- 1
- 2
-
Anonim
dzis tak ide od ojca z kancelarii, stoje na przejsciu dla pieszych, patrze a tam....
billboard z rysunkiem mleczki przedstawiajacy Boga i mojzesza trzymajacego tablice z dziesieciorgiem przykazan, do ktorego Bog mowi: "Nie dalem o rownouprawnieniu kobiet, bo wydawalo mi sie to oczywiste"
pod spodem cos o rownouprawnieniu :)
jestem zachwycona :D
co myslicie? -
Anonim
jest cala seria takich rysunkow na bilboardach teraz i sa one bardzo fajne ale mimo wszystko mam spory dystans do mleczki bo on ma rowniez mnostwo rysunkow o zabarwieniu chamsko-szowinistycznym - wiadomo rysunek satyryczny wiec trzeba z dystansem ale niesmak mi pozostal po przegladaniu jego starych albumow -
Anonim
ja tez mam mieszane uczucia. troche to niespojne, mleczko wyszydza wszystkich i wszystko, tez dosc niewybrednie. ale billboardy fajne, moze ktos sie zastanowi.
a moze autor sie nawrocil na feminizm?; ] -
Anonim
wiecie u mnie w miescie jest tylko jeden taki billboard, przynajmniej dopiero go zauwazylam :)
ja nie znam za dobrze tworczosci satyrycznej mleczki, ale to nie chodzi o pochwale mleczki tylko o to ze ktos sie nareszcie wzial za sprawy dot. rownego statusu kobiet i mezczyzn, ze szersze grono na to zwroci uwage.
to pochwalam.
-
-
pulpo, ty łobuzie
-
Anonim
"Pomagam jak mogę" - mój ulubiony, bo jestem przeczulona na pracę kobiet w domu. -
Anonim
cholera u mnie chyba takich nie ma, albo nie widzialam :|
nie znacie moze jakiejs strony na ktorej bybyby opublikowane? -
Wiktoria
albo dwoch kolesi ktorzy ida do piekla z szatanem i jeden mowi "nie wiedzialem ze molestowanie kobiet jest takie powazne"
czy cos takiego... ale wiadomo o co chodzi!!
-----
billboardy sa z inicjatywy jakiejs instytucji europejsckiej!!
tylko sie cieszyc -
Ł
Są to rysunki satyryczne. Można je traktować bardzo lekko...
satyra na feminizm -
Wiktoria
-
Anonim
Łukasz geniuszu to raczej satyra na feminizm nie jest, biorac pod uwage wydzwiek oraz podpis pod rysunkiem o kampanii . -
Wiktoria
no wiec wlasnie...
-----
satyra na feminizm... taaa na billboardach w calej polsce... buaaaaahhhhaaa -
Ł
-
Anonim
Raczej dość jednoznacznie można interpretować, ale trzeba najpierw zrozumieć:] -
Wiktoria
-
Anonim
-
Wiktoria
-
Mary−Ann
mnie się strasznie podobają :) znaczy, zabawne, dobrze że są, że to jest publiczne, ale nie wygłaszane od konkretnej osoby na którą można potem najechać i ją obrzucić błotem, że niewiadomoco, niesolidarna, feministka go napewno w domu pantoflem przez łeb czy coś takiego. w końcu artysta którego dzieła się pokazuje w ten sposób sam jest nieobecny, i co mu nawrzucasz :P najwyżej koledze w tramwaju powiesz, jaki to idiota musiał, albo że fajnie, że się na to zwaraca uwagę wreszcie jakoś porządniej.
ah, unio, unio chyba się uśmiecham szerzej jeszcze do ciebie -
Grono.Net
ja chyba jakos zle patrze albo w BUWie nie pokazuja takowych; )
czy ktoras z was moze mnie nakierowac na te rysunki w necie albo jakis news o tym? -
Anonim
Marta, kopę lat, dawno Cię nie było!
W guglu wpisz "Czas na równe traktowanie", takie jest motto przewodnie, to trochę inf. powyskakuje.
- 1
- 2