-
www.FCBP.pl
Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że bycie kibicem piłkarskim, to nie tylko śledzenie wyników, głośna dyskusja na forum i noszenie barwnej koszulki. Szczególnie tyczy się to fanów FC Barcelony - naszego ukochanego klubu, do którego tak ściśle przylgnęła fraza 'mes que un club'. Nie bez powodu także Blaugrana skupia największą na świecie liczbę zarejestrowanych członków - socios - ponad 140 tysięcy. Nie bez powodu na całej planecie zarejestrowano ponad setki prężnie działających oficjalnych Penyi Dumy Katalonii. Mapa owych fan clubów ciągnie się od Sydney w Australii, przez Pekin w Chinach oraz Dakar w Senegalu, aż po Havanę na Kubie i Los Angeles na zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych. Nie omija także Europy, gdzie jest ich najwięcej - w samej Hiszpanii ok. 1300.
Grzechem byłoby tu nie wspomnieć o Penyi nr 1782. Zarejestrowany 12 września 2005, a autoryzowany 14 lipca 2006 Fan Club Barça Polska stał się opoką rodzimych Culés, godnie reprezentując Polskę w kibicowskim świecie FC Barcelony. Przez te skromne 1,5 roku oficjalnej działalności, przy współpracy z serwisem Visca el Barca! zorganizowaliśmy kilkanaście zlotów i spotkań Culés w Polsce - gościliśmy drużynę Veteranów Barcelony w Gdyni, sekcję koszykarską w Sopocie, a także sami bawiliśmy się na ogólnopolskich zlotach z okazji Gran Derbi m.in. we Wrocławiu, Katowicach czy Opolu. Było nam dane odwiedzić także samą Barcelonę. Czterokrotnie, zorganizowane przez FCBP, grupy kibiców z Polski gościły w Sercu Katalonii. Dzięki aktywnej działalności zainteresowała się nami także prasa, niejednokrotnie wspominając o imprezach z udziałem FCBP.
Pod koniec roku, z myślą o dalszej, jeszcze bardziej wytężonej pracy, dokonaliśmy wyboru nowego zarządu stowarzyszenia. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Z miejsca uruchomiliśmy Forum FCBP, a dwa miesiące później nowy - bardziej funkcjonalny - layout strony. Wypuściliśmy także pierwszą serię oficjalnych koszulek dla członków FCBP. Chcemy realizować kolejne projekty, a także cele stowarzyszenia. Pierwszym a zarazem najważniejszym z nich, jest zrzeszanie polskiego Barcelonismo. Dlatego też chcemy Was serdecznie zaprosić do Fan Club Barça Polska - polskich kibiców FC Barcelony. Do tej pory oficjalnie przyjęliśmy ponad 120 fanów z całego kraju. Teraz czekamy właśnie na Ciebie!
Do 30 czerwca będziemy czekać na wypełnioną przez Ciebie deklarację. Do 31 lipca należy dokonać wpłaty rocznej składki członkowskiej [50 PLN] na konto stowarzyszenia. Po miesiącu dostaniesz oficjalne potwierdzenie przyjęcia oraz legitymację FCBP - polskich kibiców FC Barcelony. Serdecznie zapraszamy!
Zarząd Fan Club Barça Polska -
>www.FCBP.pl napisał
>Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że bycie kibicem
>piłkarskim, to nie tylko śledzenie wyników, głośna
>dyskusja na forum i noszenie barwnej koszulki.
no tak, tacy sie nie licza..
powiedz mi prosze w jaki sposób "Bycie członkiem FCB Polska ułatwi zdobywanie biletów na mecze przy indywidualnych wyjazdach do Barcelony" (cytat z Twojego profilu).. -
Anonim
>..goomc.. napisał
>>www.FCBP.pl napisał
>>Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że bycie kibicem
>>piłkarskim, to nie tylko śledzenie wyników, głośna
>>dyskusja na forum i noszenie barwnej koszulki.
>
>no tak, tacy sie nie licza..
>
>powiedz mi prosze w jaki sposób "Bycie członkiem FCB
>Polska ułatwi zdobywanie biletów na mecze przy
>indywidualnych wyjazdach do Barcelony" (cytat z Twojego
>profilu)..
bez krytyki się nie obędzie, nie? -
-
-
>Gordon napisał
>>..goomc.. napisał
>>>www.FCBP.pl napisał
>>>Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że bycie kibicem
>>>piłkarskim, to nie tylko śledzenie wyników, głośna
>>>dyskusja na forum i noszenie barwnej koszulki.
>>
>>no tak, tacy sie nie licza..
>>
>>powiedz mi prosze w jaki sposób "Bycie członkiem FCB
>>Polska ułatwi zdobywanie biletów na mecze przy
>>indywidualnych wyjazdach do Barcelony" (cytat z Twojego
>>profilu)..
