- 1
- 2
-
Majka
chcialabym sie dowiedziec jak to jest z ta filologia klasyczna. Lacina/ starogreka zbyt ciekawie nie wygladaja, moze jednak jest na tych studiach cos jest warte polecenia? Czy moze tez nalezy unikac tej filologii jak ognia? -
Dlaczego nie wyglądają ciekawie? A miałaś z tymi językami już jakikolwiek kontakt, by wydawać opinię o ich ciekawości bądź nieciekawości? Rzeczy wartych polecenia jest sporo. Same studia są bardzo ciekawe i rozwijające. Każdego interesuje co innego. Napisz, co Cię interesuje, a napiszę Ci, co u nas znajdziesz.
-
Kinga - zawieruszyła się
jeśli z góry założysz, że nie masz serca ani do łaciny, ani do greki (choćby do jednego z tych języków) - lepiej unikaj fk jak ognia, bo języki to absolutna podstawa - to jest filologia.
Jeśli polubisz któryś z tych języków, a przy tym cenisz sobie wiedzę humanistyczną - startuj;>. To bardzo wartościowe studia.
-
Majka
Hola, hola :) nie to, ze z gory zakladam ze lacina i starogreka sa okropne. Jedyna stycznosc jaka z nimi mialam to ta kiedy znajomi z klasy rownoleglej ktora miala lacine posiadala ciagle sie z nia meczyli, a poza tym dochodza stereotypy; ) Generalnie jesli chodzi o zainteresowania to jak najbardziej literatura i sztuka mniej historia - o niej z ciekawoscia slucham, ale jesli chodzi o nauke to nie jestem w tym najlepsza.
I pytanie glowne czy fk ma duzo wspolnego z filologia polska? -
-
Anonim
nie ma wiele wspólnego, ale wciąż jest to FILOLOGIA a nie KULTUROZNAWSTWO, co skutkuje tym, że zarys kultury prowadzony jest wyjątkowo beznadziejnie, nie ma wyjazdów naukowych, literatura prowadzona jest przez niektórych dobrze, przez niektórych źle, na antropologię kultury trzeba czekać do 5 roku. całe szczęście historia stoi na dobrym poziomie. -
Bo.
Wee-hee, zapowiada się c'ekawie. Dobrze, oddychamy, wracamy na ziemię - czy są tu więc jakikolwiek inne przedmioty warte uwagi poza łaciną i starogreką? :o -
Mafiozek
tak, studia sa ynterdysciplinarne; p, liże sie wszystkiego po trosze. -
Bo.
Hm hm, zna ktoś progi punktowe z zeszłego roku? Fakt, że mając średnią powyżej 90 % NIE WLICZAJĄC W TO JĘZYKA POLSKIEGO KTÓRY JEST BŁĘDEM W SYSTEMIE mam ok. 60 % wymaganych punktów nie nastraja najbardziej optymistycznie, ale może ktoś wie coś więcej? -
-
Bo.
Żarty się Ciebie trzymają.
A, jednak mam ok. 20 pkt rekrutacyjnych więcej jak się okazuje. -
-
Bo.
Jeżeli to był jeden z tych słynnych hermetycznych filologicznych in-joków, to go nie załapałam.
Myślałam, że na klasyczną biorą ludzi z łapanki. A tu proszę, prawie tyle chętnych co na zarządzanie na AON-ie jak się okazuje. -
Z łapanki nikogo nie bierzemy, bo się potem wykruszacie, gdy nie minie pierwszy semestr lub rok. To jest kierunek dla ludzi, którzy są pewni tego, że chcą to studiować. In-joke to nie był, gdyż brak mi poczucia humoru.
-
Bo.
Wiem wiem o tym, dlatego nie od parady prawie zaliczyłam finał olimpiady, i też znam przypadek kolegi który po pierwszym roku wyemigrował do branży erotycznej bodajże. No nic, postudiujemy zobaczymy. -
Asia
Hej!
Nie chcę robić bałaganu przez zakładanie kolejnego wątku. Jestem z innej filologii i dostałam się właśnie na równoległą filologię klasyczną. Niestety na stronie http://www.ifk.uw.edu.pl/ jakoś nie mogłam się doszukać informacji o niezbędnych dokumentach. Na IRK-u również nic nie napisali oprócz tego, gdzie i kiedy dokumenty należy złożyć. Czy może ktoś wie, jakie są potrzebne do złożenia wraz z podaniem? Aa i pewnie - jak mniemam - już nie muszę płacić za legitymację, skoro mam już jedną (z UW)? Dzięki wielkie za pomoc. -
Μάγδα
do branży erotycznej? a w jakim charakterze i z którego roku ten kolega?:> -
Bo.
-
Asia
>Asia napisała:
>Hej!
>
>Nie chcę robić bałaganu przez zakładanie kolejnego
>wątku. Jestem z innej filologii i dostałam się właśnie
>na równoległą filologię klasyczną. Niestety na stronie
> http://www.ifk.uw.edu.pl/ jakoś nie mogłam się doszukać
>informacji o niezbędnych dokumentach. Na IRK-u również
>nic nie napisali oprócz tego, gdzie i kiedy dokumenty
>należy złożyć. Czy może ktoś wie, jakie są potrzebne
>do złożenia wraz z podaniem? Aa i pewnie - jak mniemam -
>już nie muszę płacić za legitymację, skoro mam już
>jedną (z UW)? Dzięki wielkie za pomoc.
Powyższe pytania są już nieaktualne. Byłam dzisiaj na wydziale u komisji i wszystkiego się dowiedziałam. Także już wszystkie formalności załatwiłam i jestem od dzisiaj z Wami. :) -
Kamiloo ...
czy ktoś już składał papiery?albo zrezygnował?:)dziwna cisza tutaj panuję -
Bo.
- 1
- 2