Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .;

Jest sobie grupa kolesi chyba z Rosji. Postanawiają, że będą budować rakiety. Ojciec głównego bohatera jest górnikiem, jak wielu ludzi w tym niewielkim miasteczku. Podczas puszczania rakiet napotykają na wiele "niespodzianek". Raz np. rakieta poleciała w ich stronę lecz schowali się za skarpą, innym razem rakieta wlatuje na teren kopalni, a jeszcze innym spada do lasu na jakiś teren wojskowy. Pewnego razu postanawiają ukraść szynę z torów by przetopić ją na materiał do bud. rakiet. Innym razem podgrzewają wódkę czy spirytus na ogniu i robią z tego paliwo do rakiet. Ostatnia z ich rakiet leci na 1 km, a nauczycielka widzi ją z okna w szpitalu. Film kończy się na tym że mówią kim zostają ci ludzie w przyszłości i główny bohater szkoli pilotów wahadłowców w NASA. (oparty na faktach autentycznych)
  • STAMiNA™

Poszukuję tytułu filmu:

"
    Występuje w nim pewien schizol doktorek chyba w każdym razie dziwny koleś, który steruje takimi mechanicznymi, śmiesznymi, chromowanymi pająkami, które wstrzykiwały ludziom truciznę...

:>

Starszy film gdzieś z pogranicza lat 80/90 może wczesne lata 80te. Może to serial - nie mam pojęcia...

Nie mam żadnego punktu zaczepienia aby coś sensownego znaleźć... :/
  • Anonim

Eee, a od tego nie miał być wątek POSZUKUJĘ/ POTRZEBUJĘ? :)
  • STAMiNA™

Niby tak ale z faktu, że grono film można ten temat potraktować ulgowo - w temacie poszukuje/potrzebuje można pytać się praktycznie o wszystko nawet nie związane z filmem - kwestia oczywiście otwarta temat skasować nie problem :>
  • Anonim

W sumie wątek może się przydać, bo ludzie czasem dają takie właśnie zagadki w tamtym wątku:) No, chyba, że się nie przyjmie.
  • .;

Dzięki że chociaż staracie się mi pomóc:/
  • Magdalenka

>Finch &L*on napisał
    >Dzięki że chociaż staracie się mi pomóc:/

Film, o który pytasz to "October Sky" ("Październikowe niebo" lub "Dosięgnąć kosmosu" - różnie to tłumaczą) z 1999 roku. Bardzo miły film zresztą :)
  • .;

Dzięki bardzo! dwa lata go szukałem:)
  • Magister Lokalna

Mam tytuł na końcu języka, motyw z robotami-pająkami zaczerpnął kiedyś niemiecku zespół Scooter w swoim teledysku. Hehe, nie to żebym była fanką. Tytuł był strasznie pompatyczny coś w stylu " Zagłada świata". Jezu, zaraz się pochlastam, ale daj mi kilka dni i sobie przypomne.
  • Magister Lokalna

Ok, nie dam sobie ręki uciąć ale ten film nazywa się "Runaway" jest z 84 roku i grał w nim Tom Selleck. Chyba o ten Ci chodzilo...
  • Anonim

czesc, kiedys ogladalam nawet dwa razy przez przypadek ten sam film. nie pamietam na jakim kanale, wiem ze w telewizji kablowej. bardzo mi sie podobal, ale nie znam tytulu. opowiadal o o takim rudym chlopcu, ktory zaprzyjaznil sie z jakims drugim. pamietam, ze byly takie smieszne sceny, np ze oni sobie cos do pepka wsadzali jakies kuleczki xD; albo ze ten rudy sie z lusterkiem calowal;P. ten rudy tez byl zakochany w jakiejs tam dziewczynie. pozniej sie z tym przyjacielem poklocil(nie pamietam o co). no i tyle. moze kojarzycie..? bardzo prosze o pomoc, tez bardzo dlugo juz szukam tego filmu:) pozdrawiam:):)
  • STAMiNA™

>Anoia napisała:
    >Ok, nie dam sobie ręki uciąć ale ten film nazywa się
    >"Runaway" jest z 84 roku i grał w nim Tom Selleck. Chyba o
    >ten Ci chodzilo...