>
>bez krytyki się nie obędzie, nie?
parafrazujac ewentualna moja odpowiedz - bezkrytycyzm jest kwintesencja glupoty jak dla mnie. -
Anonim
-
Anonim
okej, chodziło Ci ogólnie.
Tylko moim skromnym zdaniem wypadałoby napisać cos w stylu "dobra inicjatywa ziomus" a nie pierwszy koment o ulatwieniach przy wyjazdach. -
Ase/ / Wróg ludu
-
-
Anonim
>Vario/ango mo/tommy f. napisał
>>Gordon napisał
>>okej, chodziło Ci ogólnie.
>
>otoz to.
odniosles się akurat do tej mniej waznej części:)
Zgoda z tym bezkrytycyzmem, jednak dla mnie dziwne jest trochę krytykowanie z automatu, w 1szym poście.
Widać, że chlopaki się napracowali, zrobili cos fajnego i oryginalnego, a zamiast (choćby dla zasady) jakiejś pochwaly krytyka i to w ogole z czapy.
Bezkrytycyzm jest glupotą, jednak jego nadmiar również. -
Anonim
kurwa, nadmiar krytycyzmu.....:D
szkoda, ze juz nie mozna usuwac....ehh -
>Gordon napisał
>>Vario/ango mo/tommy f. napisał
>>>Gordon napisał
>>>okej, chodziło Ci ogólnie.
>>
>>otoz to.
>
>odniosles się akurat do tej mniej waznej części:)
>Zgoda z tym bezkrytycyzmem, jednak dla mnie dziwne jest
>trochę krytykowanie z automatu, w 1szym poście.
>Widać, że chlopaki się napracowali, zrobili cos fajnego i
>oryginalnego, a zamiast (choćby dla zasady) jakiejś
>pochwaly krytyka i to w ogole z czapy.
>Bezkrytycyzm jest glupotą, jednak jego nadmiar również.
to nie jest krytykowanie z automatu a dopytywanie o kluczowe jak dla mnie sprawy. przyznam ze post tego calego tego fan clubu byl kiepsko napisany. barwna koszulka brzmi tak lekcewazaco a mowa o NASZEJ koszulce. txt do ktorego odniosl sie Gumc tez taki lekcewazacy. sek w tym ze dobrym kibicem mozna byc tez bez zadnych kart czlonkowskich. inna sprawa, ze do Twojej opinii podchodze z przymruzeniem oka bo smigasz z tymi ludzmi na wyjazdy i jak juz to Ty z zasady ich bedziesz chwalic. a jak bylo z walem odnosnie miejsc na betis to kazdy pamieta. zeszly w cala noc a wpierw trza bylo zaliczke wplacic - a gumc slusznie zauwazyl ze banki noca nie dzialaja. no coz, tak czy siak spoko inicjatywa.
ps - fakt przyklejenia tego posta mozna tez odebrac jako swego rodzaju pochwale i poparcie.
a pochwaly dla zasady to tez glupota. jak juz chwalic to cos konkretnego w przeciwnym razie naszymi pochwalami bedzie mozna se tylki podcierac. -
Anonim
>Vario/ango mo/tommy f. napisał
>>Gordon napisał
>>>Vario/ango mo/tommy f. napisał
>>>
>>>otoz to.
>>
>>odniosles się akurat do tej mniej waznej części:)
>>Zgoda z tym bezkrytycyzmem, jednak dla mnie dziwne jest
>>trochę krytykowanie z automatu, w 1szym poście.
>>Widać, że chlopaki się napracowali, zrobili cos fajnego
>i
>>oryginalnego, a zamiast (choćby dla zasady) jakiejś
>>pochwaly krytyka i to w ogole z czapy.
>>Bezkrytycyzm jest glupotą, jednak jego nadmiar również.
>
>to nie jest krytykowanie z automatu a dopytywanie o kluczowe
>jak dla mnie sprawy. przyznam ze post tego calego tego fan
>clubu byl kiepsko napisany. barwna koszulka brzmi tak
>lekcewazaco a mowa o NASZEJ koszulce. txt do ktorego odniosl
>sie Gumc tez taki lekcewazacy. sek w tym ze dobrym kibicem
>mozna byc tez bez zadnych kart czlonkowskich. inna sprawa,
>ze do Twojej opinii podchodze z przymruzeniem oka bo smigasz
>z tymi ludzmi na wyjazdy i jak juz to Ty z zasady ich
>bedziesz chwalic. a jak bylo z walem odnosnie miejsc na
>betis to kazdy pamieta. zeszly w cala noc a wpierw trza bylo
>zaliczke wplacic - a gumc slusznie zauwazyl ze banki noca
>nie dzialaja. no coz, tak czy siak spoko inicjatywa.
