-
-
Agnes
A Scanner Darkly - Przez ciemne zwierciadło
film na podstawie utworu Philipa K. Dicka. kręcony przy użyciu nowej techniki. polecam bardzo -
Immaculate
Film nie wszedł do polskich kin więc nawet o nimnie wiedziałem ale ostatnio kumpel mi powiedział że mam obejrzeć koniecznie, i po prostu bomba 'A Scanner Darkly', obsada, muzyka, fabuła (the least to say) niebanalna, no i forma, forma przebija wszystko. oglądać ludzie -
Kłamliwa Świnia.
SCANNER DARKLY
film ciekawy
fabuła ciekawa
sposób przedstawienia ciekawy.
ogolnie.. ciekawy; ] -
-
Michel Michel!
A no i przypomniało mi się, że przecież widziałem jeszcze ostatnio "Przez ciemne zwierciadło". O tym chyba już nie wszyscy słyszeli. Polecam. Naprawdę ciekawy film. Chociażby z innowacyjnej techniki: taśma filmowa przerobiona na animacje. A film o narkotykach i o skutkach ich zażywania. -
Nobody
Super ekstra. Nawet Keanu nie denerwował (a już rola otępiałego po odwyku narkomana była stworzona dla niego :)), Downey i Harrelson świetni. Mocna ósemka. -
Katka
>>Super ekstra. Nawet Keanu nie denerwował (a już rola otępiałego po odwyku narkomana była stworzona dla niego :)), Downey i Harrelson świetni. Mocna ósemka.
TAK. Film ma trochę inny wydźwięk niż książka, ale moim zdaniem jest to bardzo ciekawa interpretacja...
I świetnie wyszła strona wizualna - ta technika imho wprowadza element odrealnienia, jeszcze bardziej zaciera się granica między rzeczywistością a narkotyczną wizją. Jedna z najlepszych adaptacji P.K. Dicka.
>Keanu nie denerwował (a już rola otępiałego po odwyku narkomana była stworzona dla niego
haha jesteś bezlitosny; ))
Aktorsko moim zdaniem mocno się wybija Downey. Rozczarowuje za to Winona, jej postać jest bezbarwna. -
Nobody
Nawet ktoś z tym sympatycznym panem uchwycił scenkę analogiczną do filmu: http://images.hollywoodgrind.com:90...
:DDDD -
joemaster
nie miałem okazji przeczytać książki, ale film generalnie nie jest zły. dobra muzyka, wyszedł ciekawy efekt końcowy. trudno oceniać aktorstwo, Keanu Reeves gra tak jak w każdym filmie. Winona Ryder też słabo. moja ocena to 6,5/10