Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • a

a ja szukam filmu: Na srebrmym globie, Kraina mrozu ,
  • Anonim

i ja sprobuje moze ktos ma...

Poszukuje filmu, ma ktos moze jakos udostepnic ..

film ten to:

"Czyz nie dobija sie koni?" (org. "They Shoot Horses, Don't They?")

Film S. Pollacka z 1969r. z fenomenalna rola Jane Fondy

moze wie ktos gdzie go dostac ?

• J

W polskim internecie istnieją dwa duże serwisy z napisami i jak tam nie ma, to raczej nigdzie nie ma napisów. Sprawdź w tym drugim serwisie, ja znalazłem tam 2 z 3 filmów, które wymieniłeś.
  • Kopczas

potrtzebuje film Szymon Mag..
  • Anonim

i ja mam prośbę ... koleżanka opowiadala mi o filmie który jakis czas temu leciał w telewizji a którego tytułu nie może sobie przypomnieć generalnie akcja działa się w obozie internowanym dla japońskich imigrantów w USA i jeden z tych japończyków walczył o ich prawa w tym obozie... jeżeli ktoś kojarzy film i pamięta tytuł to błagam o odzew ...potrzebuje tego do mojej pracy licencjackiej:(
  • Akeakamai

A ja szukam, uwaga, uwaga:

dobrego programu do edycji wideo/montażu filmu na komputerze. Postanowiłam, że mogę kupić, ale jeśli mam wyłożyć kasę, to chcę, żeby to nie było byle co. A z drugiej strony komputer nie jest najnowszy i nie za mocny, więc szukam programu, który nie zje mi za dużo zasobów.

Co jest lepsze, doradźcie: Pinnacle Studio/Hollywood, Ulead Video studio, Nero Vision czy co? Są jeszcze jakieś różne inne nawet na Allegro, ale co wybrać, żeby nie była tandeta zupełna? Pliiiiizz...
  • STAMiNA™

Pinnacle ma spore doświadczenie na rynku

Ulead video studio jest rekomendowane przez wiele środowisk

Program z pakietu Nero zyskuje zwolenników za prostotę obsługi i funkcjonalność

Adobe Premiere Pro - trudny ale profesjonalny

Windows Movie Maker - banalny, ograniczony ale w pewnych przypadkach niezastąpiony

Polecam ten ostatni na początek :>
    później warto zapoznać się z Ulead

Ale najlepiej zobacz każdy i sama oceń.
  • STAMiNA™

a co do zasobożerności to nie oszukujmy się w obróbce video jest ona duża :>
  • A.A.

A ja poszukuję filmu "Jestem ciekawa w kolorze żółtym" jeśli ktoś ma jakieś "namiary" byłabym wdzięczna:)
  • rozp

>Akeakamai napisała:
    >A ja szukam, uwaga, uwaga:
    >
    >dobrego programu do edycji wideo/montażu filmu na
    >komputerze. Postanowiłam, że mogę kupić, ale jeśli mam
    >wyłożyć kasę, to chcę, żeby to nie było byle co. A z
    >drugiej strony komputer nie jest najnowszy i nie za mocny,
    >więc szukam programu, który nie zje mi za dużo zasobów.
    >
    >Co jest lepsze, doradźcie: Pinnacle Studio/Hollywood, Ulead
    >Video studio, Nero Vision czy co? Są jeszcze jakieś
    >różne inne nawet na Allegro, ale co wybrać, żeby nie
    >była tandeta zupełna? Pliiiiizz...

