Film [12750]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Film ma dziś swoją premierę więc zakładam temat. Na dniach pewnie się wybiorę do kina bo wszędzie słychać ochy i achy i lubię tą tematykę.
  • STIG_HELMER

I jak to w końcu będzie nominowane do tego Oskara? Ja też chyba szybko zobaczę, obowiązkowo z całą rodziną ale z innego powodu: rodzice tej kobiety co robiła tutaj zdjęcia, Jolanty Dylewskiej, mieszkają w moim bloku. Już się mój dziadek o ten film mnie dopytywał bo na spacerach spotyka się z nimi i już się mu chwalili że dostała za te zdjęcia "złotą żabę" na Camerimage, czy cuś.

Ja sam bardziej liczę na nowego Smarzowskiego ...
  • Parapet

>Iselor napisał
    bo wszędzie słychać
    >ochy i achy i lubię tą tematykę.

ja nie lubię więc zobaczę jak gdzieś kiedyś w tv puszczą, albo i nie

>Ja sam bardziej liczę na nowego Smarzowskiego ...

chyba nie muszę mówić że ja również; odkąd zrobił furorę na wff bez przerwy natykam się na jakieś zachwyty i moje oczekiwania są ogromne, co nie jest dobre bo się boję że się rozczaruję jak to zwykle w takich razach bywa. ale już nic nie poradzę, proces nakręcania był długotrwały i intensywny :)
  • STAMiNA™

Dziś rano w radiu słyszałem, że ma być lepszy od Listy Shindlera -_-
    Naturalnie na film czekam :>
  • STAMiNA™

Miałem dziś jechać do Lublina na to z rodzicami ale niestety są inne zajęcia. Poczekamy i sobie ściągnięmy z neta :>
  • bapsi

ochy i achy nie powinny nikogo dziwic,wziawszy pdo uwage,ze film jest,primo,o zydach,secundo - zostal zrobiony przez polska zydowke. swoja droga,nie przypominam sobie,by hollandowa kiedykolwiek miala zla prase...

zauwazcie,kolezanki i koledzy,ze jest jakas chora tendencja u pismakow,by wbrew realiom,zachwycac sie polskim kinem - podejrzewam,na zasadzie nakrecania koniunktury,w nadziei,ze za wiekszymi: zainteresowaniem,pieniedzmi etc.,przyjdzie i lepsza jakosc...kiedys :>...
  • DELUR

Film ma bardzo dobrą promocję, już wiadomo, że jest słaby; )
  • STIG_HELMER

heh , wlazłem na grono i mój mózg przeczytał temat jako "Whisperer in Darkness" - aż się podekscytowałem bo od razu pomyślałem że wyciekł do sieci.
  • STIG_HELMER

http://www.tvp.pl/kultura/magazyny-... tygodnik kulturalny. Mówio o w ciemności akurat.
  • STAMiNA™

Znajomi film chwalą.
  • STIG_HELMER

Słuchajcie tego: właśnie znajomy mi powiedział, że napisał recenzje "W ciemności" i redakcja mu ją odrzuciła pod argumentem "recenzja tego filmu powinna wyglądać inaczej". Ekhm.

• bapsi

>STIG_HELMER napisał
    >Słuchajcie tego: właśnie znajomy mi powiedział, że
    >napisał recenzje "W ciemności" i redakcja mu ją
    >odrzuciła pod argumentem "recenzja tego filmu powinna
    >wyglądać inaczej". Ekhm.
    >
    >

hehehe. moze sie spoznil na "prasowy",nie zalapal na ciasteczka i kawe,i stad...zolc rozlala sie po klawiaturze :> [zgadlem?]...
  • STIG_HELMER

Tak musiało byc.
  • bapsi

a serio?...
  • STIG_HELMER

Nie czytałem recenzji, ale fakt mówi sam za siebie i odnosi się do tego co pisałeś kilka postów wyżej i tego o czym kiedyś rozmawialiśmy poruszając temat dziennikarstwa filmowego - a dokładnie czym jest podyktowane to co czytamy już w mediach.

Chyba oczywiste...
  • Anonim

Mój kumpel miał to samo. Dostał maila z odpowiedzią typu "No wiem Pan, tego filmu nie wolno tak słabo oceniać."
  • Parapet

i weź tu się człowieku kieruj recenzjami....a jeszcze niedawno były one dla mnie słowem objawionym, heh
  • Parapet

>bapsi napisał

>zauwazcie,kolezanki i koledzy,ze jest jakas chora tendencja
    >u pismakow,by wbrew realiom,zachwycac sie polskim kinem -
    >podejrzewam,na zasadzie nakrecania koniunktury,w nadziei,ze
    >za wiekszymi: zainteresowaniem,pieniedzmi etc.,przyjdzie i
    >lepsza jakosc...kiedys :>...

ciekawe swoją drogą czy to przyniesie taki efekt...kiedyś :>
  • Anonim

Swoją drogą byłem na "W ciemności". Do "Listy Schindlera" czy "Pianisty" to mu trochę brakuje wg mnie, ale jest bardzo dobrze. Połowa filmu (jeśli nie więcej) rozgrywa się w kanałach więc skojarzenia z wiadomym filmem Wajdy automatycznie mi się nasuwały. Znakomita rola Więckiewicza, (swoją drogą fajnie że są w tym kraju aktorzy, którzy nie są znani z tego że są znani lub że wystąpili w 20 komediach romantycznych). Kingi Preis dawno nie widziałem a tu proszę, także znakomita, choć raczej drugoplanowa rola...

Holland potrafi wgnieść widza w fotel, sprawić by poczuł się zakłopotany, zniesmaczony, wystraszony, potrafi wstrząsnąć gdy stawia problemy natury moralnej. Z całą pewnością nie jest to film dla każdego, ludzie o słabych nerwach, którzy BARDZO silnie przeżywają to co dzieje się na ekranie mogą nie dać czasem rady oglądać.

8/10

A tak na offtopie małym - wybrałem się do studyjnego kina Charlie na ten film. Kilkanaście osób, żadnych pierdzielonych popcornów, miło i przyjemnie. Rzygam już tymi multipleksami.
  • Exit!?

>Holland potrafi wgnieść widza w fotel, sprawić by poczuł
    >się zakłopotany, zniesmaczony, wystraszony, potrafi
    >wstrząsnąć gdy stawia problemy natury moralnej. Z całą
    >pewnością nie jest to film dla każdego, ludzie o słabych
    >nerwach, którzy BARDZO silnie przeżywają to co dzieje
    >się na ekranie mogą nie dać czasem rady oglądać.
    >
    Zgadzam się. Dzisiaj byłem na tym w kinie.. Film bardzo dobry ale dla mnie Kanał lepszy. Mocny i wstrząsający. Leopold Socha jako bohater jest taki bardziej normalny, nie mamy poczucia takiego heroizmu jak np. w serialu Czas Honoru. Więckiewicz, klasa aktor, choć mi w pamięci najbardziej zapadła rola Agnieszki Orzechowskiej. Nie zaluje straconych pieniedzy ale widzialem lepsze w podobnej kategorii. Rowniez daje 8/10

• 1
  • 2