym co sie okazalo, sa dyskusje o literaturze czy muzyce. Ten co prawda tak sie nie rozwinie, no ale coz...nobody is perfect;)
  • Anonim

To sie rozpisałes, no cóż ulubione:
    1) Barcelona i ona zdecydowanie prowadzi i będzie prowadziła do końca życia . W sumie nie lubie juz zadnego zespołu poza FCB , gra Lyonu i Man Utd jest ładna ale to nie to samo....
    NIe lubie a wrecz czasami nienawidze:
    1) Cała polska liga z Legia na czele
    2) Real
    3) Chelsa, Liverpool
    4) Milan, Inter
    A co do reprezentacji to Polska i Holandia ( Holandia chyba dlatego ze kiedys była cała plaga holendrów w barcelonie ) natomiast nie przepadam za Niemcami i Anglikami

• august winterman

mój top:
    #1 Barca :)
    #2 (L)egia
    #3 Man City
    #4 RC Lens
    #5 West Ham
    #6 Juventus
    #7 Ajax
    #8 Porto
    z reprezentacji: Polska, Holandia, Brazylia, Włochy, Australia...

nie przepadam za CFC, bayernem, interem, realem m., reprezentacją niemiec...
  • Goofy23

No to ja pojadę krajami:
    Polska - Legia
    Hiszpania - Barca
    Włochy - Inter
    Niemcy - Bayern
    Portugalia - FC Porto
    Francja - PSG
    Holandia - Ajax
    Belgia - Anderlecht
    Anglia - kiedyś Chel$ea,Southampton :)

Reprezentacja,wiadomo nasza,Brazylia i Portugalia.
  • Anonim

W Polsce nie ma raczej komu kibicować, ale Legii życzę jak najlepiej, bo imo to najbardziej rozsądna drużyna
    Hiszpania - to wiadomo
    Włochy - Juventus - zawsze ich bardzo lubiłem, a szczególnie Del Piero
    Anglia - Arsenal, do nich mam szacuneczek; ]
    Z reprezentacji? Hmmmm - zawsze kibicowałem Polsce, ale to zrozumiałe. Poza tym te druzyny, które grają ładny futbol na różnych imprezach; ] - ale to nie tyle co kibicowanie, co delektowanie się grą; ]
  • Anonim

1. Bayern
    2. Barcelona
    3. Ajax

Reprezentacja Holandii:)
  • Anonim

fakt, temat już był ale niech będzie:
    Barça, (L)egia, Celtic - to 3 najważniejsze.
    Jakiśtam sentyment jeszcze do:
    Fiorentiny (czasy Batigola i Rui Costy), PSV, Pana (Gucio!), PSG (czasy Loko, teraz to już pusty śmiech;), dawno temu była ważna Chelsea ale jak mawia Sapkowski "było i się sfilcowało"

z reprezentacji procz wiadomej to Anglia, Bracia Czesi, Hiszpanie, Argentina, ale ogólnie to w pojednczych meczach drobne sympatie zwyciężają
  • Anonim

1. Barca:)
    2. OL
    3. FC Porto
    4. Arsenal
    5. Ajax
    Z reprezentacji Polska:), Brazylia, Argentyna (jak nie grają ze sobą hehe), Portugalia, Hiszpania, Holandia

Nie znoszę:
    1. Niekwestionowane pierwsze miejsce dla Bayernu Monachium
    2. Wszystko co niemieckie, wliczając reprezentacje
    3. Chelsea i cała reszta angielskich klubów bez Arsenalu
    4. Milan, Juve
    to tak w skrócie
  • Anonim

jak juz piszemy, to podam swoje :)

1. Barca, prose :)
    2. ManU
    3. Ajax
    4. Lazio

przez dlugi juz czas kibicuje tym 4 klubom. Jednak przez ostatnie lata nabaralem duzego szacunku dla Lyonu - za styl gry, zawzietosc i dobra szkolke pilkarska.

nie znosze Milanu, Bayernu, Realu. Nie lubie reprezentacji Niemiec i Francji.

regionalnie to wiadomo :)
  • ..goomc..

Barca, Man Utd, Anglia, Argentyna.

