-
Kamiloo ...
ma to swój urok; D,czy ktoś ze studentów był by tak uprzejmy i wyjaśnił mi czy w ramach
zajęć w Instytucie można od I roku uczyć się języka włoskiego i nowogreckiego?z góry dziękuję za pomoc. -
To zajęcia dedykowane 3 rokowi, ale chętnej osoby nie wypędzą :) Wszystkich nowych studentów witamy. Oficjalne grono filologii klasycznej:
http://grono.net/chat/#philologusy-... -
Kamiloo ...
-
Asia
Z pewnością ja skorzystam z włoskiego. Zastanawia mnie tylko na jakich poziomach (pomijając podstawowy) odbywają się zajęcia? -
-
Jest też grupa dla kontynuujących naukę. Także myślę, że uda dopasować Ci się poziom do umiejętności.
-
Asia
-
Ruda Śliwka.
ja już złożyłam i też się dziwię, że jakos nikt o tym nie pisał wcześniej. Pozostaje mi teraz pytanie: co dalej? na jakie zajęcia się zapisywać? ktos pomoże? doradzi? byłabym tak bardzo ogromnie wdzięczna... -
nomen nominandum
-
Gładzior
-
-
Μάγδα
-
-
Ruda Śliwka.
a jak to jest z grupą Z z łaciny? chodzi mi o poziom, od którego się 'startuje", że się tak wyraże. Zapisałam sie do z i teraz mam jakiś niepokój wewnętrzny, że nie dam rady x_X -
"Z" ma fajnego wykładowcę. Poziom jest dopasowany do tego, co studenci przychodzący z liceum potrafią. Bo niestety, łacina łacinie w szkole nierówna. Zawsze można przenieść się do grupy początkującej.
-
Anonim
Witam,
zwracam się z zapytaniem, gdyż ta kwestia od dłuższego czasu mnie trapi;
mianowicie czy mozna powtarzać pierwszy rok studiów?
-
Na filologii klasycznej nie. W zasadzie jedynie na wybranych kierunkach można. To oczywiście jeszcze zależy, dlaczego 1 rok jest powtarzany, bo jeśli wynika to z problemów zdrowotnych, czy jakiś wypadek losowy etc, to można.
-
Anonim
-
Tak. Dostaniesz wsteczny urlop zdrowotny. Dla potwierdzenia możesz się zgłosić do BONu i pokazać kobietom to, co lekarz Ci wystawił, wtedy wypiszą Ci pismo do dyrektora ds.