Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • >>>Melmi<<<

Jakie lubicie stare filmy?
  • zielarka

moje pierwsze skojarzenie to "Przeminelo z wiatrem" I'm lovin it :D
  • dood.pl

"Nosferatu" jest zawżdy klimatyczny :]
  • agent D081

ja widzialem tylko tego nowszego "Nosferatu" (Herzoga), z lat 70-tych, a "Nosferatu" Muncha (czy jak tam ten pan się nazywa) dopiero będę miał; ale fajny to on był
  • Tomek:)

Stare..?? mam nadzieje ze produkcje z lat 50-70 sie łapia :-)

Lubie stare cz-b polskie filmy pierwszy jaki mi przychodzi na myśl to "Szklana góra' ..o przypomniało mi się jeszcze "wakacje z duchami" i "podróz za jeden uśmiech"...dobre wakacyjne komedie
  • Julka

Przeminęło z wiatrem
    Wichrowe wzgórza
  • agent D081

pies andaluzyjski
  • Julka

ja też lubię polskie stare filmy, zwłaszcza kultowego Misia, Rejs, Vabank, trylogię o Kargulach i Pawlakach
  • juler

"arszenik i stare koronki" to jedna z moich ulubionych komedii. Cary Grant jest przezabawny:)
  • , .

Jatam lubie nawet starsze :) np. "brzdąc" czy "dyktator"nawet nie wiem czy to widzieliście :):)
  • Satan Claus xxx

"Ludzie wychodzący z fabryki"
  • Julka

kiedyś leciały fajne filmy w serii W starym kinie zawsze w niedzielę w południe
  • agent D081

potem to chyba na piatki przeniesli
  • juler

ja sporo starych filmow widzialam na tcm. w ogole lubie ten program:)
  • Robert

"Przyjęcie na dziesięć osób plus trzy" - rewelka !!!
    super polska komedia z Maklakiewiczem :) piosenka z czolowki - kosmos :D:D:D
  • >>>Melmi<<<

Mój ukochany film to "Pół zartem pół serio". Nie zapomniane tango Lemona;)
  • Anonim

Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie mógłbym znaleźć "Metropolis", film z lat 20. Na kaazie można spotkać ale jeszcze nigdy mi sie nie zaczelo sciagac. Podobno produkcja niesamowita i niespotykanie klimatyczna....a może ktoś oglądał?
  • Dr. Tere-fere-QQ

Szczerze mówiac, czasem wole stare filmy niz nowe szmiry, ktore nie daja czasu na myślenie. genialna jest po mojemu "Parszywa dwunastka", "Pancernik Potiomkin", "Gabinet dr. Moreue", a z nowszych jestem fanem "Ben Hura", "planety Małp" i "Lokatora" polańskiego.
  • Dr. Tere-fere-QQ

stary. mam na płytce i sciagnałem takim programem troche egzotycznym Sharezza 2.1 z ed2k. Oczywiscie chodzi o Fritza langa film?? ryjacy fiolm, ale widac, ze kazdy, kto powaznie kombinował z filmami SF musiał bazowac na tym obrazie.
  • Julka

pół żartem pól serio to świetny film
| |

Grono miłośników filmu, kina, festiwali filmowych i wszystkiego co wiąże się z tą branżą.

Fotki

Miejsca grona (1)