Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kaśka

Dla mnie taką piosenką jest "I don't want to miss a thing" Aerosmith z filmu Armagedon..oraz "Selma Song"(chyba taki był tutuł) z Tańcząc w ciemnościach..
  • Anonim

'Where is my mind' Pixies w 'Fight Club'
    'Ready, Steady, Go' Paul Oakenfold w 'Collateral'
    'Something I Can never Have' i 'Warm Place' Nine Inch Nails w 'Natural Born Killers (ale tu nie jestem zupełnie obiektywny bo kocham NIN i jeszcze rozpaczam nad tym, że 15.06 nie było mnie w Berlinie)

• Anonim

Z Bliżej.. ta.. jedna..
  • Anonim

Z Domu Wariatów.. też wiadomo, która:)
  • Anonim

z Immortal (Ad Vitam): Sigur Ros - Hjartad Hamast (Bamm Bamm Bamm)

z Basquiat'a - Pogues - Summer In Siam

• Anonim

"Heart of mine" Petera Saletta z Zakazanego Owocu
    "Now We Are Free" z Gladiatora
    i "Where is my mind" Pixies z Fight Club
  • tiruriru_tralala

'Where is My Mind' z Fight Club, 'Forsaken' z Królowy Potępionych..pewnie coś tam jeszcze się znajdzie, ale nie pamiętam poki co; )
  • Kaśka

No i oczywiście "Always Look on the bright side of life" Monty pythona...To chyba z Żywotu Briana;))))
  • мazurowa

"Lucky Boy" z Samotnych
  • мazurowa

I Haddaway z Noc w Roxbury...
  • Kaśka

Piosenka "May it be" by Enya z Władcy pierścieni

ja tak bede po kolei pisać jak mi sie coś przypomni:)
  • Poczwarka z krainy Jeżowców

hmm... przede wszystkim "Forsaken" w wykonaniu Davida Draimana z Disturbed z filmu Queen of the DAmned. doszukalem sie tez tego kawalka w wykonaniu Korna (Jon Davies w koncu napisal wiekszosc kawalkow do tego filmu), ale jakos wole Davida.

"Where is my mind" Pixies z Fight Club.

Ten kawalek z K-Pax, ktory sie przewija przez caly film. nie znam jego tytulu i jakos nie moge go odnalezc na soundtracku, ale chyba wszyscy wiedza, o ktory chodzi.

"Princes of the Universe" Queenu z filmu Highlander. szkoda tylko, ze ten kawalek brzmi zupelnie inaczej na plycie niz na filmie. ale i tak wpadl mi w ucho.

Nie wiem, czy kojarzycie, ale Crystall Method napisalo taki kawalek do czolowki Batman Beyond (aka Batman of the future). krotki, trwa jakas minutke, ale i tak mi sie podoba.

kawalek Lunatic Calm pt "Leave you far behind". pojawial sie w roznych wersjach w roznych filmach. ale chyba pierwszy raz go uslyszalem w ktoryms Mortal Kombat. potem byl chyba w Matrix, Charli's Angels i nie wiem, czy nie bylo go w M:I 2.

och, jak moglbym zapomniec. "Conquest of Paradise" Vangelisa z filmu 1492: Conquest of Paradise".

i jeszcze ten kawalek z Blade Runnera (tez Vangelisa) grany na saksofonie. nie pamietam tytulu. ale sie tez przez wiekszosc czesc filmu przewijal.

i jeszcze kawalek Smash Mouth "All star" ze Shreka :))

i jeszcze kupa innych, ale widzem ze mi tego duzo wychodzi, wiec bede podawal to moze w odcinkach.
  • Kaśka

Jeszcze piosenka zespołu Wet Wet Wet "użyta" w "to właśnie miłość" nie pamiętam tytuł... no ale taki przebój o miłości;)))
  • .anna

"I don't want to miss a thing" Aerosmith//Armagedon.
    so romantic :p
  • Anonim

Lucky Boy był the best - "Samotni" i kawałek Lorenca z "300 mil do nieba " głowny motyw
  • Kaśka

No i jeszcze piosenka Coldplay w Apartamencie!!!

• Anonim

Push and pull z BLOW....=]
  • Kasia Roisin/ Hairy Trees

tylko Bliżej i Rice
    ale jeszcze może u2 "the ground beneath her feet" z million dollar hotel
  • malvi frank

jest takich motywow sporo, ALE! .. niepodwazalnie w czolowce, bezzmianie wprowadzajacy mnie w permanenty stan podniecenia seksualnego jest motyw z filmu FRANTIC. tak to jest ,ze jak slysze ten utwor to poprostu mnie zniewala.. &;)
  • Poczwarka z krainy Jeżowców

z ostatnio obejrzanego filmu dodam jescze "Bite the hand that bleeds" Fear Factory z filmu "Saw". szkoda tylko, ze dopiero w napisach koncowych sie pojawia.

ogladalisie moze film Ginger Snaps. w czolowce (wprawdzie to nie piosenka) pojawia sie taka swietna muzyczka. bardzo mi przypadla do gustu.

i jeszcze "Mad World" z Donnie Darko. oryginalnie kawalek spiewany przez Tears for fears, ale w filmie scoverowany przez kogos, nie pamietam kogo.