>
>ps - fakt przyklejenia tego posta mozna tez odebrac jako
>swego rodzaju pochwale i poparcie.
>
>a pochwaly dla zasady to tez glupota. jak juz chwalic to cos
>konkretnego w przeciwnym razie naszymi pochwalami bedzie
>mozna se tylki podcierac.
ja akurat jeszcze nie jestem członkiem fcbp
To, że śmigam z nimi na wyjazdy nie ma tu znaczenia, bo i tak bym ich pochwalil za tą inicjatywę - tu możesz mi tylko wierzyc na slowo, ale zapewniam, że tak by właśnie było.
Co do betisu to nie zgadzam się w ogole z Tobą, ale nie ma sensu zaczynac nowej polemiki na ten temat.
Tutaj wydaje mi się, że to jest coś bardzo konkretnego - założenie oficjalnej polskiej 'Penji' i pochwały "dla zasady" są w związku z tym w pełni uzasadnione.
-
>Gordon napisał
>Co do betisu to nie zgadzam się w ogole z Tobą, ale nie ma
>sensu zaczynac nowej polemiki na ten temat.
a ja z checia bym posłuchał Twojej wersji.. -
Chłopaki,o co kaman w ogóle?
Pomysł dobry łamany na świetny,ale na pewno wymaga dopracowania i lepszej organizacji. Na pierwszy rzut oka może się to wydawać jako zamknięta grupa,ale przecież nikomu do siebie drogi nie torują,a starają wyjść do jak największej liczby osób.
Nie wiem jak było z Betisem,chociaż sam byłem na tym wyjeździe,więc się nie wtrącam.
-
Anonim
>..goomc.. napisał
>>Gordon napisał
>
>>Co do betisu to nie zgadzam się w ogole z Tobą, ale nie
>ma
>>sensu zaczynac nowej polemiki na ten temat.
>
>a ja z checia bym posłuchał Twojej wersji..
Jednak zostanę przy tym co napisałem w zacytowanym przez Ciebie fragmencie. -
ok. ja zostane przy wersji, ze byl to walek, bo przed godzina 6 rano zaden przelew nie mogl byc zaksiegowany :P
-
www.FCBP.pl
Witamy ponownie :)
Na początek dzięki za wszelką konstruktywną krytykę i pytania, to potrzebne i motywujące, dlatego tym bardziej nas to cieszy.
Jako że poruszonych zostało kilka problemów, to może po kolei:
Co do ułatwień w zdobywaniu biletów, to członkom FCBP oferujemy pomoc w uzyskaniu informacji, gdzie te bilety znaleźć, kiedy i jak kupić. Dobrze, że o tym napisałeś, bo trzeba tu dodać, że my jako stowarzyszenie nie pośredniczymy w sprzedaży biletów. Co do dzielenia kibiców na tych którzy się liczą i nie liczą [wypowiedź do cytatu z posta #1] to jest to stanowcza nadinterpretacja :) Podobnie jeżeli chodzi o jakiekolwiek lekceważenie.
Penya powstała na takich samych zasadach jak każda inna na świecie. Stworzyliśmy stowarzyszenie, które zrzesza kibiców. Po prostu. To tak jakby ktoś jeździł Fordem i dołączył FORD CLUB POLSKA. Post, który tu się znalazł, to tak naprawdę zaproszenie. Wyszliśmy z unikalną [w polskim środowisku Barcelonistów] inicjatywą i nikt nie ma zamiaru wartościować 'miłości do klubowych barw'. Sama kwestia wstąpienia bądź też nie, jest sprawą indywidualną i nikt na siłę przekonywać nie będzie :) Jeżeli masz chęć do współpracy [jesteśmy otwarci na wszelkie inicjatywy] to zapraszamy!
Goofy słusznie napisał, że potrzeba nam lepszej organizacji i dopracowania wielu szczegółów, by ew. niejasności [takie jak te z Betisem] się nie powtarzały. To chyba naturalne. Teraz sprawa jest jasna - członkowie FCBP mają pierwszeństwo w rezerwacji miejsc.
Jeżeli macie pytania to piszcie śmiało. Zapraszamy do dyskusji.
FCBP.pl -
>www.FCBP.pl napisał
>Co do ułatwień w zdobywaniu biletów, to członkom FCBP
>oferujemy pomoc w uzyskaniu informacji, gdzie te bilety
>znaleźć, kiedy i jak kupić. Dobrze, że o tym
>napisałeś, bo trzeba tu dodać, że my jako stowarzyszenie
>nie pośredniczymy w sprzedaży biletów.
o to mi chodzilo.
dzieki za konkretna odpowiedz.
pozdr. -
Anonim
>..goomc.. napisał