-
Anonim
wiem, ze temat pewnie wiele razy poruszany, ale pozwolilem sobie napisac newsa w oparciu o dostepne materialy - http://www.blaugrana.pl
mysle, ze jesli ktos jeszcze nie rozumie po co nam reklamy na koszulkach, powinien to uwaznie przeczytac. -
Alicja
"A nie lepiej szybciej podpisać kontrakt i mieć pewność, że pieniądze, może i mniejsze, ale za to szybciej wpłyną na konto?
Wybór pomiędzy dodatkowym dochodem, a jego brakiem jest prosty: lepiej mieć więcej. Jednak sytuacja nasza jest bardziej skomplikowana, jako że po raz pierwszy chcemy umieścić reklamę sponsora na naszych koszulkach. Jest takie prawo ekonomii, że jeśli zaczyna się z niskiego pułapu, trudno potem wzbić się wyżej. Dlatego mając świadomość jak świetnym towarem dysponujemy, chcemy nie tylko sprzedać go za dużą cenę, ale również otrzymać inne rzeczy."
w pełni rozumiem wszystki wzghlędy finansowe, ale z drugiej strony jakoś tak dziwnie mi się robi jak oglądam te koszulki z logiem betandwin...
a co do reklam...
>"ronaldinho, chcesz trochę?" :D
cholera, a tak fajnie było brechtac sie z carlosa za chupa-chupsy :p:p:p -
lolipoperto karłos :D
hehe
ja tez zdaje sobie sprawe z klopotow finansowych Barcy... ale przeciez ten klub w calej swej ponad stuletniej historii ani razu tych reklam nie wprowadzil, zawsze jakos udawalo mu sie "przetrwac" finansowo, los wiec uczy - ze i tym razem Barca da se rade i bez tych reklam...
w sumie za kazdym razem jak ingla cos mowi to zaznacza ze sytuacja klubu jest tak dobra ze te reklamy KONIECZNOSCIA nie sa. skoro nie, to nie...
no i pozostaje tez ten glupi i neidojrzaly motyw - ze po prostu nie chce by ta Tradycja zostala zlamana. nie chce, bo to zawsze dla mnie bylo 1m z wielu synonimow Barcy. wiem, ze w sumie malo to znaczacy synonim... no ale "czysta", nieskazitelna :) dziewicza koszulka Barcy wyglada tyle piekniej :)... -
Anonim
to typowe i (zeby nie wysuwac negatywnych ocen, bo tego nikt nie lubi) przewidywalne, ze ludzie ktorzy nic nie daja z siebie klubowi najglosniej krzycza ze nie powinien zarabiac wiecej:)))
aaale, to tak na marginesie:) -
-
ejtaM™
no ja mysle ze to jest tradycja i "czysta" koszulka Barcy wyglada inaczej niz wszystkie inne....No jak przez 100 lat sobi poradzili to teraz tez powinni sobie poradzic:):) -
Jerremmy
Nie, nie, nie!!! Żadnych reklam, to jest poprostu wykluczone. To wspaniały klub dlatego, że ma swoją dumę. Grają tam zawodnicy, którzy naprawdę kochają barwy blaugrana i nie kombinują jak tu tylko zarobić więcej. Żaden z prezesów nigdy nie sprzedał tych barw nikomu i niech tak zostanie. Mają sztab świetnych ekonomistów...niech wykombinują w inny sposób potrzebne fundusze.
VISCA EL BARCA!!! -
chcesz powiedziec ze kazdy kto jest zwolennikiem pod3mania tradycji w tym wzgledzie nic z siebie nie daje?
jestem wiecej niz pewien ze spora czesc socios jest temu przeciwna, i wielu ludzi zwiazanych blizej z klubem rowniez...
a przeciez sa to ludzie ktorzy daja klubowi wiele z siebie. -
Anonim
-
-
puceq
dziwnie troche by było jakby nagle pojawiły się reklamy, chociaż niektóre oferty były ciekawe, a tą która pozostała należy rozważyć na spokojnie. Tradycja tradycją ale gdy kasa bedzie potrzebna to to dobre rozwiazanie, ale narazie nie zanosi sie i dobrze, staram sie do problemu podejsc obiektywnie choc z mojej strony wolałbym aby pozostało tak jak jest teraz. VISCA EL BARCA!!! -
Anonim
w sumie przejrzałem i nie ma już go, chyba trochę poszło do kasacji, pewnie tamten też.
