Film polski [221]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nekwan

Dla mnie świetny film, ma niepowtarzalny, poetycki klimat pomimo banalności i pozornej naiwności fabuły. Jest w nim trochę z Kieślowskiego,ta atmosfera magicznej tajemnicy, do tego fenomenalne aktorstwo i odpowiednio dozowana dawka humoru.. Ciekaw jestem waszych opinii :P
  • Daria

A mi się niespodobał. Nielubię "bajeczek".
  • P

mnie tez sie nie podobal...strasznie banalna tresc, akcja z "zapachem milosci" byla juz w kilku filmach,przewidywalny,bardzo wkurzajacy motyw "i co sie dziwisz?"i ten Linda w roli lowelasach calkowicie odpada...jedynie co ratuje ten film to rola Gajosa...
  • marta j

Gajos genialny jak zawsze, fakt że bajeczka ale taki wlasnie jest Kolski, kazdy jego film balansuje na pograniczu rzeczywistosci i swiata nadprzyrodzonego. Przyznaje jednak ze we wczesniejszych filmach ("Jancio Wodnik", "Grajacy z talerza" czy "Pograbek") bylo wiecej takiej subtelnej niepowtarzalnej "kolskiej" atmosfery, w "Jasminum" rzeczywiscie zalecialo troche "holyłódzkim" stylem, począwszy na samych motywach a na podkolorowanych zdjęciach kończąć.
  • Anonim

ale ten film nie balansuje
    on jest po prostu takie sobie żeby nie powiedzieć mierny
    wielkie kino tutaj nie wchodzi w grę
    dlatego moznajedynie powiedzieć, że dobry film
    wśród wielu słabych superprodukcji
  • Anonim

nie przebrnęłam , zamysł ciekwy, ale niestety nie udało się przekazać nic ze zmysłowości mistyki, cały film to jeden wielki suchar
    tylko dziecko nie działało mi na nerwy, wiadomo.... bo dziecko samo w sobie posiada pewną dozę naturalności.
    szkoda
  • jot.jot

A ja byłam zachwycona. Widziałam dwa razy. Piękny, delikatny, zmysłowy, zabawny i urzekający. Zresztą - Kolski to jeden z najlepszych współczesnych polskich reżyserów. Mnie tylko czasem Kolska denerwuje, ale ja muza to muza...
  • Anonim

Film podobał mi się bardzo. Przede wszystkim zachwycił mnie pan Janusz Gajos jako 'Zdrówko'. Niepowtarzalny klimat mimo troszkę banalnej fabuły. Ale aktorstwo fenomenalne. Nie spodobał mi się tylko Linda;/ Wyrzuciłabym w ogóle jego wątek.
  • Matysiak

no ja zachwycona nie jestem. ale jednak odbija sie od tego naszego krajowego gowna z lat ostatnich
| |

W roku 1908 ma miejsce w Warszawie premiera "Antosia". W okresie międzywojennym obserwujemy rozkwit...

Fotki

Miejsca grona (0)