-
a
-
Anonim
i ja sprobuje moze ktos ma...
Poszukuje filmu, ma ktos moze jakos udostepnic ..
film ten to:
"Czyz nie dobija sie koni?" (org. "They Shoot Horses, Don't They?")
Film S. Pollacka z 1969r. z fenomenalna rola Jane Fondy
moze wie ktos gdzie go dostac ?
-
J
W polskim internecie istnieją dwa duże serwisy z napisami i jak tam nie ma, to raczej nigdzie nie ma napisów. Sprawdź w tym drugim serwisie, ja znalazłem tam 2 z 3 filmów, które wymieniłeś. -
Kopczas
-
-
Anonim
i ja mam prośbę ... koleżanka opowiadala mi o filmie który jakis czas temu leciał w telewizji a którego tytułu nie może sobie przypomnieć generalnie akcja działa się w obozie internowanym dla japońskich imigrantów w USA i jeden z tych japończyków walczył o ich prawa w tym obozie... jeżeli ktoś kojarzy film i pamięta tytuł to błagam o odzew ...potrzebuje tego do mojej pracy licencjackiej:( -
Akeakamai
A ja szukam, uwaga, uwaga:
dobrego programu do edycji wideo/montażu filmu na komputerze. Postanowiłam, że mogę kupić, ale jeśli mam wyłożyć kasę, to chcę, żeby to nie było byle co. A z drugiej strony komputer nie jest najnowszy i nie za mocny, więc szukam programu, który nie zje mi za dużo zasobów.
Co jest lepsze, doradźcie: Pinnacle Studio/Hollywood, Ulead Video studio, Nero Vision czy co? Są jeszcze jakieś różne inne nawet na Allegro, ale co wybrać, żeby nie była tandeta zupełna? Pliiiiizz... -
Pinnacle ma spore doświadczenie na rynku
Ulead video studio jest rekomendowane przez wiele środowisk
Program z pakietu Nero zyskuje zwolenników za prostotę obsługi i funkcjonalność
Adobe Premiere Pro - trudny ale profesjonalny
Windows Movie Maker - banalny, ograniczony ale w pewnych przypadkach niezastąpiony
Polecam ten ostatni na początek :>
później warto zapoznać się z Ulead
Ale najlepiej zobacz każdy i sama oceń.
-
a co do zasobożerności to nie oszukujmy się w obróbce video jest ona duża :>
-
A.A.
A ja poszukuję filmu "Jestem ciekawa w kolorze żółtym" jeśli ktoś ma jakieś "namiary" byłabym wdzięczna:) -
rozp
>Akeakamai napisała:
>A ja szukam, uwaga, uwaga:
>
>dobrego programu do edycji wideo/montażu filmu na
>komputerze. Postanowiłam, że mogę kupić, ale jeśli mam
>wyłożyć kasę, to chcę, żeby to nie było byle co. A z
>drugiej strony komputer nie jest najnowszy i nie za mocny,
>więc szukam programu, który nie zje mi za dużo zasobów.
>
>Co jest lepsze, doradźcie: Pinnacle Studio/Hollywood, Ulead
>Video studio, Nero Vision czy co? Są jeszcze jakieś
>różne inne nawet na Allegro, ale co wybrać, żeby nie
>była tandeta zupełna? Pliiiiizz...
Polecam Adobe Premiere , jest calkiem łatwy na poczatku, intuicyjnie mozna go ogarnąć, oczywiscie jesli sie wczesniej mialo jakas stycznoac z softwarem tego typu.
Poza tym probowalem Sony Vegas i bardzo mi sie podoba, duuuzo mozliwosci.
Jest tez taki , darmowy jesli sie nie myle , program Virtual Dub.Taka podstawka do podstawowych czynnosci.Maly i niezawodny.
Zajrzyj na grono VJ albo na forum TripZone.
-
Anonim
Ja używam Ulead VideoStudio 8 i jestem zadowolony... Tylko jedna rzecz mi się nie podoba, a mianowicie w xvid źle podkłada audio pod video... koleś rusza ustami, a po ok 1 s. słyszy się jego głos... ogólnie programik jest spoko. Xvid'a załatwiam nero vision - zmontuje filmik, doda menu, a na koniec go wypali... jak dla mnie jest świetny. -
Anonim
a ja szukam str www z adresami mailowymi badz pocztowymi polskich aktorek :D któs może ma tak str? -
j.
poszukuję wszelkich informacji o filmie z 45 r.
pt. "DZIENNIK DLA TYMOTEUSZA"
będę wdzięczna za wszelkie dane.... -
>Malenta napisał
>hello, szukam serialu twin peaks. ktos wie skąd
>ściągnąć lub gdzie kupić ? pzdr
osloskop albo osolek - generalnie eMule -
Mateusz
Ja poszukuję tytułu filmu. O co w nim chodzi mniej więcej wiem, ale zapomniałem tytułu a jest mi trochę pilnie potrzebny; )
Chodzi o wizję końca świata. Na świecie zaczynają pokazywać się znaki zwiastujące właśnie koniec świata. Ostatecznie matka ma urodzić dziecko i jeśli ono się urodzi to świat zostanie ocalony - coś w tym stylu. Matka poświęca swoje życie i rodzi dziecko. Coś było z pieczęciami, ale to chyba nie "Siódma pieczęć" Z góry dziękuję za pomoc. -
Mateusz
Chyba nie, tam był motyw księgi i otwierania kolejnych pieczęci, coś w tym stylu. -
Mateusz
>-=STAMiNA=- napisał
>>Mateusz napisał
>>>ORBITAL napisał
>>>dziewiąte wrota. z jonnym deepem i izabell seiger. film
>>>polanskiego romana
>>
>>To nie to, pamiętam ten film z TV.
>
>Co to nie to:
>
> http://www.filmweb.pl/Film?id=10682
Właśnie nie :/ Ten film widziałem w TV (przynajmniej jakiś fragment) - pamiętam, że było w nim o kolekcjonerach starych książek itd. I to właśnie nie to :/
Tam było coś takiego, że otwierały się kolejne pieczęci (księżyc np. staje się czerwony), jakiś ksiądz czy brat zakonny to badał i doszedł do wniosku, że zbliża się koniec świata. Wybawieniem miały się stać narodziny dziecka czy coś takiego. No i matka poświęca się - rodząc dziecko umiera, świat zostaje ocalony.
Osoba, u której to oglądałem mówi, że to ,,Siódma pieczęć". Ale czytałem fragment recenzji, ale to jest o jakimś rycerzu wracającym z Wyprawy Krzyżowej. -
Mateusz
-
shaker
będzie ciężko...
poszukuję tytułu filmu, który był wyświetlany w tv jakieś 10-12 lat temu - akcja toczyła się bodajże w klinice dla osób/par mających problemy ze współżyciem, opiekował się nimi lekarz, którego cechą charakterystyczną był srebrny lub złoty fallus podwieszony na łańcuszku, a jego nazwisko - to kolejny trop - Dr Zuckerbrot (tak je zapamiętałem); przednia komedia niestety więcej szczegółów nie pamiętam :/ -
Dominique +++
hmm widziałam podobny erotyk o zabarwieniu komediowym, ale chyba ci nie pomogę:)
być może ktoś z Was dysponuje filmami dokumentalnymi o RWANDZIE??