Feminism Witchcraft [684]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

dzis tak ide od ojca z kancelarii, stoje na przejsciu dla pieszych, patrze a tam....
    billboard z rysunkiem mleczki przedstawiajacy Boga i mojzesza trzymajacego tablice z dziesieciorgiem przykazan, do ktorego Bog mowi: "Nie dalem o rownouprawnieniu kobiet, bo wydawalo mi sie to oczywiste"
    pod spodem cos o rownouprawnieniu :)
    jestem zachwycona :D

co myslicie?
  • Anonim

jest cala seria takich rysunkow na bilboardach teraz i sa one bardzo fajne ale mimo wszystko mam spory dystans do mleczki bo on ma rowniez mnostwo rysunkow o zabarwieniu chamsko-szowinistycznym - wiadomo rysunek satyryczny wiec trzeba z dystansem ale niesmak mi pozostal po przegladaniu jego starych albumow
  • Anonim

ja tez mam mieszane uczucia. troche to niespojne, mleczko wyszydza wszystkich i wszystko, tez dosc niewybrednie. ale billboardy fajne, moze ktos sie zastanowi.
    a moze autor sie nawrocil na feminizm?; ]
  • Anonim

wiecie u mnie w miescie jest tylko jeden taki billboard, przynajmniej dopiero go zauwazylam :)
    ja nie znam za dobrze tworczosci satyrycznej mleczki, ale to nie chodzi o pochwale mleczki tylko o to ze ktos sie nareszcie wzial za sprawy dot. rownego statusu kobiet i mezczyzn, ze szersze grono na to zwroci uwage.
    to pochwalam.
  • pulpo, ty łobuzie

świetne są :)
  • Anonim

"Pomagam jak mogę" - mój ulubiony, bo jestem przeczulona na pracę kobiet w domu.
  • Anonim

cholera u mnie chyba takich nie ma, albo nie widzialam :|
    nie znacie moze jakiejs strony na ktorej bybyby opublikowane?
  • Wiktoria

albo dwoch kolesi ktorzy ida do piekla z szatanem i jeden mowi "nie wiedzialem ze molestowanie kobiet jest takie powazne"
    czy cos takiego... ale wiadomo o co chodzi!!
    -----
    billboardy sa z inicjatywy jakiejs instytucji europejsckiej!!
    tylko sie cieszyc
  • Ł

Są to rysunki satyryczne. Można je traktować bardzo lekko...
    satyra na feminizm
  • Wiktoria

to jest powazna akcja a nie reklama tworczosci Mleczki
  • Anonim

Łukasz geniuszu to raczej satyra na feminizm nie jest, biorac pod uwage wydzwiek oraz podpis pod rysunkiem o kampanii .
  • Wiktoria

no wiec wlasnie...
    -----
    satyra na feminizm... taaa na billboardach w calej polsce... buaaaaahhhhaaa
  • Ł

można różnie interpretować...
  • Anonim

Raczej dość jednoznacznie można interpretować, ale trzeba najpierw zrozumieć:]
  • Wiktoria

idac juz tym tropem---->zeby zrozumiec trzeba myslec
  • Anonim

wnioski nasuwaja sie same. wyartykulowac?
  • Wiktoria

nie chyba juz wszyscy wiedza
  • Mary−Ann

mnie się strasznie podobają :) znaczy, zabawne, dobrze że są, że to jest publiczne, ale nie wygłaszane od konkretnej osoby na którą można potem najechać i ją obrzucić błotem, że niewiadomoco, niesolidarna, feministka go napewno w domu pantoflem przez łeb czy coś takiego. w końcu artysta którego dzieła się pokazuje w ten sposób sam jest nieobecny, i co mu nawrzucasz :P najwyżej koledze w tramwaju powiesz, jaki to idiota musiał, albo że fajnie, że się na to zwaraca uwagę wreszcie jakoś porządniej.

ah, unio, unio chyba się uśmiecham szerzej jeszcze do ciebie
  • Grono.Net

ja chyba jakos zle patrze albo w BUWie nie pokazuja takowych; )
    czy ktoras z was moze mnie nakierowac na te rysunki w necie albo jakis news o tym?
  • Anonim

Marta, kopę lat, dawno Cię nie było!

W guglu wpisz "Czas na równe traktowanie", takie jest motto przewodnie, to trochę inf. powyskakuje.
  • 1
  • 2