Potem w drugim rzedzie Benfica, PSG i coś czego sam nie kminie: Milan, Roma, Juve..:)

Nie znosze: realu, deportivo, czesi, arsenalu, całej ligi niemieckiej.. z reprezentacji to szczerze nie znosze Hiszpanów, Brazylijczyków, Portugalczyków, szwabów, Szwedów. Reprezentacja Belgii tez taka wkurwiajaca.

regionalnie to też wiadomo :)
  • Repo

no to i ja krajami :
    Hiszpania - FCB
    Holandia - Ajax
    Niemcy - Werder
    Anglia - ManUtd i Leeds
    Włochy - Inter
    Francja - Lyon i kiedys PSG
    Portugalia - Sporting

teraz za malo mam czasu na uzasadnienia, ale pozniej postaram sie opisac wszystko
  • Anonim

ja mam sentyment do bułgarskiego klubu Marek Dupnica.
  • Mate.

.Blaugrana
    .Ajax
    .Celtic
    .Benfica/ Porto
    .Lyon
    . niegdyś Milan i Arsenal
    //
    .Argentyna
    .Holandia
    .Brazylia
    .Szwecja

Reprez. Polski i naszej Legii w tym rankingu nie uwzględniam, bo wiadomo, że jak dla mnie, Polaka i Warszawiaka, jest to zupełnie naturalna sprawa i objega takie typu listy.

• ejtaM™

Barca.

Z Anglii jednak Manchester, Polska to wiadomo, Francja-Marsylia, Niemców nie trawię, ani całej bundesligi, także serie a. Z reprezentacji to całym sercem za "Polaczkami" oraz Anglia i Holandią.
  • Anonim

Hiszpania - Barcelona
    Anglia - Man U
    Holandia - Ajax

I zawsze kibicowałem tym właśnie drużynom:

Blaugranie to wiadomo.

Ajaxowi za czasy Van Gaala.

A Man U nieprzerwanie od czasów Cantony i Kanczelskisa.

Co do reszty:

Włochy - Roma (ze sezon gdy zdobyli mistrzostwo i grali momentami "jak nie Włosi).

Niemcy - cała liga mi zwisa a za reprezentacją nie przepadam. Jeden raz kibicowałem im z całego serca, a było to wtedy gdy na mundialu w 2002 grali w półfinale z Koreą Płd.

Francja - PSG za czasy George'a Weah i Davida Ginoli i jeszcze OM (i trudno mi do końca wytłumaczyć dlaczego - coś w tej drużynie jest :) ). I wiem, że kibicowanie obu to trochę jak kibicowanie Legii i Widzewowi, ale nic nie poradzę.

Szkocja - Celtic. Od bardzo dawna.

W Polsce - jak to mawia niekiedy Artur Boruc: "W Polsce jest jeden największy i najlepszy klub".

Gdybym nie kibicował Barcelonie to w Hiszpanii byłym pewnie za Valencią (zresztą i tak czuję sympatię do tego klubu) a to za sprawą sezonów gdy grał tam jeszcze Gaizka Mendieta (jak oni wymiatali!!).

A reszta lig i zespołów mnie trochę mało interesuje.

Reprezentacje:

1. Hiszpania
    2. Brazylia
    3. Holandia
    4. Portugalia

Nie piszę o Polsce bo to miłość stała ale niekiedy trudna.

Od czasu do czasu jestem przychylnie nastawiony do Reprezentacji Artystów Polskich; ).

Nie lubię:

1. Reprezentacji Korei Płd.
    2. Chelsea
    3. Widzewa
    4. Lazio
    5. Reprezentacji Szwecji
    6. Arki Gdynia
    7. Robbiego Savage'a

To mnie więcej tyle.
  • Vario/ango mo/tommy f.

Hiszpania - Barca, osasuna, rsss, przepadam tez za bilbao, lubilem nawet seville, jestem w miare neutralnie nastawiony do atletico ale spiewy "puta Barca" robia swoje...