Za to kocham internet :>

Dzięki :> to na 99% to:
    http://www.imdb.com/title/tt0088024...
    This was a decent suspense film with a different twist for its day, dealing with robots. The idea has since been copied in a few films.

Here, cops go after runaway robots and after a villain who is trying to steal deadly weapons (gosh, that's original). The special effects are pretty good - especially since this was made over 20 years ago - and I particularly enjoyed watching the heat-seeking bullets fired from the villain's gun. Rock star Gene Simmons, by the way, does a nice job as the bad guy.

As entertaining as this Tom Selleck movie was, it had a B-quality to it with some stupid and predictable dialog. The climactic scenes were very predictable. You just knew certain things were going to happen...and they did. Yet, it was fun to watch and worth one look.
  • STAMiNA™

xD
    http://images.google.pl/images?q=Ru...
    http://www.technovelgy.com/graphics...

Zresztą na plakacie widać tego pająka po pistoletem :>
    http://upload.wikimedia.org/wikiped...

No to na 100% :>
  • Ka.

>KaŚ. napisała:
    >czesc, kiedys ogladalam nawet dwa razy przez przypadek ten
    >sam film. nie pamietam na jakim kanale, wiem ze w telewizji
    >kablowej. bardzo mi sie podobal, ale nie znam tytulu.
    >opowiadal o o takim rudym chlopcu, ktory zaprzyjaznil sie z
    >jakims drugim. pamietam, ze byly takie smieszne sceny, np ze
    >oni sobie cos do pepka wsadzali jakies kuleczki xD; albo ze
    >ten rudy sie z lusterkiem calowal;P. ten rudy tez byl
    >zakochany w jakiejs tam dziewczynie. pozniej sie z tym
    >przyjacielem poklocil(nie pamietam o co). no i tyle. moze
    >kojarzycie..? bardzo prosze o pomoc, tez bardzo dlugo juz
    >szukam tego filmu:) pozdrawiam:):)

mogę się mylić, ale to co piszesz kojarzy mi się z:
    http://www.filmweb.pl/Lloyd+2001+op...

• Anonim

Jeju dziekuje Ci:* tak, tak! o ten film mi chodzilo. dzieki, dzieki, dzieki:D pzdr.; )
  • Anonim

ja tez poszukuje filmiku;] opowiadal o takim kolesiu ktory spotkal dziewczyne w pociagu i sie w niej zakochal ale nie spytal sie ani o imie ani o nr komorki... po jakims czasie postanawia ja odnalezc i rozwiesza ulotki.ta historia zainteresowala sie prasa i napisali o nim artykul. ta dziewczyna postanowila zadzownic( bo na ulotkach byl jego nr;P) koledzy kolesia wymyslili sobie ze beda sie spotykac z laskami ktore dzwonia.. a wiec umowila sie z jednym z nich.po jakims czasie chlopak sie o tym dowiedzial i wrzucila na billboardy ogloszenie z miejscemi godzina spotkania. w ostatecznym momencie przyszla... dla ulatwienia na ulotkach pisalo "dziewczyna z pociagu" a cecha charakterystyczna dziewczyny bylo to ze lubila robic samolociki z papieru....
    film lecial juz ktorys raz w tv... ale nie zapamietalam tytulu.... ktos moze wie??
  • Asia:)

Przystanek miłość....

http://www.osloskop.net/r/17923.htm...
  • Anonim

dzieki wielkie; )
  • Kinia Korchowiec

nie istieje cos takiego jak fakty autentyczne..
  • pozytywna bania

kojarzy ktos w jakim filmie byl wykorzystany kawalek 'Dream on' - chemical brothers?