Polecam Adobe Premiere , jest calkiem łatwy na poczatku, intuicyjnie mozna go ogarnąć, oczywiscie jesli sie wczesniej mialo jakas stycznoac z softwarem tego typu.
    Poza tym probowalem Sony Vegas i bardzo mi sie podoba, duuuzo mozliwosci.
    Jest tez taki , darmowy jesli sie nie myle , program Virtual Dub.Taka podstawka do podstawowych czynnosci.Maly i niezawodny.
    Zajrzyj na grono VJ albo na forum TripZone.
  • Anonim

Ja używam Ulead VideoStudio 8 i jestem zadowolony... Tylko jedna rzecz mi się nie podoba, a mianowicie w xvid źle podkłada audio pod video... koleś rusza ustami, a po ok 1 s. słyszy się jego głos... ogólnie programik jest spoko. Xvid'a załatwiam nero vision - zmontuje filmik, doda menu, a na koniec go wypali... jak dla mnie jest świetny.
  • Anonim

a ja szukam str www z adresami mailowymi badz pocztowymi polskich aktorek :D któs może ma tak str?
  • j.

poszukuję wszelkich informacji o filmie z 45 r.
    pt. "DZIENNIK DLA TYMOTEUSZA"
    będę wdzięczna za wszelkie dane....
  • STAMiNA™

>Malenta napisał
    >hello, szukam serialu twin peaks. ktos wie skąd
    >ściągnąć lub gdzie kupić ? pzdr

osloskop albo osolek - generalnie eMule
  • Mateusz

Ja poszukuję tytułu filmu. O co w nim chodzi mniej więcej wiem, ale zapomniałem tytułu a jest mi trochę pilnie potrzebny; )

Chodzi o wizję końca świata. Na świecie zaczynają pokazywać się znaki zwiastujące właśnie koniec świata. Ostatecznie matka ma urodzić dziecko i jeśli ono się urodzi to świat zostanie ocalony - coś w tym stylu. Matka poświęca swoje życie i rodzi dziecko. Coś było z pieczęciami, ale to chyba nie "Siódma pieczęć" Z góry dziękuję za pomoc.
  • Mateusz

Chyba nie, tam był motyw księgi i otwierania kolejnych pieczęci, coś w tym stylu.
  • Mateusz

>-=STAMiNA=- napisał
    >>Mateusz napisał
    >>>ORBITAL napisał
    >>>dziewiąte wrota. z jonnym deepem i izabell seiger. film
    >>>polanskiego romana
    >>
    >>To nie to, pamiętam ten film z TV.
    >
    >Co to nie to:
    >
    > http://www.filmweb.pl/Film?id=10682

Właśnie nie :/ Ten film widziałem w TV (przynajmniej jakiś fragment) - pamiętam, że było w nim o kolekcjonerach starych książek itd. I to właśnie nie to :/

Tam było coś takiego, że otwierały się kolejne pieczęci (księżyc np. staje się czerwony), jakiś ksiądz czy brat zakonny to badał i doszedł do wniosku, że zbliża się koniec świata. Wybawieniem miały się stać narodziny dziecka czy coś takiego. No i matka poświęca się - rodząc dziecko umiera, świat zostaje ocalony.

Osoba, u której to oglądałem mówi, że to ,,Siódma pieczęć". Ale czytałem fragment recenzji, ale to jest o jakimś rycerzu wracającym z Wyprawy Krzyżowej.
  • Mateusz

A może są dwie "Siódme pieczęci"? (;
  • shaker

będzie ciężko...

poszukuję tytułu filmu, który był wyświetlany w tv jakieś 10-12 lat temu - akcja toczyła się bodajże w klinice dla osób/par mających problemy ze współżyciem, opiekował się nimi lekarz, którego cechą charakterystyczną był srebrny lub złoty fallus podwieszony na łańcuszku, a jego nazwisko - to kolejny trop - Dr Zuckerbrot (tak je zapamiętałem); przednia komedia niestety więcej szczegółów nie pamiętam :/
  • Dominique +++

hmm widziałam podobny erotyk o zabarwieniu komediowym, ale chyba ci nie pomogę:)

być może ktoś z Was dysponuje filmami dokumentalnymi o RWANDZIE??
| |

Grono miłośników filmu, kina, festiwali filmowych i wszystkiego co wiąże się z tą branżą.

Fotki

Miejsca grona (1)