-
Anonim
jakos kazdy z kim tutaj na meczach rozmawiam uwaza ze najwazniejsze jest dobro klubu i splacenie kredytow i budowanie potegi finansowej, no ale widze ze to nic takiego... Socios wybrali Laporte, ktory od poczatku glosil, ze w jego planie ekonomicznym jest miejsce na reklamy na koszulkach. Socios popieraja Laporte i jakos nie widze zeby tutaj ktos glosno sie oburzal. No, ale roznica jest taka, ze ci ludzie wiedza, ze Barça jest wiecej niz klubem nie dlatego ze nie ma reklam, tylko dlatego, ze ma duszei jest Duma Katalonii. Dla internetowych kibicow z Polski ktorzy najwazniejsze jest jednak to, zeby nie bylo reklam na koszulkach bo innych argumentow do przekonania kolegow 'dlaczego Barça', brakuje.
aaaa tam, na szczescie nie musze takich bredni tutaj wysluchiwac. -
Anonim
-
Johnny®
-
Anonim
>kluiverta amb la sang blaugrana napisała:
>jeszcze niedawno sam byles internetowym kibicem z Polski
Tak to jest. Sława zmienia człowieka...
-
Anonim
i co z tego? jakos zawsze mowilem, ze skoro socios czegos chca, to jest to wazniejsze niz tysiace nieistotnych komentarzy.
-
Anonim
>Xisco napisał
>i co z tego? jakos zawsze mowilem, ze skoro socios czegos
>chca, to jest to wazniejsze niz tysiace nieistotnych
>komentarzy.
>
mam wrażenie, że założyłeś ten temat tylko po to by sam do siebie pogadać, a dokładniej założyłeś go nie dlatego, aby podyskutować o finansach, koszulkach itp, tylko dlatego, żeby sobie popisać, jacy ci polscy internetowi kibice są śmieszni w porównaniu z tobą.
W ogóle jakie tysiące nieistotnych komentarzy? ja tu widzę zaledwie kilka... Idź może na jakiś onet albo wp, tam znajdziesz pogłos wśród tysięcy nieistotnych komentarzy:P
Poza tym jak ja kocham jak ktoś wrzuca wszystkich do jednego worka, to takie proste, nieprawdaż?
I skoro sam mówiłeś, że socios czegoś chcą, to jest ważniejsze niż tysiące nieistotnych komentarzy to czy nie myślisz, że inni mogą uważać tak samo, czy tylko sobie przypisujesz to prawo będąc świeżo upieczonym socio?
Szkoda, że już nie ma tamtego tematu, bo nie chce mi się strzępić języka pisząc to samo co kiedyś... -
Ase/ / Wróg ludu
jesli chodzi o mnie to ja wyrazam sprzeciw co do reklam ,utozsamiam sie z argumentami przeciwników ... hehe Ronaldinho biegający z paczką Lays'ów :D ...zdrowa zywnosc ofkoz ^^ -
joejoe
Duma Katalonii, piękne ideały wolności i niezależności a zarząd wdaje się w interesy z Chinami, które nagminnie łamią prawa człowieka tylko dlatego, że to dobry rynek zbytu. Dwuznaczne moralnie, a jeszcze reklama na koszulkach od Chińczków to by już była porażka.
Xisco, z ciebie to już taki mądrala jak się do Katalonii przeniosłeś, że chyba nie jesteśmy godni z tobą dyskutować. Nie rozważałeś możliwości nie udzielania się na tym gronie? W Hiszpanii nie ma? Może tam poziom by ci odpowiadał? -
Anonim
hahahaha no to ladnie. brak argumentow to od razu jedziemy z drugiej strony:)))))
po prostu jestem zwolennikiem reklam bo uwazam ze ich brak nie jest najwazniejsza a nawet jedna z najwazniejszych rzeczy dla klubu, a pieniadze z nich - owszem. i tyle. no ale widze ze jak ktos ma cos wiecej do powiedzenia i zadal sobie trud dotarcia do danych finansowych klubu i wie cos wiecej niz tylko to ze roni strzelil wooow gola chelsea, to juz czyni mnie wrogiem wszystkiego i wszystkich:)
jea:)