-
Wiktoria
List Papieża do kobiet został ogłoszony 10 lipca 1995 w związku z IV miedzynarodowa konferencja ONZ na temat kobiet... Wieksza czesc znajdziecie w dzisiejszych Wysokich Obcasach (przy okazji polecam felieton P.Szczepkowskiej).
Ja przytocze dwa istotne dla nas fragmenty:
1)"Nie mogę nie wyrazić mego podziwu dla kobiet dobrej woli, które poświęciły się obronie swojej kobiecej godności, walcząc o podstawowe prawa społeczne, ekonomiczne i polityczne."
2)"Dziękujemy ci kobieto, za to, że jesteś kobietą! Zdolnością postrzegania cechującą twą kobiecość wzbogacasz właściwe zrozumienie świata i dajesz wkład w pełną prawdę o związkach między ludźmi." -
Anael
-
Wiktoria
no wlasie...
jeszcze calego nei przeczytalam ale zdaze...
Takich księży nei ma... -
Anael
-
-
Wiktoria
jeszcze Macharski... On sie modli z skromnych szatach z ludzmi
A Glemp... ARGENTINA!!! -
!╬ anna/pinki╬!
Nie mogę nie wyrazić mego podziwu dla kobiet dobrej woli, które poświęciły się obronie swojej kobiecej godności, walcząc o podstawowe prawa społeczne, ekonomiczne i polityczne."
---------
femi..:] -
Wiktoria
-
!╬ anna/pinki╬!
-
Wiktoria
idz sie schowaj...
porzucaj w siebie lotkami jak tak bardzo tego pragniesz...
-
!╬ anna/pinki╬!
-
Wiktoria
-
!╬ anna/pinki╬!
-
Wiktoria
ale daj cos dluzszego;....
albo jak mas WO to sobie przeczytaj calosc... -
!╬ anna/pinki╬!
....
moim zdaniem to postawa feministyczna...obronie swojej kobiecej godności, walcząc o podstawowe prawa społeczne, ekonomiczne i polityczne."
-
Wiktoria
no wiesz tylko ze tak jest Twoim zdaniem, moim zdaniem... a znam takie co twierdza ze walca w obronie kobiecej godnosci (...) i mowia ze z feministkami nei maja nic wspolnego -
!╬ anna/pinki╬!
bo to idiotkli ktore myla feminizm z szowinizmem..... bo co my chcemy od tych chlopow :] -
Wiktoria
no wlasnie... idiotyzm sie szerzy!! I bogaci ksieza tez... u mojej kumpeli byl ksiadz po kolendzie- i podniosl rece do gory i mowi- ale bieda w tym kraju... obsunal mu sie rekaw sutanny a tam co? ROLEX -
!╬ anna/pinki╬!
ha ha ha a nepewno to nie byl rolix ? :] ,.,,,, ha ha ha ha...
dobra ale to normalka ze ksieza maja akse...nic nowego.
jak juz mowilysmy kurcze no
niech nas zobacza!!!! -
Wiktoria
no zloty rolex!!
jutro musze znalezc moje piekne pismo ... a jak nie to napisze nowe bo tamto cyba bylo bez sensu -
!╬ anna/pinki╬!