Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Parapet

bezpretensjonalny i bardzo ładnie zrobiony. taki powiew świeżości w dzisiejszym kinie, paradoksalnie (w końcu film niemy). do tego ciekawi i nieopatrzeni aktorzy w rolach głównych.

jasne że to nie jest skomplikowana rzecz, ale nie o to się tu rozchodzi i myślę że nikt tego akurat nie oczekuje. no fajny film :)
  • STAMiNA™

Nawet nie podjąłem próby wycieczki do krainy tego filmu :))
  • Parapet

dobrze zrobiłeś, na pewno po 5 minutach by FF poszedł :D
  • Ola

No właśnie, ostatnio widzi się trend kręcenia filmów w starym klimacie. Znalazłam ciekawy artykuł na ten temat.. Pytanie, czy chce się wskrzesić zainteresowanie kinem dawnym czy po prostu widzi się w tym kasę :)
    http://www.portalfilmowy.pl/wydarze...
  • STAMiNA™

Zastanawiałem się jak skomentować ten artykuł ale Heraklit z Efezu służy pomocą :P

Niepodobna wejść dwa razy do tej samej rzeki.

• bapsi

motywacja tworcow nie ma dla mnie,jako odbiorcy,zadnego znaczenia. jedyne,co mnie interesuje,to efekt finalny. jesli dostane dobry film - niechaj bedzie to kolejna wariacja n/t jakiego greckiego mitu czy szekspira,nie dbam o to...

ten heraklit,marcinie,to tak srednio tutaj pasi. no,ale milo,ze przypomniales wieszcza hehe...
  • STAMiNA™

Ja uważam, że należy korzystać z ciągle rozwijającej się technologii. Mnie nie excajtują takie wariacje :>
  • Ola

bapsi, dobrze powiedziane :) poza tym, każdy film trafia do swojego grona odbiorców, widocznie jest sporo fanów kina czarno-białego skoro tak został nagrodzony.
    a ogólnie polecacie? przyznam, że nie miałam okazji go jeszcze zobaczyć :)
  • karniak

ja polecam. :) film mimo bardzo prostej, banalnej wręcz fabuły ma w sobie jakąś magię. wyszedłem z kina oczarowany - to było jak jakaś podróż w czasie, coś niesamowitego. :) no i myślę, że gdybym oglądał go w domu na laptopie, to zrobiłby on na mnie dużo miejsce wrażenie.
  • Parapet

>karniak napisał
    no i myślę, że gdybym oglądał go w
    >domu na laptopie, to zrobiłby on na mnie dużo miejsce
    >wrażenie.

no właśnie, niby Avatar to to nie jest, ale dopiero seans na dużym ekranie pozwala w pełni docenić urodę tego filmu :>
  • bapsi

czy 'artysta' jest 'wydmuszka idiotyczna'?! hm...chyba to obejrze :>...
  • Rysio

dla mnie nędza
  • karniak

>Rysio napisał
    >dla mnie nędza

może rozwiń jakoś swoją wypowiedź? :>
  • bapsi

>karniak napisał
    >>Rysio napisał
    >>dla mnie nędza
    >
    >może rozwiń jakoś swoją wypowiedź? :>

rysio - mistrz syntezy! :>...
  • mała mi

Film magiczny owszem jest, na tle obecnych produkcji formą się wyróżnia, no i jest konsekwentny w swojej konwencji. To, że jest płytki, to pewnie dlatego, by jakoś zmieścić się w konwencji- to jest film niemy, szaleństw nie będzie, no i też jest komercyjny- coby na siebie zarobić. Jean Dujardin jak dla mnie to na Oscara nie zasłużył. Rozumiem, że w film niemy to wyższa poprzeczka, ale jego gra to wiecznie zmarszczone czoło i nienaturalny śmiech.
  • Anonim

No, może nie nędza, ale litości - ta banalna historyjka zanudziła mnie na śmierć...
| |

Grono miłośników filmu, kina, festiwali filmowych i wszystkiego co wiąże się z tą branżą.

Fotki

Miejsca grona (1)