Anglia - MU(czasy cantony, mlodego beksy, skolsa, ole gunnara, gixa, braci newilow, kina + '99), ale przyznam sie ze przepadam nawet za arsenalem(kiedys tak nie bylo), west ham, chcialbym zobaczyc kiedys millwall w 1szej lidze

Francja - PSG i OM, Lyon lubie za to jak lomocze real i za czasy sonnego andersona

Niemcy - jesli mialbym kogos wybrac to wybralbym leverkusen

grecja - olympiakos (rivo, giovanni)

Wlochy - Roma(czasy Capello + batigol, tottigol, cassano, ginola - kumpel Rzymianin mnie nimi zarazil:)) i Milan(basten, hulit, rajkard baresi itp itd), Inter tez ciekawa ekipa(nie palam do nich antypatia czy czyms podobnym), Juve staram sie polubic bo (L) ale odkad pamietam zawsze ich NIE lubilem - ot taki wloski real...

Holandia - ajax(czasy wan hala i jego LM+znow rajkard, i wielu zawodnikow ktorzy grali w FCB i AFC), Ado bo (L)

Szkocja - tak samo jak w przypadku niemiec - wybralbym celtic, naprawde fajny klub

regionalnie wiadomo + pogon, dobrze zycze tez tym ktorzy i nam dobrze zycze a wiec - olimpii i zaglebiu sosnowiec

nie lubie w hiszpanii - mierdy, valencii(ale czasy mendiety wymogly na mnie sklonnosc do chwilowej sympatii wzgledem tego klubu), betisu, saragossy, santander, espanyolu

anglii - czelsi

grecja - panata (dawniej troszke inaczej to widzialem, gral tam warzycha i nie wiedzialem o ich sztamie z kurewskimi)

pl - widzewa, lks, cracovii, polonii, wisly, arki, slaska, lecha, lechii, mimo to szacunek dla kraksy i polonii bo swego czasu srodowiska zwiazane z tymi klubami krzewily duch patriotyzmu - i dlatego m.in. JP2 byl zadeklarowanym kibicem Cracovii a nie wiselki

niemczech - bajernu (ble) i w sumie calej bundesligi z wyjatkiem chyba ww leverkusen i werderu

szkocja - rangers

wlochy - lazio zdecydowanie

holandia - nie mam jakichs antypatii tam, zycze sobie jedynie zwyciestw ajaxu w klasykach z feyenoordem, psv, herenveen itp itd.

reprezy - od zawsze Brazylia i BialoCzerwoni. lubie tez Holandie(konexje z Barca zrobily swoje), repreze Hiszpanii(bo tam kilku Barcelonistas gra) i Portugalii (teraz na szczescie nie gra juz w niej judasz), lubie tez argentyne ale z umiarem. zycze tez dobrze szwedom - taka lubialna ta ich repreza, czechom - ziomusie, i Trynidadowi za ostatnie mistrzostwa; ) w sumie to tez podoba mi sie gra WKŚ i Kamerunu

ogolnie to jak reprezy z azji to japonia (tsubasa;)), z afryki to wlasnie te ww 2... reszte kontynentow juz zreferowalem, badz po prostu nie ma na nich ciekawych druzyn (np. am srodkowa czy am pln)

oczywiscie z reprez nie lubie zabojadow i szwabow. nie przepadam za belgami
  • Vario/ango mo/tommy f.

no i ruskich nie lubie...
  • Anonim

z reprezentacji ostatnio bardzo przypadly mi do gustu Szwajcarzy i Austalijczycy. Ci pierwsi, bardzo promuja mlodych pilkarzy i bardzo podobaja mi sie gracze pokroju N'Kufo, Magin, czy Degena. A ci drudzy - juz od jakiegos czasu pokazuja ciekawa pilke i w MS zagrali naprawde bdb. A ich wyeliminowanie to tylko i wylacznie wloski fuks i niesprawiedliwosc sedziow!

zapomnialem napisac, ze nie lubie Chelsea. Bleee!
  • Anonim

Włoski fuks i umiejetnosc znalezienia sie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
    Grosso wtedy był faulowany, ale niejako faul wymusił; ]
| |

Pierwsze i niepowtarzalne w swoim klimacie grono dla wszystkich kochających obecna mistrzynie H...

Fotki

Miejsca grona (0)