-
Anonim
czy ktoś kompetentny mógłby mi powiedzieć jak w końcu jest z seminariami? słyszałam, że trzeba wybrać po jednym: jedno greckie, drugie łacińskie, ale czy to samo prawo wyboru dotyczy seminarium neołacińskiego? a pytam się już teraz, bo muszę ułożyć sobie plan w usosie, więc nie jest to karygodna nadgorliwość :P -
Na 4 roku musisz zrobić 2 seminaria, w czym jedno greckie i jedno łacińskie. Neołacińskie traktowane jest jako seminarium łacińskie. Na roku 5 wybierasz sobie już jedno seminarium.
-
Anonim
-
To zależy, co Cie interesuje i czy chcesz sie czegoś nauczyć, czy spokojnie przesiedzieć rok :)
-
-
Mafiozek
Z tego co widzę na te zajęcia trzeba się zapisywać przez USOS , aktywne jest tylko translatorium łacińskie , seminaria i lektury nie ... -
Tak? Z USOSem w tym roku jest bullshit bo nie każdy może się rejestrować przez niego. Dr Zagórski powiedział, że ten rok można jeszcze tradycyjnie, jeśli komuś nie działa rejestracja.
-
Mafiozek
Może ktoś wie co z zajęciami specjalizacji nauczycielskiej ??:p trzeba się rejestrować wirtualnie na coś ?? -
Metodykę i pedagogikę masz w planie. Psychologię w tym semestrze też. Trzeba prócz tego jeszcze wyrobić jedną psychologię (odradzam u prof. Oniszczenki!), pracę w grupie (to nam dr Zagórski załatwił, ale jeśli tylko jest na polonistyce, to rejestrować się żetonami pedagogicznymi!, do tego komunikacja werbalna i niewerbalna, która też jest na polonistyce i tu też żetony (choć u nas było tylu chętnych, że w zasadzie większość z nas przyszła tylko na egzamin i się nawet nie zapisywała na zajęcia), prawo oświatowe (tego to nie wiem, gdzie można zrobić, więc jak znajdziesz coś, to daj znać)
-
Mafiozek
-
Trzeba pójść do sekretariatu z listą osób z Waszego roku, którzy chcą ta specjalizację robić i voila :)
-
Mafiozek