- 1
- 2
-
Anonim
Film ma dziś swoją premierę więc zakładam temat. Na dniach pewnie się wybiorę do kina bo wszędzie słychać ochy i achy i lubię tą tematykę. -
STIG_HELMER
I jak to w końcu będzie nominowane do tego Oskara? Ja też chyba szybko zobaczę, obowiązkowo z całą rodziną ale z innego powodu: rodzice tej kobiety co robiła tutaj zdjęcia, Jolanty Dylewskiej, mieszkają w moim bloku. Już się mój dziadek o ten film mnie dopytywał bo na spacerach spotyka się z nimi i już się mu chwalili że dostała za te zdjęcia "złotą żabę" na Camerimage, czy cuś.
Ja sam bardziej liczę na nowego Smarzowskiego ...
-
Parapet
>Iselor napisał
bo wszędzie słychać
>ochy i achy i lubię tą tematykę.
ja nie lubię więc zobaczę jak gdzieś kiedyś w tv puszczą, albo i nie
>Ja sam bardziej liczę na nowego Smarzowskiego ...
chyba nie muszę mówić że ja również; odkąd zrobił furorę na wff bez przerwy natykam się na jakieś zachwyty i moje oczekiwania są ogromne, co nie jest dobre bo się boję że się rozczaruję jak to zwykle w takich razach bywa. ale już nic nie poradzę, proces nakręcania był długotrwały i intensywny :) -
Dziś rano w radiu słyszałem, że ma być lepszy od Listy Shindlera -_-
Naturalnie na film czekam :> -
-
Miałem dziś jechać do Lublina na to z rodzicami ale niestety są inne zajęcia. Poczekamy i sobie ściągnięmy z neta :>
-
bapsi
ochy i achy nie powinny nikogo dziwic,wziawszy pdo uwage,ze film jest,primo,o zydach,secundo - zostal zrobiony przez polska zydowke. swoja droga,nie przypominam sobie,by hollandowa kiedykolwiek miala zla prase...
zauwazcie,kolezanki i koledzy,ze jest jakas chora tendencja u pismakow,by wbrew realiom,zachwycac sie polskim kinem - podejrzewam,na zasadzie nakrecania koniunktury,w nadziei,ze za wiekszymi: zainteresowaniem,pieniedzmi etc.,przyjdzie i lepsza jakosc...kiedys :>... -
DELUR
-
STIG_HELMER
heh , wlazłem na grono i mój mózg przeczytał temat jako "Whisperer in Darkness" - aż się podekscytowałem bo od razu pomyślałem że wyciekł do sieci. -
STIG_HELMER
http://www.tvp.pl/kultura/magazyny-... tygodnik kulturalny. Mówio o w ciemności akurat. -
-
STIG_HELMER
Słuchajcie tego: właśnie znajomy mi powiedział, że napisał recenzje "W ciemności" i redakcja mu ją odrzuciła pod argumentem "recenzja tego filmu powinna wyglądać inaczej". Ekhm.
-
bapsi
>STIG_HELMER napisał
>Słuchajcie tego: właśnie znajomy mi powiedział, że
>napisał recenzje "W ciemności" i redakcja mu ją
>odrzuciła pod argumentem "recenzja tego filmu powinna
>wyglądać inaczej". Ekhm.
>
>
hehehe. moze sie spoznil na "prasowy",nie zalapal na ciasteczka i kawe,i stad...zolc rozlala sie po klawiaturze :> [zgadlem?]... -
STIG_HELMER
-
bapsi
-
STIG_HELMER
Nie czytałem recenzji, ale fakt mówi sam za siebie i odnosi się do tego co pisałeś kilka postów wyżej i tego o czym kiedyś rozmawialiśmy poruszając temat dziennikarstwa filmowego - a dokładnie czym jest podyktowane to co czytamy już w mediach.
Chyba oczywiste... -
Anonim
Mój kumpel miał to samo. Dostał maila z odpowiedzią typu "No wiem Pan, tego filmu nie wolno tak słabo oceniać." -
Parapet
i weź tu się człowieku kieruj recenzjami....a jeszcze niedawno były one dla mnie słowem objawionym, heh -
Parapet
>bapsi napisał
>zauwazcie,kolezanki i koledzy,ze jest jakas chora tendencja
>u pismakow,by wbrew realiom,zachwycac sie polskim kinem -
>podejrzewam,na zasadzie nakrecania koniunktury,w nadziei,ze
>za wiekszymi: zainteresowaniem,pieniedzmi etc.,przyjdzie i
>lepsza jakosc...kiedys :>...
ciekawe swoją drogą czy to przyniesie taki efekt...kiedyś :> -
Anonim
Swoją drogą byłem na "W ciemności". Do "Listy Schindlera" czy "Pianisty" to mu trochę brakuje wg mnie, ale jest bardzo dobrze. Połowa filmu (jeśli nie więcej) rozgrywa się w kanałach więc skojarzenia z wiadomym filmem Wajdy automatycznie mi się nasuwały. Znakomita rola Więckiewicza, (swoją drogą fajnie że są w tym kraju aktorzy, którzy nie są znani z tego że są znani lub że wystąpili w 20 komediach romantycznych). Kingi Preis dawno nie widziałem a tu proszę, także znakomita, choć raczej drugoplanowa rola...
Holland potrafi wgnieść widza w fotel, sprawić by poczuł się zakłopotany, zniesmaczony, wystraszony, potrafi wstrząsnąć gdy stawia problemy natury moralnej. Z całą pewnością nie jest to film dla każdego, ludzie o słabych nerwach, którzy BARDZO silnie przeżywają to co dzieje się na ekranie mogą nie dać czasem rady oglądać.
8/10
A tak na offtopie małym - wybrałem się do studyjnego kina Charlie na ten film. Kilkanaście osób, żadnych pierdzielonych popcornów, miło i przyjemnie. Rzygam już tymi multipleksami.
-
Exit!?
>Holland potrafi wgnieść widza w fotel, sprawić by poczuł
>się zakłopotany, zniesmaczony, wystraszony, potrafi
>wstrząsnąć gdy stawia problemy natury moralnej. Z całą
>pewnością nie jest to film dla każdego, ludzie o słabych
>nerwach, którzy BARDZO silnie przeżywają to co dzieje
>się na ekranie mogą nie dać czasem rady oglądać.
>
Zgadzam się. Dzisiaj byłem na tym w kinie.. Film bardzo dobry ale dla mnie Kanał lepszy. Mocny i wstrząsający. Leopold Socha jako bohater jest taki bardziej normalny, nie mamy poczucia takiego heroizmu jak np. w serialu Czas Honoru. Więckiewicz, klasa aktor, choć mi w pamięci najbardziej zapadła rola Agnieszki Orzechowskiej. Nie zaluje straconych pieniedzy ale widzialem lepsze w podobnej kategorii. Rowniez daje 8/10
- 1
- 2