-
Anonim
Czy sa takie? Jesli tak, to dlaczego ciagle do nich wracacie? Tak mi sie skojarzylo po wczorajszym Apollo 13 w TV. Widzialam go wczoraj po raz 5 chyba i ciagle mi malo :) To jeden z filmow, ktory uwielbiam ogladac. Nie wiem... Moze ze wzgledu na ten ksiezyc, na ktory nigdy nie dotarli? A moze to ze wzgledu na wspanialych aktorow? Moj Kevin ukochany... I Tom tez :D Ech... :) -
Anonim
Top Gun, Night of Roxbury, Young Guns 1 i 2, Matrix, Days of Thunder, Wiecznego Studenta, Ostrą Jazde oj bylo ich troche i pamiec szwankuje -
Anonim
-
Grono.Net
-
-
karalajna
-
!!!gosz!!!
american beauty- z 6 razy
czemu? bo zawsze odkrywam w nim cos nowego, bo pozwala mi czuc sie cudownie i miec ochote na zycie -
anti-crisis boy
dużo mam takich filmów,m.in. AMERICAN BEAUTY,trylogię Tolkiena,GODZINY,CHICAGO,NIEBE ZPIECZNE ZWIĄZKI,TAŃCZĄC W CIEMNOŚCIACH i wiele wiele others -
Grzesiek R.
"Tańczący z wilkami", "Ostatni Mohikanin" - lubię filmy o dzikim zachodzie i indianach.
Dlaczego? Podoba mi się sposób życia rdzennych mieszkańców Ameryki. W zgodzie z naturą, z silnymi więzami rodzinnymi, w poszanowaniu przodków i wzajemnym szacunku.
Te filmy w odróżnieniu do westernów, gdzie indianin przedstawiony jest jak dziki zwierz żądny krwi, pokazują kulturę i obyczaje indian.
"Miś", "Nie ma róży bez ognia", "Nie lubię poniedziałku", "Seksmisja" - napewno skrytykujecie mnie za ten wybór bo nie ma nic bardziej sztampowego. Ale lubie te filmy za teksty i za to, że zawsze mnie rozśmieszą...
Pozdrawiam -
Anonim
leon zawodowiec...fuks...mlode wilki...american beauty...siedem...adwokat diabla....american pie... -
Anonim
american history x okolo 10 razy:]
niezastapieni "przyjaciele":)) ogladam to zawsze na poprawe humoru:) i nie tylko :D
"bylismy zolnierzami" okolo 6 razy
trylogia LOTR chyba z 7 razy kazda czesc:)
z reguly robimy sobie maraton:) i ogladamy wszystkie czesci na raz:) a ze mam wersje rezyserska to zajmuje nam to cala noc:)
"25 godzina" sentyment do Edwarda Nortona i Spike Lee:)
ale sa filmy ktorych mimo ze sa rewelacyjne nie da sie ogladac ponownie...
takim filmem jest na przyklad "zycie david'a gale'a z Kevinem Spacy, do ktorego rowniez mam slabosc:D
film jest tak zaskakujacy ze gdy ogladalam ostatnie minuty filmu siedzialam jak na szpilkach....nie wierzylam ze tak walsnie sie skonczyl... do ostatniej chwili nie wiedzialam jak sie skonczy...takie filmy powinni robic i takie filmy sa najlepsze:)
i to wlasnie czyni go jednorazowym....
21 gramow z seanem pennem tez ogladalam kilka razy i zawsze odkrywalam cos nowego:)
tak samo bylo z mullholland drive mimo ze filmy lyncha nie posiadaja zadnego watku:)) ale i tak gdy to ogladam dowiaduje sie lub dostrzegam motywy ktorych wczesniej nie widzialam...
moglabym wymieniac takich filmow mase, brakloby mi strony do napisania dlaczego ogladam filmy po kilka razy... w sumei nie dlatego ze w danym filmie gra moj ukochany aktor ale dlatego zeby z reguly lepiej zrozumiec film....
requiem dla snu..... to widzialam tez z miliard razy:)
ale ludzie zapominaja o takich kultowych filmach jak : rejs, mis, rozmowy kontrolowane, poszukiwany poszukiwana...
czy jest ktos kto tego nie widzial???
kto nie zna hasla: "babciu ja bede za Heroda,
jestes za mlody na heroda,
a co Herod nigdy nie byl mlody???"
hehehe
-
Anonim
Pulp Fiction. zdecydowanie. wiecie że w walizce była podobno dusza Marcelusa ? -
Anonim
Snatch... Fight Club... kiedyś wiele razy obejrzałam 3some... (może znowu?) The Commitments (ze względu na muzę)... Hmmm.. jeszcze kilka bym znalazła... -
tiruriru_tralala
Czekolada, Dziewczyna z Perłą, Bridget Jones [ wiem, że głupie, ale za to jak humor poprawia :D ] , Piraci z Karaibow, Trylogia Tolkiena, Blair Witch Project - bo za każdym razem probuje doszukać sie czegoś nowego, i Matrix..ale tylko 1 część. -
amber is the color of my energy
oczywiscie pulp fiction, ghost dog,garden state, nigdy w zyciu, love actually, obie czescie bridget jones:)
-
Anonim
-
Grono.Net
requiem for a dream, chicago, dwa tygodnie na miłość, adwokat diabła, wywiad z wampirem, kevin sam w domu, matrix... sporo tego :> -
petrol
requiem for a dream - stracilem rachube po 10
trainspotting
chlopaki nie placza - o matko, z 300 razy az do obrzydzenia buehhh...
i wiele, wiele, wiele innych... -
-
i jeszcze nienawisc....duzo tego, pewnie jeszcze z 50razy sie wpisze:) -
Grono.Net
fight club!! romeo must die!! poza tym: ocean's eleven...good will hunting...se7en...the boondock saints...sleepers...meet joe black...no i oczywiście chłopaki nie płaczą; ) jest jeszcze many many more filmów, które oglądałam "tysiące" razy...za dużo by gadać; )