filologia klasyczna na uw rządz [163]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kamiloo ...

ma to swój urok; D,czy ktoś ze studentów był by tak uprzejmy i wyjaśnił mi czy w ramach
    zajęć w Instytucie można od I roku uczyć się języka włoskiego i nowogreckiego?z góry dziękuję za pomoc.
  • Innuendo

To zajęcia dedykowane 3 rokowi, ale chętnej osoby nie wypędzą :) Wszystkich nowych studentów witamy. Oficjalne grono filologii klasycznej:
    http://grono.net/chat/#philologusy-...
  • Kamiloo ...

dziękuję za link:),
  • Asia

Z pewnością ja skorzystam z włoskiego. Zastanawia mnie tylko na jakich poziomach (pomijając podstawowy) odbywają się zajęcia?
  • Innuendo

Jest też grupa dla kontynuujących naukę. Także myślę, że uda dopasować Ci się poziom do umiejętności.
  • Asia

Świetnie! Dziękuję za tę informację.
  • Ruda Śliwka.

ja już złożyłam i też się dziwię, że jakos nikt o tym nie pisał wcześniej. Pozostaje mi teraz pytanie: co dalej? na jakie zajęcia się zapisywać? ktos pomoże? doradzi? byłabym tak bardzo ogromnie wdzięczna...
  • nomen nominandum

a jakie zajęcia masz do wyboru?
  • Gładzior

starogreka i lacina są obowiązkowe?

Czy mozna wybrac ktores z nich?
  • Innuendo

Obowiązkowe.
  • Μάγδα

>Innuendo napisała:
    >Obowiązkowe.

kto by się spodziewał:D
  • Innuendo

W razie pytań, piszcie :)
  • Ruda Śliwka.

a jak to jest z grupą Z z łaciny? chodzi mi o poziom, od którego się 'startuje", że się tak wyraże. Zapisałam sie do z i teraz mam jakiś niepokój wewnętrzny, że nie dam rady x_X
  • Innuendo

"Z" ma fajnego wykładowcę. Poziom jest dopasowany do tego, co studenci przychodzący z liceum potrafią. Bo niestety, łacina łacinie w szkole nierówna. Zawsze można przenieść się do grupy początkującej.
  • Anonim

Witam,
    zwracam się z zapytaniem, gdyż ta kwestia od dłuższego czasu mnie trapi;
    mianowicie czy mozna powtarzać pierwszy rok studiów?
  • Innuendo

Na filologii klasycznej nie. W zasadzie jedynie na wybranych kierunkach można. To oczywiście jeszcze zależy, dlaczego 1 rok jest powtarzany, bo jeśli wynika to z problemów zdrowotnych, czy jakiś wypadek losowy etc, to można.
  • Anonim

depresja potwierdzona przez lekarza?
  • Innuendo

Tak. Dostaniesz wsteczny urlop zdrowotny. Dla potwierdzenia możesz się zgłosić do BONu i pokazać kobietom to, co lekarz Ci wystawił, wtedy wypiszą Ci pismo do dyrektora ds.
| |

hej hej wszystkim zbłąkanym duszom, które znalazły się na tym cudownym kierunku:) postanowiłam...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)