Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Może wypali taki wątek więc może warto spróbować. Wiem że zakładam go w gronie "Film" ale nie zanalazłem nic w podobnym stylu, a serial można także nazwać filmem :) zawsze sie znajdzie ktos , kto zapoda nam cos nowego czesto nieznanego , moze nowego albo zupelnie starego. Tylko odpuszczamy seriale typu Klan, Moda ..., Kielonopolscy ...
    Ogólnie chodzi o podanie tytułu/ów takowego serialu i krótkie uzasadnienie by się zdało :)

Moje typy:

Californication - zajebista rola D. Duchovnego, serial zupełnie inny niz pozostale, na prawde mozna sie usmiac ale takze po obejrzeniu pozostaje cos w glowie.

Pitbull - najlepszy polski serial kryminalny, wiekszosc systuacji miala miejsce w zyciu. KLIMAT !!!

LOST, HEROES - nie konczace sie seriale , ale mimo wszystko wciagajace i pozostawiajace tę chec by ogladac dalej i dalej .

* mod - jezeli uznasz temat za powtarzajacy sie ew. nie pasujący proszę o usunięcie.
  • I'm not there

Scrubs - dużo zwariowanego humoru zmieszanego z dość wzruszającymi scenami, świetni bohaterowie, których nie da się nie lubić. Trochę jak taki współczesny MASH.
  • jax

przedewszystkim DEXTER - o seryjnym mordercy seryjnych mordercow; D .
    oraz ostatnio WEEDS... - o wdowie handlujacej ziolem ; ]
  • Bartek

Kleszcz - Prześmieszna parodia superbohaterów, mnóstwo smaczków i oczek puszczonych do fanów opowieści o superherosach

Alf - Znowu parodia, tym razem E.T również zabójczo śmieszna

• Anonim

Ktoś tu wymienił już jakiś serial animowany, więc ja też o takim napiszę.

Futurama - kiedyś ten serial leciał na TV4, ale na szczęście miałam okazję niedawno obejrzeć wszystkie serie. Serial super.:D Bohaterami są różne dziwadła - osierocona dziewczyna z jednym okiem; lekarz-krab, który chodzi wiecznie głodny i spłukany; sarkastyczny robot, który ciągle gania za fembotami, pali cygara i kradnie; żaba hipnotyzująca ludzi; żałosny kapitan okrętu międzygwiezdnego w króciutkiej spódniczce i przerośniętym ego etc. A wszystko to podane w bardzo błyskotliwy sposób. Nie da się po prostu zapomnieć tego serialu - jest zbyt oryginalny. Zrobiono też 2 filmy na jego podstawie - także udane.;]
  • jax

zgadzam sie w pelni . futurama rulez ... zreszta nie mozna nie wspomniec w takim wypadku o niesmiertelnych simpsonach; ] - tych samych tworcow .

no i moim faworycie , obrazoburczy , przesmiewczy i przemistrzowski south park; D
  • Anonim

ŁoŁ :) nie spodziewalem sie tylu tytułów , jak widac nie samym filmem człowiek zyje , serial trzeba czasem tez obejrzec :) ja (niestety chyba) skupilem sie na tych najbardziej znanych , ale widze ze trzeba zaczac szukac podanych przez Was tytułów.

A kto zna Friends ? chyba najbardziej oklepany za małolata :D
  • jax

Friends to klasyka ...mozna sie cofnac dalej i wspomniec jeszcze 'skrzydla' , 'swiat wg bundych ' , i moj ulubiony 'bajer w bel'air'(prince of belair ) z willem smithsem
  • Anonim

Texas Ranger z Chuckiem Norrisem :D dzieciakiem bylem jak to ogladalem, zawsze w Niedziele o 20 :]
  • I'm not there

Band of Brothers - zdecydowanie najlepszy serial wojenny, chyba każdy już oglądał.
  • Anonim

Zdecydowanie Scrubs, ale mam tez ogromny sentyment do ostrego dyzuru i gwiezdnych wrot; )
  • Jacek

Dexter- mój ulubiony serial, cenię go nie tylko za dynamiczną akcję, ale też za niebanalny humor:)

Prison Break - wiadomo, każdy o nim słyszał, każdy wie o czym jest, jednak pierwsza seria zdecydowanie najlepsza.

Tajemnice Smallville- oglądam głównie ze względu na niesamowity klimat.

Dr House- najciekawsza jest tu postać samego House'a i jego niecodzienne podejście do pacjentów.

