-
Anonim
znany ten pan jest jusz chyba w polsce dosyc dobrze dzieki roznym publikacjom, przegladom itp.
jakie wobec tego mamy na jego temat zdanie?
u mnie generalnie dominuje przewaga krytki nad fascynacja przy docenianiu oczywiscie wplywu jego kina na cala pozniejsza awangarde... -
millsky
Jedna z najważniejszych postaci amerykańskiego filmu awangardowego. - mówią ludzie...; ) ja też tak myślę, chociaż wzbudza kontrowersje i masakrycznie okultywny jest czasami... ogólnie jednak na plus.. zdecdowanie. -
Anonim
ale to, ze jest masakrycznie okultywny, to chyba nie zarzut, co?
jakby nie bylo, okultyzm i magia jest u niego baz do tworzenia dziela filmowego... -
-=videoSTarter=-
u niego jest super rozumienie obrazu jako metafory i tworzenie samymi obrazami opowieści o bardzo ciekawym wydźwięku, ale nie jest to taki niuejdż postcrowleyowski -
-
-=videoSTarter=-
-
Anonim
ofszem niuejdzem jego tfurczosc nie jest, poniewasz anger od poczatku nienawidzil klasy, ktora ufze niuejdz powolala do zycia, czyli hipisuf :)
jego filmy posiadaja oczywiscie bardzo hermetyczna symbolike, wiazaca sie z praktykami magicznymi w thelemicznym przekazie O.T.O. i z tego powdu moga byc nieco truden w odbiorze na poziomie symbolicznym... cusz jednak, kazda dobra tfrurczosc zmusza nad do zrobienia pewnego wysilku, chocby miala nim byc kultowa zamiana coli w pepsi; P -
-=videoSTarter=-
-
Anonim
f sumie sie z toba zgodze, choc 'lucifer rising' jest i tak dla wiekszosci ludzi zbyt wyobrazeniowo hermetyczny... pamietam, ze musialem nawet swojej przyjaciolce, wielkiej milosniczce sztuki niezaleznej, ksztalcacej sie zreszta na aktorke, tlumaczyc poszczegolne symbole. -
Anonim
-
yought
Co do filmów Angera to do dwóch jego filmów są nowe soundtracki:
Invocation Of My Demon Brother
Lucifer Rising
choć nie wiem czy wnoszą one zbyt wiele... -
Anonim
-
yought
NIestety brak danych na ten temat. Myśle że to jakaś domowa produkcja. -
trickster
To jak znajdziesz wiecej informacji to sie podziel. :]
Choc nad tym filmem ciazy sle fatum, wiec pewnie wersje te wyladuja niebawem na pustyni u jakiegos seryjnego mordercy.; ]
-
Anonim
-
yought
widzieliście jego najnofszy film Anger sees red??
hheh co to ma być; ] -
Anonim
ja widzialem 'the man we want to hang' (2002), a tego to nawet nie kojarze :( -
magda wtr
a ja strasznie cierpie z powodu, ze nic Angera nie widzialam :(
a slyszalam i czytalam juz niejedno... kto poratuje? -
ene due
co do soundtracków to właśnie mi idzie przez torrenta Lucifer Rising Soundtrack Jimmiego Page'a z 72. się zobaczy/odsłucha... -
ene due
osobiście widziałam:
Fireworks
Scorpio Rising
Inauguration of the Pleasure Dome
i tym samym przyłączam się do pytania, jakie padło wcześniej. ktoś poratuje? najlepiej torrentem właśnie i najlepiej Scorpio Rising; )
-
Anonim