.:.f.e.m.i.n.i.s.t.k.i.:. [263]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wiktoria

List Papieża do kobiet został ogłoszony 10 lipca 1995 w związku z IV miedzynarodowa konferencja ONZ na temat kobiet... Wieksza czesc znajdziecie w dzisiejszych Wysokich Obcasach (przy okazji polecam felieton P.Szczepkowskiej).
    Ja przytocze dwa istotne dla nas fragmenty:
    1)"Nie mogę nie wyrazić mego podziwu dla kobiet dobrej woli, które poświęciły się obronie swojej kobiecej godności, walcząc o podstawowe prawa społeczne, ekonomiczne i polityczne."
    2)"Dziękujemy ci kobieto, za to, że jesteś kobietą! Zdolnością postrzegania cechującą twą kobiecość wzbogacasz właściwe zrozumienie świata i dajesz wkład w pełną prawdę o związkach między ludźmi."
  • Anael

to się nazywa kogoś docenić
  • Wiktoria

no wlasie...
    jeszcze calego nei przeczytalam ale zdaze...
    Takich księży nei ma...
  • Anael

Już nie ma, niestety...
  • Wiktoria

jeszcze Macharski... On sie modli z skromnych szatach z ludzmi
    A Glemp... ARGENTINA!!!
  • !╬ anna/pinki╬!

Nie mogę nie wyrazić mego podziwu dla kobiet dobrej woli, które poświęciły się obronie swojej kobiecej godności, walcząc o podstawowe prawa społeczne, ekonomiczne i polityczne."
    ---------
    femi..:]
  • Wiktoria

Pinki głupolu....
  • !╬ anna/pinki╬!

co glupolu no! no!
  • Wiktoria

idz sie schowaj...
    porzucaj w siebie lotkami jak tak bardzo tego pragniesz...
  • !╬ anna/pinki╬!

viki bo bedzie foch.... zobaczysz....i jeszce dostaniesz...
  • Wiktoria

dobra dobra juz spoko.............
    lepiej cos powiedz na temat
  • !╬ anna/pinki╬!

juz powiedzialam a ty do mnie glupek czy cus... eh...
    //////
  • Wiktoria

ale daj cos dluzszego;....
    albo jak mas WO to sobie przeczytaj calosc...
  • !╬ anna/pinki╬!

....
    moim zdaniem to postawa feministyczna...obronie swojej kobiecej godności, walcząc o podstawowe prawa społeczne, ekonomiczne i polityczne."
  • Wiktoria

no wiesz tylko ze tak jest Twoim zdaniem, moim zdaniem... a znam takie co twierdza ze walca w obronie kobiecej godnosci (...) i mowia ze z feministkami nei maja nic wspolnego
  • !╬ anna/pinki╬!

bo to idiotkli ktore myla feminizm z szowinizmem..... bo co my chcemy od tych chlopow :]
  • Wiktoria

no wlasnie... idiotyzm sie szerzy!! I bogaci ksieza tez... u mojej kumpeli byl ksiadz po kolendzie- i podniosl rece do gory i mowi- ale bieda w tym kraju... obsunal mu sie rekaw sutanny a tam co? ROLEX
  • !╬ anna/pinki╬!

ha ha ha a nepewno to nie byl rolix ? :] ,.,,,, ha ha ha ha...
    dobra ale to normalka ze ksieza maja akse...nic nowego.
    jak juz mowilysmy kurcze no
    niech nas zobacza!!!!
  • Wiktoria

no zloty rolex!!
    jutro musze znalezc moje piekne pismo ... a jak nie to napisze nowe bo tamto cyba bylo bez sensu
  • !╬ anna/pinki╬!

a to juz cos napisalas? :]...
| |

Ponieważ we wszystkich gronach ze słowem "feminizm" w tytule pojawiają się upierdliwe trolle par...

Fotki

Miejsca grona (0)