Film experymentalny [444]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

znany ten pan jest jusz chyba w polsce dosyc dobrze dzieki roznym publikacjom, przegladom itp.

jakie wobec tego mamy na jego temat zdanie?

u mnie generalnie dominuje przewaga krytki nad fascynacja przy docenianiu oczywiscie wplywu jego kina na cala pozniejsza awangarde...
  • millsky

Jedna z najważniejszych postaci amerykańskiego filmu awangardowego. - mówią ludzie...; ) ja też tak myślę, chociaż wzbudza kontrowersje i masakrycznie okultywny jest czasami... ogólnie jednak na plus.. zdecdowanie.
  • Anonim

ale to, ze jest masakrycznie okultywny, to chyba nie zarzut, co?

jakby nie bylo, okultyzm i magia jest u niego baz do tworzenia dziela filmowego...
  • -=videoSTarter=-

u niego jest super rozumienie obrazu jako metafory i tworzenie samymi obrazami opowieści o bardzo ciekawym wydźwięku, ale nie jest to taki niuejdż postcrowleyowski
  • -=videoSTarter=-

ale jest to..............
    chciałom napisać
  • Anonim

ofszem niuejdzem jego tfurczosc nie jest, poniewasz anger od poczatku nienawidzil klasy, ktora ufze niuejdz powolala do zycia, czyli hipisuf :)

jego filmy posiadaja oczywiscie bardzo hermetyczna symbolike, wiazaca sie z praktykami magicznymi w thelemicznym przekazie O.T.O. i z tego powdu moga byc nieco truden w odbiorze na poziomie symbolicznym... cusz jednak, kazda dobra tfrurczosc zmusza nad do zrobienia pewnego wysilku, chocby miala nim byc kultowa zamiana coli w pepsi; P
  • -=videoSTarter=-

e tam wysiłek - bułka z masłem; )
  • Anonim

f sumie sie z toba zgodze, choc 'lucifer rising' jest i tak dla wiekszosci ludzi zbyt wyobrazeniowo hermetyczny... pamietam, ze musialem nawet swojej przyjaciolce, wielkiej milosniczce sztuki niezaleznej, ksztalcacej sie zreszta na aktorke, tlumaczyc poszczegolne symbole.
  • Anonim

na przyklad jakie?
  • yought

Co do filmów Angera to do dwóch jego filmów są nowe soundtracki:
    Invocation Of My Demon Brother
    Lucifer Rising

choć nie wiem czy wnoszą one zbyt wiele...
  • Anonim

a kto napisal i zagral?
  • yought

NIestety brak danych na ten temat. Myśle że to jakaś domowa produkcja.
  • trickster

To jak znajdziesz wiecej informacji to sie podziel. :]
    Choc nad tym filmem ciazy sle fatum, wiec pewnie wersje te wyladuja niebawem na pustyni u jakiegos seryjnego mordercy.; ]
  • Anonim

hehehe...
  • yought

widzieliście jego najnofszy film Anger sees red??
    hheh co to ma być; ]
  • Anonim

ja widzialem 'the man we want to hang' (2002), a tego to nawet nie kojarze :(
  • magda wtr

a ja strasznie cierpie z powodu, ze nic Angera nie widzialam :(
    a slyszalam i czytalam juz niejedno... kto poratuje?
  • ene due

co do soundtracków to właśnie mi idzie przez torrenta Lucifer Rising Soundtrack Jimmiego Page'a z 72. się zobaczy/odsłucha...
  • ene due

osobiście widziałam:
    Fireworks
    Scorpio Rising
    Inauguration of the Pleasure Dome

i tym samym przyłączam się do pytania, jakie padło wcześniej. ktoś poratuje? najlepiej torrentem właśnie i najlepiej Scorpio Rising; )
  • Anonim

ja mam wszystko angera jakby co :)
| |

Grono łączące jednostcki poważnie fkręcone w klimat filmu undergroundowego, xperymentalnego, ma...

Fotki

Miejsca grona (0)