filologia klasyczna na uw rządz [163]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ruda Śliwka.

witam, mam pytanie. Na stronie ifk jest dostępny plan zajęć dla 1 roku, jest tam bodaj 7 obowiązkowych przedmiotów, co chyba się zmienilo, bo w poprzednich latach bylo 5, więc teraz zastanawiam się o co chodzi z rejestracją na "przedmioty obowiązkowe do wyboru" czy z tych które mam w planie mam wybrać spośród tych, ktore w planie sa ujęte i zaznaczone na czarno czy obowiązują mnie wszystkie, ktore mam w planie. Nie wiem już sama, proszę o pomoc :)
  • Innuendo

Więc tak, zrobić musisz w tygodniu: 3xPNJŁ (01,02 lub Z), 3xPNJG, Elementy literatury i kultury antycznej, Zarys historii literatury greckiej i łacińskiej, Wstęp do filologii klasycznej, historię Grecji i Rzymu, Lektury greckie i łacińskie. To są zajęcia obowiązkowe u nas, dodatkowo w-f oraz fakultety, oguny i literaturę. Fakultety, oguny i literatura to przedmioty, które trzeba wyrobić w określonej ilości przez 3 lata, więc czym szybciej się zacznie, tym szybciej się skończy; ) No i przyda się jakiś lektorat z języka nowożytnego.
    Ogun to dowolny przedmiot ogólnouniwersytecki, który Cię interesuje z listy dostępnych na stronie rejestracji, lektorat z języka oraz w-f również dowolny. Fakultety i literatura dowolna z listy dostępnych u nas w instytucie.
  • Ruda Śliwka.

i wszystko jasne. :) Dziekuję za szybką odpowiedź.
  • Innuendo

Nie ma sprawy :) Jak są jakieś pytania, to śmiało piszcie.
  • Katsumiyo- san

hej! będe teraz na pierwszym roku filologii i tez mam spory problem z tymi zajęciami w zwiazku z czym mam parę pytań.
    Na planie prawie wszystkie fakultety pokrywają się z zajęciami, w tym angielski. i tu pytania: czy ten angielski jest liczony jako lektorat? i np medycyna antyczna jest okreslona jako OGUN wiec nam sie liczy jako fakultet czy jako ogun?
  • Innuendo

Angielski jest liczony jako lektorat. Jeśli się pokrywa to wybierasz sobie jakiś inny angielski lub inny język z dostępnych na stronie w rejestracji na lektoraty. Medycyna antyczna jest u nas więc możesz ją potraktować także jako fakultet.
  • Katsumiyo- san

mhm, dzięki :)