King of Queens- najlepszy wg mnie serial komediowy, niektóre odcinki oglądałem po 15 razy i nadal mnie śmieszą, a to już o czymś świadczy:)

My wife and kids- również serial komediowy, można się nauczyć jak w przyszłości postępować z dziećmi, bardzo pouczające:)
  • Pan Piotr

Ja polecam wszem i wobec "Ośmiornicę" - jeden z najlepszych seriali kryminalnych, jakie widziałem, opowiadający o walce policjanta z sycylijską mafią (nie mówi się o niej zbyt dużo w Polsce i właśnie dlatego polecam, żeby po prostu przyjrzeć jej metodom działania). Momentami jest to serial psychologiczny i uważam, że właśnie taka mieszanka kryminału i psychologii sprawia, że ten serial można oglądać z zapartym tchem.
  • Anonim

Polecam nowy serial J.J.Abramsa "Fringe". Taki mix CSI i X-Files. Świetny montaż ale jakże miałoby być inaczej kiedy na pierwszy odcinek wydano 10 baniek:]

No i ponad wszystkimi będzie Dexter. Preair trzeciego sezonu jest więc zachęcam do dałnlołdu.
  • Karakyz

Nie będę oryginalna jeśli wspomnę o Dexterze z genialnym Michealem C. Hallem w roli głównej :)

A ta poza tym:

Medium - historia o Alison Dubois (istnieje naprawdę!), która pracuje w prokuraturze i nieoficjalnie pomaga im jako medium. Lecz najlepsze w tym serialu są jej perypetie rodzinne z jej wiecznie cierpliwym i ironicznym mężem oraz dzieciakami, które prawdopodobnie odziedziczyły po niej dar. Ciekawe tylko ile w tym prawdy, a ile w tym wyobraźni scenarzystów...

The Closer (Podkomisarz Brenda Johnson) - fenomenalna Kyra Sedgwick w roli szefowej Wydziału Zabójstw w Los Angeles, która w celu dociekania prawdy wykorzystuje niekonwecjonalne metody śledztwa. No cóż, tak mają byli agenci CIA. I jeszcze ta jej słabość do słodzyczy...

House M.D. - wiadomo o czym i wiadomo również, że bez Hugh Lauriego serial ten w ogóle by nie przetrwał.

Californication - o życiowych i seksualnych perypetiach autora jednej książki cierpiącego z braku weny twórczej jak i muzy. Dzięki tej roli David Duchovny raz na zawsze zerwał wszelkie łączące go więzi z Foxem Mulderem.

Supernatural (Nie z tego świata) - historia o dwóch braciach, którzy przemierzają całą Amerykę walcząć ze wszelkimi upiorami, potworami, duchami, demonami i wszystkimi, które są nie z tego świata. Co ja mogę więcej powiedzieć - sentyment po Z Archiwum X się odezwał :)

CSI: Crime Scene Investigation (Kryminalne zagadki Las Vegas) - historia o śledczych, którzy wykorzystują najnowszą technologię w celu rozwiązania spraw kryminalnych. I wyłącznie Las Vegas, bo żaden spin-off (Miami, NY) nie umywa się do niego.

I oczywiście Miasteczko Twin Peaks - kamień milowy w historii amerykańskiej telewizji. Bez tego arcydzieła nie powstałyby The X Files, LOST czy Heroes.

Pozdr
  • CzArNa

jezeli chodzi o CSI to zdecydowanie jak dla mnie Miami; )

z innych Prison Break - wciaga niesamowicie; )
  • sajo

>Пєgяσfιlκα napisała:
    >Ktoś tu wymienił już jakiś serial animowany, więc ja
    >też o takim napiszę.
    >
    >Futurama - kiedyś ten serial leciał na TV4, ale na
    >szczęście miałam okazję niedawno obejrzeć wszystkie
    >serie.

oprócz tych filmów nic już więcej nie powstaje... najlepszy odcinek z psem Frye'a.

Ja mam ostatnio fazę na seriale policyjne- zaczęło się od wspomnianego wyżej Dextera, potem The Wire- ultra realistyczny serial o bostońskiej policji (przez niego nie mogę nawet patrzeć na te wszystkie CSI) , łącznie jest tego 5 serii. W drugiej ważną rolę odgrywają związkowcy portowi polskiego pochodzenia, Agnieszka Holland nakręciła nawet odcinek.
    Teraz jestem w trakcie 3 sezonu Shield- o strike team z L.A., którego to członkowie sami postępują na granicy prawa- kontrolują handel narkotykami, sami podrzucają narkotyki/ broń podejrzanym, przypadki wykorzystywania nadmiernej przemocy wobec podejrzanych są na porządku dziennym.
  • Kwiat

ktos kojarzy moze ''millenium'' z lancem henriksenem? cos w stylu x files ale wg mnie lepsze jako calosc.
  • Rachel White

nie chcę części powtarzać, więc dodam. Chyba nikt nie mówił - Dwoch i pół! Najlepszy komediowy, co tu dużo mówić - kto widział ten wie. Te komentarze dzieciaka... Cudo!
  • Karakyz

O tak! Millenium... Do dziś żałuję, że tego nie obejrzałam. Ale na szczęście wydano u nas na DVD i oszczędzam sobie na wszystkie sezony. Tylko muszę znaleść najtańsze.